Keresztes Ildikó: Muszáj kicsit jobban odafigyelnem magamra!

Soltész Mónika 2019.07.24. Rivalda

Keresztes Ildikó: Muszáj kicsit jobban odafigyelnem magamra!

Keresztes Ildikó ki sem lát a munkából. Csak 1-2 napot tud feszített időbeosztásából leszakítani, hogy kicsit feltöltődjön. Az AcNewsnak elárulta, az utóbbi években túl sokat vállalt, így ma már tud nemet mondani egy-egy felkérésre. Szeretne több időt hagyni a magánéletére. Meghúzta a féket, és bár még ha most is sokat dolgozik, jól érzi magát, kiegyensúlyozott és boldog.
 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

„Folyamatosan dolgozunk, hamarosan megyünk Erdélybe, majd Montenegróba, de itthon is nagyon sokat játszunk. Az augusztusi időszakban vendége leszek Szentpéteri Csillának, majd Balázs Fecónak, ezekre a koncertekre is készülnöm kell. A Turay Ida Színházzal augusztus 20-án lesz egy ünnepi műsor, ezzel is foglalkoznom kell most. Júliusban, augusztusban és még szeptemberben is gyakorlatilag átmeneti vendég vagyok otthon” – kezdte lapunknak mosolyogva Keresztes Ildikó.

„Hazaugrok, leteszem az egyik bőröndömet és fölveszem a másikat. Most nincs alkalmam a pihenésre, maximum 1-2 nap, amit el tudok lopni magamnak. Lesznek olyan családi események is, amiken az elmúlt egy-két évben nem nagyon vettem részt, sok volt a feladat, de most kicsit meghúztam a féket. Természetesen ennek ellenére dolgozom, de igazság szerint, ha kell, ha nem, mindent nem vállalok el. Imádom a szakmámat, de szeretnék egy kis időt hagyni élni. Azt szoktam mondani, a legjobb, ha az embernek olyan munkahelye van, ami egyben a szórakozása is” – mondta lapunknak az énekesnő, akit Gyulán, épp a pihenőnapján értünk utol.

Ildikó azt is elárulta, mi volt döntésének oka, miszerint ma már nem minden felkérésre mond igent.

„Az ember nem veszi észre, hogy túlpörgeti magát, és nem figyel oda az egészségére sem. Emiatt húztam be a féket, mert azt éreztem, hogy sokkal jobban működöm így, ha nem egyikből esek a másikba, hanem van pár napom előtte felkészülni. Ezáltal nem rutinszerűnek érzem a munkát, hanem minden egyes koncert örömet okoz. Szinte már várom és hiányzik. Én annyit mentem, és szolgáltam a kultúrát, nem csináltam sosem problémát, ha a legkisebb faluban délután kellett elmennem fellépni. Szoktam mondani, hogy elmúltunk már 35 évesek, muszáj kicsit jobban odafigyelnem magamra, nem akarom, hogy ez egy végeláthatatlan rutinba essen. Ez nem azt jelenti, hogy most sokkal kevesebb munkám van, de válogatottabb az összetétel. Művészként engem is az inspirál, ha kimozdítanak a komfortzónából, és olyan előadásba megyek vendégszerepelni, ami még nem volt. Kicsit többek tudok így a családdal és a magánéletemmel is foglalkozni” – tette hozzá az énekesnő, akinek a hosszabb pihenői mindig év elejére esnek.

„Nagyon szeretem a passzív pihenést, képes vagyok két napig feküdni és nem csinálni semmit. Persze ennyi idő nem elég ahhoz, hogy egy ilyen időszakot kipihenjek, általában januárban és februárban töltöm úgymond a szabadságomat, most pedig már kötelezni fogom magam arra, hogy egy évben minimum egy hónapra eltűnjek, mert azt vettem észre, hogy jót tesz a teljesítményemnek, az idegrendszeremnek” – fűzte hozzá Ildikó, aki szemmel láthatóan az utóbbi időben rendkívül jó formában van.

„Mindenki a külsőmmel foglalkozik. Egyszerűen az a titok, hogy nem vagyok olyan vékony, mint amilyen szeretnék lenni. A rajtam lévő 5-8 kiló, ami nekem nem tetszik, mások ujjongnak érte, napi szinten kapom a bókokat nemre, korra tekintet nélkül. A tornász mivoltom miatt ettől én annyira nem vagyok boldog, de jól érzem magam a bőrömben, kiegyensúlyozott vagyok és örülök, ami nyilván meg is látszódik rajtam. Tudtam, hogy ezzel a szakmával nem csak arra lesznek kíváncsiak, hogyan énekelek szépen. Viszont az nagyon zavar, hogy sokkal többet foglalkoznak minden mással, és a szakmai dolgok – nem csak nálam – háttérbe szorultak” – zárta a beszélgetést Ildikó.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT