Kóbor János: Azt hiszem, van remény! – Újra koncertezik Benkő László

2017.05.29. Rivalda

Kóbor János: Azt hiszem, van remény! – Újra koncertezik Benkő László

Mint arról elsőként kizárólag az AcNews számolt be: iszonyatos diagnózist közölt Benkő Lászlóval, az Omega billentyűsével orvosa. A zenész a lesújtó hír ellenére fáradhatatlanul dolgozik tovább, Kóbor János szerint pedig barátja, bármi is a baja, rendbe jön!

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Aggasztó híreket közölt a legendás zenész az AcNews-zal. A közelmúltban ugyanis Szlovákiában koncertezett a zenekar, de Benkő nem volt velük egészségi állapota miatt. „Ezen a koncerten Laciért is játszottunk, nagyon rossz érzés volt, hogy nem tudhattuk magunk mellett a színpadon. A múlt héten is, és pár órával ezelőtt is beszéltem vele, már jobban van. Hétvégére elhagyhatta a kórházat, de ma reggel vissza kellett mennie még néhány vizsgálatra” – mondta el akkor Kóbor János szomorúan a Borsnak.  „Nem mondta és tiszteljük egymást annyira, hogy nem fogok faggatózni. Annyit kérdeztem csak tőle, hogy van-e okunk aggódni érte. Megnyugtatott, hogy nincs” – tette hozzá Kóbor, de sajnos Benkő László aznap az AcNews munkatársával aggasztó híreket közölt. A zenészt épp a kórházban értük el telefonon.

„Csak egy időpontot akartam kérni, de bent tartottak, hogy mindenféle vizsgálatokat elvégezzenek, egyebek között, hogy kizárják a rák lehetőségét” – magyarázta Benkő László, aki nem akart hinni a fülének, amikor közölték vele, hogy mi a diagnózis.

„Bejött az orvos, és azt mondta, van egy rossz hírem meg van egy jó. A rossz, hogy maga rákos, a jó pedig, hogy a tüdejének semmi baja!” – tárta fel a megdöbbentő hírt Benkő, aki elmondta, hogy egyebek között a tüdőembólia lehetősége is szóba került a vizsgálatok előtt.  A zenészt azonban semmi sem tántoríthatta el a munkától, így miután kiengedték a kórházból, részt vett az Omega külföldön megrendezett koncertjén.

Rendben lement a németországi turné, Kóbor pedig egyre bizakodóbb. „Én úgy láttam, hogy Laci jól bírta, rendben volt a koncert” – mondta Kóbor János, akit éppen stúdiózás előtt értünk el telefonon. „Sűrű volt az elmúlt időszak, szerintem ezért is merült ki nagyon Laci. Nem mindenki bírja egyformán a strapát, és tény, hogy vannak problémák az egészségével. A hosszas kivizsgálásoknak vége, úgy tudom. Persze kell még vizsgálatokra járnia, mert egyelőre nem lehetett mindent száz százalékosan kizárni. Én is azt mondom, jobb félni, mint megijedni, de holnapután már indulunk is együtt újra turnézni!” – mondta Kóbor János.  

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT