Kihasználták Tokár Tomit, rendőrségi ügy lett belőle –„Senki ne dőljön be!”

Pataki József 2021.02.19. Rivalda

Kihasználták Tokár Tomit, rendőrségi ügy lett belőle –„Senki ne dőljön be!”

Az RTL Klub műsorvezetője is szélesíti azon hírességek palettáját, akiknek a nevét kihasználva, internetes bűnözők nyerészkednek a jóhiszemű embereken. Tomi lapunknak elárulta, hogy egyszerűen nem győz már visszaírni követőinek, hogy ne dőljenek be az átverésnek.

poggyasz rivalda

Egyszerűen minden módját megtalálják az internetes csalók, hogy pénzt csikarjanak ki az emberből. A legkülönfélébb dolgokat reklámozzák ismert arcokkal, bízva abban, hogy az emberek többsége úgy gondolkodik, hogy ’hát ha ennek a sztárnak bejött, és ő mondja, akkor az biztos nagyon jó lesz’. Nemrég például Tokár Tomit vették elő. Létrehoztak egy weboldalt, és az ő arcával és nevével reklámoztak egy ’kitűnő’ befektetést. Csakhogy ebből egy szó sem igaz. Nemcsak hogy Tomit nem kérdezték meg, hogy hirdethetik-e az üzletet vele, a hírességnek vajmi kevés fogalma van arról, hogyan is működik az a bizonyos bitcoin, melyről mostanában egyre többet hallani. (Ha Ön sem igazán tudja mi ez, lentebb összefoglaltuk röviden.) Az áldozat persze erről a rajongóit is tájékoztatta a Facebook-oldalán.

„Átverés és csalás a Bitcoin üzlet, amit a nevemmel reklámoznak, semmi közöm hozzá! Nem tudom elégszer elmondani, hogy az összes ilyen Facebook és más oldalon, a fotómmal reklámozott Bitcoin, kriptovaluta üzlet csak átverés, amiben engedély nélkül rám hivatkoznak. Már rendőrségi ügy zajlik, kérem senki ne dőljön be a befektetési ígérgetésnek, mert könnyen lehet, hogy csak a pénzüket lopják el és vírusként terjed a poszt is” – írta a Fókusz műsorvezetője.

Tokár Tomi az AcNewsnak elmondta: régóta húzódik már ez az ügy, és bízik benne, hogy hamarosan pontot tehetnek a végére.

„ nagyon nehéz fellépni az ilyen oldalakkal szemben. Amíg nem kapják el őket, folyamatosan újabb és újabb oldalak jönnek létre, miután lekapcsoltak egyet – avatta be az AcNews-t a híresség. – Teljesen úgy néz ki ez az átverős oldal, mintha egy valós cikk lenne. Még az egyik napilap logóját, tördelését is lelopták. Nagyon megtévesztő tud lenni. Ráadásul számos mutációja is van ennek a hirdetésnek. Rengetegen írnak nekem a közösségi oldalaimon, és egyszerűen nem győzök visszaírni a rajongóknak, hogy ne dőljenek be, ne adjanak meg semmilyen adatot. Fontos leszögezni, hogy soha nem adtam a nevem ehhez. Amúgy is mindig jól meg szoktam gondolni, hogy milyen hirdetéshez adom az arcom. Tudom mi az a bitcoin, de egyáltalán nem értek hozzá. Nagyon távol áll tőlem ez a dolog.”

Mi is az a bitcoin?

A bitcoint 2009-ben hozták létre nyílt forráskódú szoftverként, ami azt jelenti, hogy senki tulajdonába nem tartozott és lehetőség volt a változtatására vagy a fejlesztésére. Egy Satoshi Nakamoto nevű férfi jegyezte a létrehozását, ám az ő létezésére nincs jelentős bizonyíték.

Ez a fizetőeszköz, decentralizált digitális valuta, ami azt jelenti, hogy amíg a legtöbb valutát bank, pénzintézet vagy elszámolóház kezeli, addig a digitális bitcoinok közvetlenül az egyik embertől a másikhoz kerülnek, harmadik személy bevonása nélkül.Az interneten keresztül lehet átutalni, ami számos előnnyel szolgál a hagyományos fizetőeszközhöz képest. Amíg egy bankot vagy hitelintézetet szabályok kötnek, a bitcoin majdnem teljes szabadsággal rendelkezik. Nincsen központi hatóság, ami engedélyezheti vagy elutasíthatja a tranzakciókat. Jelenleg egy darab bitcoin ára, közel 15 millió 600 ezer forintnyi összegnek felel meg.

php slider
poggyasz rivalda
HUBA

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Rivalda

Árpa Attila: Évek óta készítem magam arra, hogy az én kislányom is felnő

Kiss Nóra 2021.03.08.
Árpa Attila életét is megnehezíti a járvány miatt kialakult helyzet, de minden intézkedést szükségesnek gondol és igyekszik ebből a legjobbat kihozni. A tavaszi időszakban időseknek segített bevásároln...

Szomorú idén a Dj-k világnapja - Lotfi Begi: Nagyságrendileg több millió forinttól estem el!

AC News 2021.03.05.
Ma van a DJ-k világnapja. Az AcNews a jeles nap alkalmából három lemezlovast kérdezett arról, hogyan élik meg a járvány okozta új helyzetet.

Németh Lajos is megkapta az oltást – Már egy éve nem láthatta lányát és unokáit

Kiss Nóra 2021.03.04.
Németh Lajos és felesége tegnap délután megkapták a koronavírus elleni kínai vakcinát. Az időjós semmilyen mellékhatást nem észlelt magán. Az AcNewsnak elárulta: már több mint egy &e...

Huppsz

Így éli meg a koronavírust Pataki Zita – „Volt, hogy 11 órán át aludtam”

AC News 2021.03.08.
A műsorvezető az AcNewsnak elmondta, hogy most már szerencsére jobban van, és viszonylag enyhébbek voltak a tünetei.

Gergely Robi: Pár perce virágot is vittem egy nőnek a rendelt lángosa mellé!

Pataki József 2021.03.08.
Igazi amorózó az énekes-színész még lángos-futárkodás közben is. Gergely Robi az AcNewsnak mesélt, hogyan ünnepli a nemzetközi nőnapot.

Sebestyén Balázs visszatér régi hobbijához! – „Megszülettek a gyerekek és abbahagytam”

Kiss Nóra 2021.03.05.
A Rádió1 műsorvezetője egyre nehezebben viseli a járvány miatti bezártságot. Balázs most visszatért régi hobbijához, amivel gyermekei születése után hagyott fel.
video jobb 4
b3 jobb(400x300)
video jobb 2
Medytop Hiperiol

AC News

Örülhetnek a virágosok: Kígyózó sorokban mérhető az idei nőnap is

AC News 2021.03.08.
A korlátozó intézkedések alól mentesülnek a virágboltok, így ma nyitva lehetnek, és minden bizonnyal sikerrel zárják a nemzetközi nőnapot, hiszen a virágot árusító üzletek vonalai folyam...

Mától életbe léptek a szigorítások!

AC News 2021.03.08.
A Magyar Közlönyben megjelentek a korlátozó intézkedések, melyek a következő két hétben, azaz március 22-éig lesznek érvényben.

Rakonczay Gábor újra megpróbál rekordot dönteni

AC News 2021.03.08.
Az extrém sportoló legutóbb 6 nap után adta fel, most pedig harmadjára is nekivág az 5200 kilométeres távnak, hogy felállítsa a világrekordot az Atlanti- óceánon.
Legnézettebb

  Sziréna

  Megölte élettársát egy nő Tiszavárkonyban

  Pataki József 2021.03.08.
  Több késszúrással megölte élettársát egy 43 éves nő Tiszavárkonyban - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

  Több mint háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

  Pataki József 2021.03.08.
  Több mint háromszáz  határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

  Megkezdődött a fokozott ellenőrzés az utakon!

  Pataki József 2021.03.08.
  Megkezdődött és egész héten tart a fokozott ellenőrzés az utakon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.
  gdpr lábléc(400x300)
  video jobb 4
  HUBA
  b3 jobb(400x300)

  Itthon

  Már egymillió embert oltottak be Magyarországon!

  Pataki József 2021.03.08.
  Megjöttek a legfrissebb adatok a fertőzöttekről, új halálozásokról, és oltottakról.

  Varga Judit: A nemzeti jogrendszer ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni

  Pataki József 2021.03.08.
  A nemzeti jogrendszer és a jogi kultúra alapos ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni - írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán vasárnap annak kapcsán, hogy egy francia magazin ...

  Kásler Miklós: A járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek!

  Pataki József 2021.03.08.
  A járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek, fegyelmezettnek kell maradni - erről írt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Facebook-bejegyzésében vasárnap.

  Világ

  Az afgán békefolyamat felgyorsítását javasolja az amerikai külügyminiszter

  Pataki József 2021.03.08.
  Az afgán kormány és a tálib lázadók között megrekedt békefolyamat újraindítására tett javaslatokat Asraf Gáni afgán elnöknek küldött levelében Antony Blinken amerikai kül&u...

  Tavaly nyár óta nem mért mélyponton a halálozások száma Nagy-Britanniában

  Pataki József 2021.03.08.
  A vasárnap ismertetett adatok szerint tavaly nyár óta nem mért mélypontra csökkent a Covid-19 betegség okozta halálozások száma Nagy-Britanniában.

  Új rendeletet írt alá Joe Biden

  Pataki József 2021.03.08.
  Rendeletet írt alá a szavazati jog gyakorlásának megkönnyítéséről vasárnap Joe Biden amerikai elnök, a véres vasárnap néven elhíresült tragikus esemény 56. évfordulójának a...
  golden slider
  b3 jobb(400x300)
  HUBA
  Medytop Hiperiol

  Profil

  Magyarok készítik az európai királyi paloták lobogóit

  AC News 2021.03.06.
  Különleges vállalkozást üzemeltet Papp János már a rendszerváltás óta. Zászlókat készítenek, mégpedig nem is akármilyeneket. Az általuk készített lobogókat lát...

  Dr. Tóth Frank: Fel kell vértezni az immunrendszerünket

  Pataki József 2021.02.28.
  Lapunk ezúttal a kétszeres Európa-bajnok , világbajnoki ezüst- és bronzérmes és olimpiai 4. helyezett keletnémet születésű magyar vízilabdázóval beszélgetett, aki jelenleg gyógyszer&eacu...

  Krizbai Teca: Szeretném bebizonyítani, hogy vakként is lehet valaki jó pszichológus

  Kiss Nóra 2021.02.20.
  Krizbai Tecát 2011-ben, a Csillag Születik versenyzőjeként zárta szívébe az ország, ahol egészen a döntőig jutott. A látássérült énekes azóta 25 éves felnőtt nő lett, nemrég megh&aacu...

  Amiről beszélnek

  Lebénult Cinthya Dictator bal keze

  AC News 2021.03.08.
  A népszerű fotós a LifeTV-n Joshi Bharatnak mesélte el a szörnyű történetet.

  Ezért kérlelték 10 éven keresztül Erős Antóniát a gyerekei

  Pataki József 2021.03.08.
  A híradóst gyermekei rendkívül kitartóan ostromolták azzal, hogy egy kutyával is bővüljön a család. Erős Antónia és férje tavaly májusban tettek eleget gyermekeik kérésének, melyet egy ...

  Lebuktatták Wolf Katit

  Kiss Nóra 2021.03.08.
  Az énekesnő 2019 augusztusában jelentette be, hogy 20 év után külön utakon folytatják gyermekei édesapjával. Azóta nem nyilatkozott magánéletéről, most azonban kiderült: újra rátalált a...
  video jobb 4
  Medytop Hiperiol
  video jobb 2