Korda György: Féltem a feleségemet!

Pataki József 2020.10.13. Rivalda

Korda György: Féltem a feleségemet!

Korda György és felesége, Balázs Klári úgy döntött, hogy idén már másodszor karanténba vonul az egyre ijesztőbb napi adatok miatt. Az énekes még a kártyapartijait is lemondta, ami jól jelzi, mennyire komolyan gondolja az elszigetelődést.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Az ország egyik legkedveltebb párosa előző hó végén lépett fel utoljára a Raktárkoncerten, utána pedig úgy döntöttek, látva a napi koronavírusos-fertőzés adatokat, hogy idén másodszorra is karanténba vonulnak, hogy megóvják az egészségüket.

„Megcsináltuk még a fellépést 30-án, és azóta bezárkóztunk. De olyan fokon, hogy még a szokásos ulti- és póker partijaimat is lemondtam. Nagy érvágás ez nekem – kezdte kissé szomorúan lapunknak Korda György. – Ma nincsen túl jó napom, ez a rossz időjárás is rátett egy lapáttal. De bízom benne, hogy hamarosan rendben leszek. Őszintén; szörnyű látni ezeket a napi adatokat. Most tetőzik a fertőzés, és megijedtem. 82 éves vagyok, érthető az óvatosság. Lehet túlzás ez a félelem, de nem tudom… féltem a feleségemet is. Inkább megvárjuk, amíg lesz valami gyógyszer vagy vakcina.”

Az énekesnek érthető okokból így rengeteg fellépése is elmaradt. Ugyan készül november második felében egy turnéra, mint mondja; össze kell húzni a nadrágszíjat nekik is.

„Ez nem csak egészségi, de komoly gazdasági problémát is jelent. Nagyon sok koncertünk elmaradt, a szállodánk ugyan nyitva van (tévesen írták a lapok, hogy bezárt) épphogy a fenntartását ki tudja termelni. Vannak terveink a jövőre nézve és van bőven tennivalónk is. Most viszont napközben rengeteg zenét hallgatunk, filmet nézünk, és a kertünkben sétálunk, amikor épp nem esik így az eső, mint most. Most egy másik világban élünk, mondhatni, az átlagemberek életét éljük. Személyzet sem jár hozzánk, Klárika tart rendben mindent, mos, főz, takarít és nagyon jól csinálja, vigyáz rám – folytatta az énekes, aki a 62 év alatt nagyon ritkán volt szabadságon. – Rég maradtam már ki ilyen sok időre, de hogy ez mire lesz jó, nem tudom. A hangszálaim legalábbis most nincsenek igénybe véve, kaptak egy kis pihenőt, így hat évtized után. Erre a hónapra mondtam le a kártyapartijaimat, így október végéig biztos tart az önkéntes karanténunk. Úgy volt, hogy november közepétől turnézunk, és nagy is rá az érdeklődés, csak hát nem tudjuk, lehet-e majd. Bizonytalan most minden.”

 

 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT