Koronavírus – Már a magyar sztárok is pánikolnak

Pataki József 2020.01.30. Rivalda

Koronavírus – Már a magyar sztárok is pánikolnak

Tegnap óta újabb 35 bejegyzett haláleset történt a kínai koronavírusnak köszönhetően, és megint nőtt a fertőzöttek száma, köztük Európán belül is. Jelenleg Magyarországon is felkészültek az esetleges veszélyre, bár a közlemények szerint még egy fertőzött sincs. Érthető okokból itthon is sokan aggódnak a híreket olvasva, főleg azok, akik rettegnek a betegségektől.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Csonka András

A színész bevallottan hipochonder, éppen ezért szinte minden nap figyeli a híreket a nagyvilágban és próbál tájékozódni arról, hogyan lehetne megelőzni a betegséget. Ugyan még messze vannak hazánktól a fertőzött emberek, már most jobban oda kell figyelni a higiéniára.

 „Természetesen szorongással tölt el, amikor egy ilyen világméretű járványról hallom a híreket. Viszont nagyon nehéz kiszűrni, hogy mi is az igazság. Honnan tudjuk, hogy tényleg annyi fertőzött és halott van, mint amit mondanak? Úgy gondolom, hogy egyelőre még nem vagyunk olyan nagy veszélyben, hiszen Európában csak elvétve van egy-két eset, de érdemes odafigyelni a tisztaságra – kezdte lapunknak a színész, majd hozzátette; az ő esetében még jobban oda kell figyelnie magára, hiszen sokat van emberek között, és a legapróbb betegség is képes belezavarni a munkásságába.

„Mindig hordok magamnál kézfertőtlenítőt, és gyakran mosom a kezem. A tömeget viszont színpadi ember révén nem tudom elkerülni. Már arcmaszkot sem lehet igazán kapni, de számomra úgysem lenne praktikus, mert színpadon én sem mehetek be eltakart arccal – mondta az AcNewsnak Csonka Pici, aki pár hónap múlva külföldre utazik. – A tömegközlekedéseket is kerülöm. Áprilisban készülök elutazni repülővel. Remélem, addigra lecseng ez a dolog. Sokszor látunk a filmekben bioterroristákat, akik ilyen vírusokkal kísérleteznek, ki tudja, mikor válik valóra.”

Peller Mariann

Az RTL Klub Reggelijének háziasszonya nem hipochonder, de most ő is azt mondja: fél!

„Nem jellemző rám, hogy túlaggodalmaskodok dolgokat, de a mostani járvánnyal kapcsolatban nem mondom, hogy nem félek. Valójában minden információt megkapunk-e, mennyire lehet erős, nem tudom. Nem lehet ellenőrizni, hogy a valós helyzet esetleg nincs-e finomítva. Ezek miatt tartok tőle, de ugyanazt csináljunk, mint minden más járvánnyal szemben, vitamint szedünk, gyakran mossuk a kezünket, és bízunk benne, hogy nem ér el minket. Közben pedig azt gondolom, hogy valószínűleg el fog, de ne így legyen! Szerencsére a média foglalkozik a témával, és ha csak az alapvető adatokat nézzük, hogy naponta hány újabb fertőzés van, és mennyi halott, önmagában ijesztő. Keresem és nézem a híreket ezzel kapcsolatban, hálás vagyok a sajtónak, hogy folyamatosan tájékoztatnak, hiszen nem lehet homokba dugni a fejünket, és úgy csinálni, mintha mi sem történne. Muszáj tudni róla, és hogy mi történik körülöttünk és a világban” – mondta a műsorvezető.

Cooky

A rádiós úgy gondolja, hogy könnyen pánikba eshetünk, de ez nem jelenti azt, hogy ott a világvége.

 „Szomorú, hogy ilyen megtörténik a mai világban, de bízom a tudósokban és az orvosokban, meg tudják állítani a fertőzést. Egy vírus soha nem jó. A hírektől könnyen pánikba eshetünk, de szerintem még nincs világvége. Biztos vagyok benne, hogy a kínai kormány mindent megtesz, hogy megmentse a népet. Meg kell állítani a vírust, azután megtalálni az ellenszerét. Én, Debi és a gyerekek is szedünk vitamint, de nem a koronavírus miatt kezdtük el. Tudom, hogy súlyos már a helyzet most is, de nem kell még pánikba esni. Mi minden esetben figyelünk arra, hogy gyakran mossunk kezet, fertőtlenítő krémet használunk. Talán annyit tehetünk, és mindenki más is, hogy most egy picit jobban odafigyelünk erre, és akkor bízom benne, semmi baj nem lesz.”

Kárpáti Rebeka

A gyönyörű műsorvezető rengeteget utazik, múlt héten érkezett haza Kongóból. Az ottani körülmény miatt, félve a betegségektől, szinte percenként használt kézfertőtlenítőt, papírtörlőt.

„A barátaimmal rengeteget beszélgetünk a koronavírusról, abszolút foglalkoztat ez a téma” – mondta lapunknak Kárpáti Rebeka. „Látva, milyen gyorsan terjed, nem csoda, hogy ekkora a pánik. Így itthon is figyelek a gyakori kézmosásra, fertőtlenítésre. Ráadásul jövő hétfőn repülök Londonba, ahol ha jól tudom, találtak már beteget. Szóval oda is viszek maszkot, és mindenképpen használni fogom! Remélem, ott már használják a hőkapukat, és ki tudják szűrni a fertőzötteket.”

Kasza Tibi

Kasza Tibi és családja nemrég érkezett haza Magyarországra Thaiföldről, ahol most jelenleg 14 fertőzöttet tartanak számon. Kerestük őt, hogy megossza velünk tapasztalatait, de nem akart nyilatkozni. Tegnap viszont az Instagramján számolt be arról, miket látott.

„Rengeteg aggódó üzenetet kapunk tőletek Koronavírus ügyben, amit nagyon köszönünk! Elmondom, mi mit látunk itt, Bangkokban. 1 nappal korábban átjöttünk Samui-ról, és inkább itt vagyunk Bangkokban, a szállodában, a gyereket már nem visszük ki, itt játszunk vele a szobában. Ha kimegyünk, akkor maszk, és folyamatos kézfertőtlenítés. Ettől többet nem tehetünk. Az utcán abszolút semmi jele nincs itt a pániknak, az emberek max 10 százaléka visel egyáltalán maszkot. Normális mederben megy az élet. A boltokat nem rabolták le, tehát nem is készleteznek az emberek. A legfrissebb hír 4 órás, amit találtam, eszerint 8 igazolt koronavírus fertőzött van Thaiföldön, (69 millió lakosú országról beszélünk) abból 5-öt már visszaküldtek Kínába. Nyilván mindenkit ellenőriznek, aki lázzal, influenzás tünetekkel jelentkezik. Mivel hosszú a lappangási idő, nyilván ez a szám folyamatosan változik. Vigyázunk magunkra, minden óvintézkedést tartunk, és 2 nap múlva már otthon leszünk épen, egészségesen.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kasza Tibor (@kaszatibiofficial) által megosztott bejegyzés,

 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT