Koreai delegáció érkezett szerkesztőségünkbe - Kim Kil-soo: A Hableány áldozataira emlékezünk holnap

Pataki József 2019.11.08. Rivalda

Koreai delegáció érkezett szerkesztőségünkbe - Kim Kil-soo: A Hableány áldozataira emlékezünk holnap

Hatalmas megtiszteltetésben részesült szerkesztőségünk, ugyanis a koreai-magyar barátság jegyében, hozzánk is ellátogatott egy küldöttség. A távoli kollégákkal, és a delegáció vezetőjével, - aki Dél-Korea harminc évvel ezelőtti államfőjének a fia - természetesen szakmáról, gazdaságról és az elmúlt hónapok tragédiájáról is diskuráltunk.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Harminc éve, hogy Magyarország, és a Koreai Köztársaság diplomáciai kapcsolatot létesített egymással. A két ország egyaránt ünnepnapnak tekinti az évfordulót. Ennek apropóján látogatott el szerkesztőségünkbe egy dél-koreai küldöttség, akikkel egy kávé mellett a média világáról, a holnapi emlékkoncertről és turizmusról beszélgettünk. Kim Kil-soo a Sisamagazine kiadója elárulta, hányadán állnak a bulvárral országukban.

„22 éve működik a magazinunk. Politika, gazdaság, sport és aktuális témákkal foglalkozunk– kezdte lapunknak Kim Kil-soo, aki azt is kifejtette, hogy mennyire van kereslet Dél-Koreában a bulvár újságírásra. – Úgy vettem észre, hogy országunkban az olvasóközönség főleg a fiatalok, inkább a művészembereket részesíti előnyben, a kultúra iránt érdeklődnek. Persze a mi magazinunk minden témát felölel. A közeljövőben viszont hangsúlyossá akarjuk tenni a kulturális dolgokat. A Pepita magazin jó példa erre, éppen ezért is szeretnénk együttműködni a kiadójukkal.”

 A laptulajdonos beszélgetésünk során arra is kitért, hogyan látja a nyomtatott és az online média kapcsolatát napjainkban.

„Dél-Koreában egymás után zárnak be a cégek, amik csakis a nyomtatott médiával foglalkoznak. Az internet világában élünk, éppen ezért párhuzamosan működünk mi is, mind az internet, és a print médiában. Erre szükség van. Eddig is sikeresen működött, és ezt remélem tartani is fogjuk, hiszen erre van igény” – fejtette ki Kim Kil-soo, majd szóba került a májusi tragédia is, amikor több dél-koreai is életét vesztette a hableányon. – Holnap tartunk egy emlékkoncertet a Hősök terén az áldozatok tiszteletére. Többek között egy szoprán énekesnő, egy nálunk híres színész, két profi táncos, és egy költő fog fellépni. Szeretettel várunk mindenkit.”

A beszélgetésünkön részt vett a Sisamagazine rovatvezetője, gazdasági szakértője is Kim In-Hwan, akivel a LOT légitársaság Budapest-Szöul közvetlen járatára terelődött a szó.

„Amikor például most repjegyeket foglaltunk Magyarországra, tele volt a járat. Sokkal korábban kell elintézni ezeket a dolgokat, ha helyet akarunk a gépen. Most napi egy járat van, de ha így megy tovább, ez meg fog sokszorozódni. Rengeteg lehetőség van a két ország közötti együttműködésben, értem ez alatt a gazdaságot, és a turizmust. Budapest központi szerepet tölt be a koreai turisták körében, hiszen innen szoktak átszállni, továbbindulni. Éppen ezért jó üzleti lehetőséget látunk a Pepita magazinban, hiszen a lap jól leképezi a magyar kultúrát. Sok feladat vár még a Sisa- és a Pepita magazinra együttműködés szempontjából.”

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)