Kiderült! Kordáéknak köszönhetjük a Valentin napot

Soltész Mónika 2020.02.14. Rivalda

Kiderült! Kordáéknak köszönhetjük a Valentin napot

A Valentin nap igen megosztó hazánkban. Van, aki mindent belead, hogy feledhetetlenné tegye, ám olyan is akad, akik szerényen ünnepli meg. Az AcNews kérdezte sztárjainkat, ki hogyan ünnepli a szerelmesek napját, és még arra is fény derült, tulajdonképpen ki volt az, aki Magyarországra hozta és hagyománnyá tette e napot.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Balázs Klárinak és Korda Györgynek köszönhetjük a magyar Valentint

Az énekesnő elárulta, hogy többek között neki és szerelmének, Gyuri bácsinak köszönhetjük a Valentin napot.

„Mindig szeretettel gondolunk erre az ünnepre, és egy kicsit a magunkénak is érezzük. Mégpedig azért, mert tulajdonképpen mi hoztuk be Magyarországra a Valentin napot. 25 évvel ezelőtt ugyanis Gyurival éppen Torontóban voltunk, ahol ezt ünnepelték, nem is tudtuk, hogy mi ez az egész, de nagyon megtetszett nekünk, ahogy megemlékeznek a legcsodálatosabb érzés napjáról. Amikor hazaértünk, meséltünk az ismerőseinknek erről a napról, többek között egy tévés szerkesztőnőnek is, aki nem sokkal később a közreműködésünkkel csinált is belőle egy műsort. Azóta február 14-e hazánkban is egy jeles nap!”

Madár Veronika: Nem csak akkor kell szeretni egymást, amikor a szerelmesek napja van

Madár Veronika és férje a Valentin napot főképp kereskedelmi fogásnak tartja. A színésznő úgy véli, nem csak az év egyetlen egy napján kell kimutatnunk szerelmünket és érzéseinket.

„Már akkor óriási divat volt a Valentin nap, amikor középiskolába jártam. Egészen máshogy értelmeztük a lányokkal ezt az ünnepet, mert az osztályunkban csupán két fiú volt. Közösen tartottuk, megajándékoztuk egymást, vagy csináltunk otthon képeslapokat, buliként fogtuk fel. Később, amikor udvarolt nekem valaki, már ilyenkor kaptam virágot. Sokáig Magyarországon nem tartottuk úgy, mint a hagyományos ünnepeinket, és sosem értettem, mi ez a nagy marketing őrület mögötte. Ilyenkor bármilyen apróságot el lehet adni, ez pedig sosem hatott meg különösebben. A férjemnek még inkább testidegen volt a Valentin napozás, kereskedelmi fogásnak tartottuk, persze azt sem mondom, hogy egy szál vörös rózsát ne vigyen haza az ember a párjának. Nem csak akkor kell szeretni egymást, amikor a szerelmesek napja van. Van 365 napunk egy évben, hogy ez kifejezzük a másik iránt.”

Pintér Tibor lovaglással ünnepel

Nem is a Nemzeti Lovas Színház vezetőjéről beszélnénk, ha nem lóháton kezdené a romantikázást imádott szerelmével Ilyés Jeniferrel, aki a nemsokára bemutatásra kerülő Szilaj musical miatt már egyre magabiztosabb a nyeregben.

„Alaposan megterveztem előre a programot, hiszen fontosnak tartom a szerelem ünnepét. Délután kiviszem Jenit egy tereplovaglásra, utána pedig a ’Se veled…’ című magyar romantikus filmet fogjuk megnézni. Ezek után pedig egy indiai étteremben fogjuk zárni a napot. Valószínűleg ő is készül majd valami ajándékkal, de megbeszéltük, hogy a programért én leszek a felelős. Egyébként nagyra becsülöm a Valentin napot. Úgy gondolom, hogy akárhonnan is jön egy ünnep - főleg ha az egy nemes és szép célt szolgál –, át lehet venni. Valószínűleg ha nem Amerikában találták volna ki, előbb-utóbb amúgy is elterjedt volna Európában, csak épp szerelem ünnep néven. Kicsit úgy érzem, hogy ez összefügg a Nők- és az Anyák napjával. Ilyenkor a női nemet ünnepeljük.”

Szebeni István csak egy üzletnek tartja a Valentin napot

A Tények műsorvezetője nem tartja magát romantikus alkatnak, igaz amióta megismerte feleségét, kicsit másképp látja a dolgokat.

„Kicsit úgy vagyok ezzel, mint a szilveszterrel. Vigyünk egy szál virágot, vagy valami apróságot az asszonynak, aztán két hónapig le van tudva. Arról nem beszélve, hogy a nő egész nap azon gondolkozik, mit kap a párjától, és az ajándék végül nem is tetszik neki, másra számított, amiből aztán veszekedés lesz… Egy nagy üzlet ez az egész, semmi más. Nem csak ezen a napon szeretem a feleségemet. Nem tartom magam túlságosan romantikusnak, bár amióta megismertem a páromat, javultam ezen a téren. S mivel szeretem látni, ha örül, meg szoktam lepni olykor. Mennyivel jobb, ha olyankor kap virágot, vagy más ajándékot, amikor nem számít rá!”

Sáfrány Emese: A szerelemről az év egyetlen egy napján sem szabad megfeledkezni

Sáfrány Emese idén már második Valentin napját tölti szerelmével. A légtornásznak sosem volt szokása ilyenkor nagy ajándékozásba fogni, úgy véli: nem ilyenkor és nem különböző tárgyakkal kell a szerelmet kimutatni.

„Jó dolognak tartom a szerelem, szeretet megünneplését, de hozzáteszem, túlzásba sem szeretem vinni. A túl giccses dolgok nem állnak hozzám egyáltalán közel. Egy-egy aprósággal, vagy egy emlékezetes programmal, sokkal szívesebben emlékezem meg róla. De úgy gondolom, az embernek az év egyetlen egy napján sem szabad erről megfeledkezni. Mi megtartjuk, de csak a határainkon belül. Idén viszont teljesen véletlenül úgy alakult, hogy wellnessezni fogunk menni a hétvégén. Ádámmal megbeszéltük előre, hogy nem ajándékozunk, de nekem eddig sem volt különösebben szokásom.

Cooky: Ilyenkor újra megköszönöm szerelmemnek, hogy velem van!

A francia származású rádiós imádja a romantikát, a Valentin napot is aranyosnak tartja. Egy kis zsiványsággal idén is meglepte párját, Debórát.

„Ez is egy alkalom, amikor megköszönöm neki, hogy van nekem, és megköszönöm neki a két gyönyörű gyermekünket. Persze ezt máskor is megteszem, elég gyakran, hiszen őrülten szerelmes vagyok, elképesztően jó édesanya és fantasztikus társ. Ma reggel egy kis cselhez folyamodtam, azt mondtam neki, hogy megyek a postára csekket befizetni. Ehelyett elmentem egy üzletbe, ahol szív alakú dobozba 30 szál rózsát tettek. Jaj, olyan jó volt látni, ahogy örült.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT