Kiderült, mire költi nyereményét az Exatlon férfi bajnoka, Dave – „Visszamegyek a pékségbe dolgozni!”

2020.06.02. Rivalda

Kiderült, mire költi nyereményét az Exatlon férfi bajnoka, Dave – „Visszamegyek a pékségbe dolgozni!”

Alaposan felfordult Böjte Dávid élete, miután megérkezett az Exatlon Hungary 2020 helyszínére, a Dominikai Köztársaságba. Előtte még nem hagyta el a kontinenst sem, repülni sem repült, pláne nem ilyen hatalmas gépen, és soha nem járt ilyen egzotikus országban. De határozott céllal ment ki, és mindenhez gyorsan alkalmazkodott, hogy ezt valóra is váltsa. S bár még mindig nehezen hiszi el, hogy ő lett az Exatlon férfi nyertese, bárhová megy, mindenhol felismerik, gratulálnak neki. Dave az AcNewsnak elmondta: még közelében sem volt soha 15 millió forintnak.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Öt hónap a megszokott dolgok nélkül, a család, a barátok nélkül, még egy olyan gyönyörű szigeten is nehéz, mint Dominika. Főleg, hogy ez alatt az idő alatt nap, mint nap kőkemény akadálypályákon kell bizonyítania az embernek.

„Tényleg nagyon kemény volt, nem tagadom, nálam is voltak mélypontok” – mesélte lapunknak Böjte Dávid. „De én nyerni mentem ki, és ilyenkor mindig erre gondoltam, mindig a célra koncentráltam. De rengeteget segítettek a Bajnokok és a Kihívók is, nélkülük nem tudtam volna ezt megcsinálni, vagy ahogy Palik Laci mondaná, behúzni. Nagyon hiányzott a családom, nem volt még olyan, hogy ennyi ideig ne találkoztunk volna, nem öleltük meg egymást. Amikor öt hónap után bekapcsoltam a telefonom, szinte rögtön hívtak a szüleim, hogy hol vagyok, merre járunk. Elképesztő volt megint hallani a hangjukat, aztán a reptéren végre újra találkozni. Úgy képzeltem el az első találkozást, hogy majd mindenki egyszerre beszél, meséli mi történt vele, amíg kint voltam. De mindenki csak engem faggatott. Jóleső érzés, hogy büszkék rám!”

Persze nem csak a család, de idegenek is gratulálnak Dave-nek, bárhová megy, felismerik, autogramot, közös fotót kérnek tőle.

„Azt gondolom, jól kezelem ezt a teljesen új szituációt, élvezem nagyon. Most is éppen egy étteremben vagyok, és folyton ideköszönnek, szokatlan még nekem is, meg a családnak is. Odakint hiányzott a finom magyar étel is, ezért az étterem volt az első dolog, amire vágytam.”

A fiatal, mindig jókedvű nyertes a műsor előtt pékként dolgozott. Kíváncsiak voltunk, hogy így 15 millió forinttal gazdagabban visszamegy-e a munkahelyére.

„Most még vissza kell rázódnom először a normális életbe, ami bevallom, egyáltalán nem könnyű” – folytatta Dave. „Most még minden olyan furcsa. Szinte nulla forint volt a zsebemben, amikor felültem a repülőre Dominika felé. De szeretek dolgozni, és azt gondolom, hogy a főnyeremény ellenére is visszamegyek a pékségbe, szeretem azt a munkát, a kollégákat, és inkább gyűjtögetek még a 15 millió forinthoz. Sose láttam ennyi pénzt, még a közelében sem voltam, nem akarok ripsz-ropsz dönteni a sorsáról. Kértem tanácsokat a Bajnokoktól, Kihívóktól most is, és mindenki egyetértett velem, hogy a lakás a legjobb befektetés, ez a következő célom, egy saját lakás, hitel nélkül. De természetesen a családnak is fogok adni belőle! De előtte még próbálok élni a mostani lehetőséggel!”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT