Könnyek, düh és csalódás Terry Black búcsúztatóján - Felolvasták barátainak hátrahagyott leveleit

2019.11.05. Rivalda

Könnyek, düh és csalódás Terry Black búcsúztatóján - Felolvasták barátainak hátrahagyott leveleit

Terry Black előre, gondosan eltervezte a búcsúztatóját, amit tegnap este tartottak a Szentháromság Ókatolikus Kápolnában. A szeptember 16-án elhunyt előadóművész gyermekei, Dani és Fannika megrendülten vettek végső búcsút édesapjuktól, aki hangfelvételen üzent nekik. Terry Black végakarata mindenben úgy alakult, ahogy szerette volna, vagyis majdnem mindenben…

 

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Zsúfolásig megtelt tegnap este a VI. kerületi kicsi, meghitt budapesti kápolna, ahol a családtagok, barátok vettek végső búcsút Terry Blacktől. Mint ahogy azt az AcNews megírta: az előadóművész a halála előtt megírta a temetés forgatókönyvét, gyermekei és hivatalos gyámjuk igyekeztek mindent megvalósítani, amit kért. Így katolikus és zsidó szertartás is volt, Feyér Zita énekelt élőben, CD-ről pedig Terry kedvenc előadóinak dalai szóltak. Megrendítő pillanat volt, amikor a kis teret betöltötte az elhunyt hangja, aki egy felvételen származásáról és gyermekeiről beszélt. Dani és Fannika, valamint hivatalos gyámjuk úgy gondolja, a búcsúztató méltó volt szerettükhöz.

„A gyerekeknek ez a szertartás fontos volt, hogy minden rendben menjen” – mondta lapunknak a szertartás után Árvai Mónika. „Mély gyászukat talán kicsit enyhíti ez az egész, segít majd az elengedésben. Ők holnap mennek is vissza Németországba, nem akarnak itt maradni. Nekem viszont kell még egy hét, hogy a hivatalos ügyeket tudjam intézni. Csak úgy teljesíthetem Terry végrendelkezését, hogy magamhoz vegyem papír szerint is Danit és Fannikát. Mint azt a média jelenlétében felolvasott, nekem írt soraiból is lehetett hallani, tudta, nem hagyott rám könnyű feladatot. De mindent megteszek azért, hogy minél előbb új életet tudjunk kezdeni együtt, Németországban.”

Terry nem csak Mónikának, hanem több embernek is hagyott lezárt borítékban levelet. Az előadóművész azt kérte a megbízott felolvasótól, hogy aki nem ment el a búcsúztatóra, azok nem is érdemelnek többet, semmisítsék meg a búcsúztató után, amit nekik küldött. A szűk családi, baráti körben hangzottak el az elhunyt tavaly és idén írt mondatai.

„Számomra és Daniék számára is tanulságos volt az este” – folytatta szomorúan Mónika. „Terry úgy gondolta, rengeteg barátja van, sokaknak hagyott leveleket. De úgy látszik érezte, hogy lesznek csalódások, mert azt is kérte, hogy a megmaradt üzeneteket semmisítsük meg. Sokan nem jöttek el, akikben Terry megbízott, aki azt hitte, segítenek majd a gyerekeknek a halála után… Volt olyan barát, aki kapott üzenetet Terrytől, el is jött a szertartásra, de nem várta meg a felolvasást. Hogy ő mire számíthatott? Félt, hogy kiderült valami? De le kell vonni a tanulságot, és úgy menni tovább. Számomra az is nagy csalódás, hogy a Fanniék megsegítésére kitett kis urnába az ott lévők mindössze húszezer forintot tettek… Nem is a pénz miatt, hanem a gesztus miatt. Mindenesetre azoknak a tartozásoknak a behajtása is elkezdődött, amiket Terry papírral tudott bizonyítani. A gyerekek nagyon maguk alatt voltak egész nap, a legmegrendítőbb pillanat az volt, amikor elmentünk velük, hogy apjuk hamvait a Dunába szórjuk…”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT