Komoly fájdalmakkal küzd a 92 éves színész – „Nem szeretek panaszkodni, de nagyon rossz állapotba kerültem”

Soltész Mónika 2019.03.14. Rivalda

Komoly fájdalmakkal küzd a 92 éves színész – „Nem szeretek panaszkodni, de nagyon rossz állapotba kerültem”

Baranyi László hatalmas elismerésben részesült, hamarosan a színpadon eltöltött tevékenységéért egy emlékműdíjjal jutalmazzák. A színművész idén tölti a 92. életévét, máig jó egészségnek örvend, leszámítva, hogy térdei kissé elfáradtak, egy ideje pedig komoly fájdalmakkal küzd. Műtét is szóba került, mégis egy más módszerben bízik, melyről az AcNewsnak mesélt.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Három évvel ezelőtt derült ki, hogy Baranyi László térdeit meg kellene műteni. A színművész tart a drasztikus operációtól, ezért egy másik módszer mellett döntött. Abban bízik, hogy hosszú távú lesz a gyógyulás, és a fájdalmak is hamar megszűnnek, amik jelentősen megnehezítik a közlekedését.

„Nem szeretek panaszkodni, de nagyon rossz állapotba kerültem. Régóta küszködöm a térdemmel, de most már alig tudok járni vele fájdalommentesen. A lépcsőre valósággal úgy kell felhúznom magam a korlát segítségével” – kezdte lapunknak a színész.

„Egy fiatal labdarúgó barátom mesélte, hogy járt az Uzsoki Kórházban, ahol segítettek a problémáján. Néhány nappal ezelőtt én is elmentem a kórházba, szerencsére nagyon közel van hozzám, ahol egy szérumot tanácsoltak a térdemre. Ettől remélhetőleg már tényleg jobb lesz és megszűnnek a fájdalmaim. Megrendeltük, azt ígérték, két héten belül leszállítják” – mesélte a Família Kft. Szép nagypapájaként elhíresült színész, aki pozitívan áll a módszerhez.

„Egy nagyszerű szakorvoshoz kerültem, ő nem árult zsákbamacskát, azt mondta, meglátjuk, hogy reagál majd rá a szervezetem. Egy speciális anyagot fecskendez be, ami felépíti a térdet. A társadalombiztosítás támogatja, így hatvanötezer forintba kerül egy injekció. Ha jó, és kitart évekig, akkor elég lesz egy. Szó volt protézisről is, de semmi garancia nincs arra, hogy beveszi és elfogadja a szervezetem. Bizakodó vagyok” – mesélte a színész, aki a szomorúsága mellett egy örömhírt is megosztott lapunkkal.

„Gobbi Hilda-életműdíjat kaptam. A MASZK Országos Színészegyesület megszavazta nekem a több évtizedes színészi munkámért. Eddig semmiféle állami művészeti díjat nem kaptam, kicsit úgy éreztem, ahogy szokták mondani: lógtam a senki földjén. Március 27-én, a Színházi világnap alkalmával adják át” – mondta boldogan Baranyi László.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)