Kedvenc nasijával lepték meg barátai a kórházban Törőcsik Marit

2017.05.08. Rivalda

Kedvenc nasijával lepték meg barátai a kórházban Törőcsik Marit

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban vette át a betegágyában fekvő Törőcsik Mari az Emberi Hang életműdíjat. Az elismerés alapítója Patak Gábor Gaba, és Tolnai András virágcsokorral és kedvenc édességével kedveskedtek a Nemzet Színészének. Exkluzív.

 

php bejegyzeseknel(200x300)

„Nagyon meglepődött a drága művésznő, amikor meglátott bennünket” – kezdte Tolnai András. „ Az az igazság, hogy nagyon megijedtem, amikor aggasztó híreket lehetett róla hallani. Szóltam Patak Gábor Gaba barátomnak, hogy látogassuk meg a művésznőt, és adjuk át neki az életműdíjat és egyáltalán, lepjük meg! Hiszen az egészségi állapota miatt nem tud részt venni a díjátadón, azért is gondoltam, hogy jólesne neki, ha bemennénk hozzá. Megtudtam a lányától, Teréztől, hogy melyek a kedvenc finomságai; Kinder Bueno és áfonyás joghurt, mint kiderült, így Marinak azt is vittünk” – részletezte a nótaénekes, aki hozzátette azt is, Törőcsik Mari könnyekig meghatódott, amikor felolvasták neki az oklevél szövegét. (…) „A kimagaslóan zseniális és utánozhatatlan művészi munkássága mellett Ön mindig a szeretetet, a toleranciát, az alázatot és az Isteni irgalmasságot hirdeti szeretett közönségének” (…) – áll egyebek között az oklevélen.

„Hosszú csend következett, majd a művésznő könnyes szemmel nézett ránk!” – tette hozzá Tolnai András.

„Ez valami csodálatos!” – mondta Törőcsik Mari, akinek ezt követően még egy kis viccelődéshez is volt kedve.

„Fölé hajoltam, és annyit mondtam neki, Drága Mari, legyen olyan jó, és ne hozza ránk a szívbajt! Na, erre hatalmasat nevetett, és azt mondta nekem: ”Ide figyeljen, ha legközelebb találkozunk valahol, és én netán el lennék bambulva, kiabáljanak csak utánam, jó hangosan, hogy álljon meg, Mari! Mi vagyunk azok, akik a kórházi ágyánál térdepeltek!” – mesélte meghatottan a Nótakirály.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
php bejegyzeseknel(200x300)
hbs(400x300)
Spaverin bejegyzeseknél(200x300)