Kero: Nem a legjobb a helyzet! – Orosz vakcinával oltatná be magát

Pataki József 2020.09.15. Rivalda

Kero: Nem a legjobb a helyzet! – Orosz vakcinával oltatná be magát

Kerényi Miklós Gábor ugyan tart a koronavírus második hullámától, mely már javában tombol hazánkban, elfoglaltságai miatt nem tud bezárkózni otthonába. Ráadásul több külföldi munkája is okán most azt várja, hogy minél előbb érkezzen meg a védőoltás.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Jó ideje nem lehetett hallani a napi sajtóban Kerényi Miklós Gáborról, aki alaposan megszenvedte a pandémia első hullámát. Aztán telt az idő, nyáron most úgy tűnt a színházak végre fellélegezhetnek, elkezdődtek az előadások is, de hirtelen betoppant a járvány következő szakasza, mely jelenleg rengeteg áldozatot követel nap, mint nap. Mindeközben világszerte dolgoznak a védőoltásokon, nem csoda, hogy Kerényi Miklós Gábor is be fogja oltatni magát, amint lehetősége lesz rá.

„Meg kell, hogy mondjam, nem a legjobb a helyzet, de próbálok élni a lehetőségeimmel. Most úgy tűnik, hogy Szentpéterváron létre tud majd jönni egy operett rendezésem, jelenleg egy márciusi magyarországi bemutatóra is készülök, közben nemsokára kiadom a könyvemet, és írom a következőt. Ezen kívül tárgyalok Horvátországgal, és Németországgal is bizonyos előadásokkal kapcsolatban, de még nem konkretizálódtak a dolgok a jelenlegi helyzet miatt. Az imént említett oroszországi bemutatóm áprilisban lesz. Remélem, addigra elkészítik a védővakcinát, a megfelelő tapasztalatok és vizsgálatok után” – árulta el az AcNewsnak a Kossuth-díjas rendező, aki szerint az emberek már nem olyan elővigyázatosak; ezért növekedett meg a napi fertőzöttek száma.

„Sokkal több tesztet hajtanak most végre, több emberről tudjuk meg, hogy fertőzött. Nagyobb veszélyben vagyunk most, személy szerint én is. Amiatt, mert viszonylag kevés ember fertőződött meg az első hullámnál, már nem éljük meg olyan veszélyesnek, mint amilyen valójában – magyarázta lapunknak Kerényi, majd elárulta; rengeteg elfoglaltsága miatt, nincs lehetősége arra, hogy bezárkózzon. – Teljesen bezárkózni még egyszer már nem lehet. Abba beleőrülne az ember! A színházi embernek, a színházi munka a legfontosabb. El kel járnom, találkozni emberekkel, szerkesztőkkel, díszlettervezőkkel stb. Ráadásul most egy házfelújításnál is segédkezem dizájnérként, tanácsadóként. Egy szép ház stílusa olyan, mint egy jó díszlet, ezért kérik ki közeli ismerőseim a tanácsomat, amit szívesen meg is osztok. Szóval elfoglalom magam, és igyekszem hasznossá tenni a létezésemet.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT