Lajcsi felesége súlyos milliókra perelheti a magyar államot

Virág Márton 2022.12.08. Rivalda

Lajcsi felesége súlyos milliókra perelheti a magyar államot

„Kérjen bocsánatot a meghurcolt Galambos Boglárkától a hatóság.”

poggyasz - rivalda

Galambos Boglárka kálváriája hét évvel ezelőtt, szeptember végén kezdődött, amikor a hatóság a víz,-gáz,- és áramlopással gyanúsított férjével mindkettőjüket bilincsben elvitte el, majd letartóztatta.

Míg Lajcsit tegnap jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék, addig Boglárkát felmentette minden vád alól. Ez azt jelenti, hogy a háromgyermekes édesanya ártatlan, a rendőrség hamisan gyanúsította, az ügyészség pedig hamisan vádolta őt a súlyos bűncselekmények elkövetésével.

Boglárka emberként, édesanyaként olyasmit élt át az elmúlt hét évben, amit a világ összes pénze sem képes feledtetni vele. Hiszen két fia és lánya szeme láttára verték bilincsbe. Majd a rendőrök azzal fenyegették őt, hogy kihívják a gyámhatóságot és intézetbe viszik a gyerekeit. A zárkában pedig hiába tudta, hogy ártatlan, a sorsa kilátástlannak tűnt.

„Ha a kártalanítás szempontjából nézzük, minden egyes hasonló ügy egyedi elbírálás alá esik. De úgy vélem, Boglárka jó eséllyel tízmilliókra perelheti a magyar államot” – válaszolta az AcNews kérdésére dr. Jován László ügyvéd, aki a Belügyminisztériumtól minden idők legmagasabb hazai kártérítési összegét, 100 millió forintot fizettetett ki az ártatlanul elítélt védencének.

„Galambos Lajos feleségének két jogcímen is járhat sérelemdíj – folytatta dr. Jován László. - Az egyik, hogy olyan bűncselekmény elkövetésével vádolták meg, amihez semmi köze nem volt. Mégis megalázták, meghurcolták, megfosztották őt a jó hírnevétől."

"A másik jogcím, hogy súlyos betegsége ellenére 12 napra rács mögé zárták, ahol nem volt biztosítva számára a gyógyuláshoz szükséges pihenés sem. Ha egy egészséges embert egy szűk zárkában őriznek, az sem tud pihenni, nemhogy egy súlyosan beteg édesanya" - zárta gondolatait az ügyvéd.

Tény, hogy az ügyész valamiért megtehette, hogy ne mutasson embereséget a három hónappal korábban életmentő műtéten átesett édesanyával szemben. Akinek ügyvédje odaadta ugyan Boglárka orvosi papírjait, de a vád képviselője még csak a kezébe sem vette a dokumentumokat. És így döntött az ártatlan nő letartóztatásáról.

„Számtalan vérlázító, égbekiáltó igazságtalanság történt az eljárás során és a tárgyalóteremben is – háborgott az ítélethirdetés után az AcNews riporterének dr. Fröchlich Krisztián, Galambos Lajos ügyvédje. – A bíró a védencemet 3 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélethez képest súlyosbító döntését azzal indokolta, hogy ez majd a társadalom számára kellőképpen visszatartó erővel bír.”

„Sokkolta a hír a védencemet - folytatta Lajcsi ügyvédje. - Hiszen a védencem az 54 millió forintos kárt már korábban megfizette. Ennek ellenére a törvényszék 15 millió forint bírsággal, 12 millió forint vagyonelkobzással sújtotta. A cégét pedig 5 millió forintra büntette, ráadásul meg kell fizetnie az 5 milliós bűnügyi költséget. Ez így 87 millió forintra rúg.”

Dr. Fröchlich Krisztián biztos benne, hogy Lajcsi a karácsonyt még otthon, a családjával  töltheti. Szerinte kora tavasszal kell börtönbe vonulni a védencének.

„A hatóság kérjen bocsánatot Galambos Boglárkától. És a harmadrendű vádlott feleségétől is, akit szintén felmentettek minden vád alól. Hiszen az ügyészség úgy kért letöltendő börtönt rájuk, hogy tudta: semmilyen bizonyíték nincs ellenük” – fakadt ki dühösen a sztárügyvéd.

Galambos Boglárkát telefonon értük utol, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

 

 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Meglepő pályára lépett a népszerű DJ kisebbik fia

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Dévényi Tibor kisebbik fia üzletemberként tűnt fel édesanyja mellett a Cápák között című műsorban.

Szerelmi szál -Többszáz millós yacht van a maffiás ügyvédnő nevén

AC News 2023.01.30.
Szerelmi szál, maffia kapcsolatok, amelyek Budapestig nyúlnak. Így jutottunk el az Olaszországban horgonyzó luxusyachthoz, ami a magyar ügyvédnő nevén van. Az évtized legizgalmasabb bűnügyében ny...

Gyötrő látomás – Fegyvereket és robbanószereket rejthet Szilágyi háza

Pataki József 2023.01.30.
Nem elég a szellemjárás. Szilágyi István horrorháza ezen kívül is szörnyű, sötét titkokat rejthet.

Huppsz

Különleges napon kérte meg párja az énekesnő kezét

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Romantikus helyszínen, egy mezőn kérte meg szerelme Agárdi Szilvia kezét.

Színpad helyett pincérkedés - Pizzériában dolgozik a Sztárban Sztár felfedezettje

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Miután sikeresen felépült a pszichés betegségéből, Krizsán Lili főállás mellett próbál a félbeszakadt karrierjére koncentrálni.

Meglepő fotó a múltból - Már titokban egy párt alkotott a két sztár 

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
28 éve él boldog párkapcsolatban Szandi és férje, Bogdán Csaba.

AC News

Riadó: brutális szélviharral búcsúzik a január

Virág Márton 2023.01.31.
Öt vármegyére adtak ki figyelmeztetést a durva széllökések miatt.

Jéghideg iszapba ragadt egy férfi

Polesz Anita 2023.01.30.
Egy Somogy vármegyei tó nádasába csúszott egy 25 év körüli férfi, mentőhelikopterrel mentették ki.

Kedden lejárnak az autópálya-matricák

Polesz Anita 2023.01.30.
Több mint 3 millió tavalyi éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le kedden éjfélkor, a hónap utolsó napjáig kell megújítani a mentességeket, kedvezm...

Sziréna

Vérfürdő a pizzériánál: gyönyörű kislányt ölt meg az ámokfutó

Virág Márton 2023.01.31.
A gyanútlan lányt a barátja hiába próbálta megvédeni, őt is szúrások érték.

Frissen levágott dámbikafejet találtak egy kocsi csomagtartójában

Polesz Anita 2023.01.30.
Kölesden igazoltattak a szekszárdi egyenruhások, amikor egy ellenőrzött autó csomagterében egy frissen levágott dámbikafejet találtak. 

Olcsó tűzifát hirdettek, ami nem is létezett

Polesz Anita 2023.01.30.
Egy pécsi illetőségű nő és a társa a 2020 októbere és 2021 májusa közötti hét hónapban internetes hirdetéseken keresztül kínáltak a piaci árnál jóval alacsonyabb áron, h&...

Itthon

Varga Mihály: át kellett rendezni az erőforrásokat

Pataki József 2023.01.30.
A külső körülmények radikálisan megváltoztak, ezért az erőforrások átrendezésére és a prioritások újragondolására volt szükség; a stabilizáció érdekében...

Orbán: feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Pataki József 2023.01.30.
Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első

Pataki József 2023.01.27.
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műso...

Világ

„Moszkva ellenáll a legyőzésére irányuló amerikai kísérletnek”

Pataki József 2023.01.30.
Oroszország minden eszközzel ellenáll a stratégiai veresége előidézését célzó kísérletnek - jelentette ki Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi hírügynökség &aacut...

Az EU ajánlást fogadott el a minimáljövedelem bevezetésére

Pataki József 2023.01.30.
A szegénység és a társadalmi kirekesztés csökkentése érdekében az Európai Unió Tanácsa ajánlást fogadott el a megfelelő minimumjövedelem tagállami bevezetésére - táj&eacu...

A lengyel kormányfő az Ukrajnában zajló népirtásra figyelmeztetett

Pataki József 2023.01.27.
A holokauszt áldozatai iránti tisztelet okán szembe kell szállni az Európa keleti részén, Ukrajnában ma zajló népirtással - hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken a holokauszt nemze...

Profil

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Ötvös Edina egészségsherpa: Így szállhatunk ki az egészségtelen mókuskerékből

Polesz Anita 2023.01.07.
Ötvös Edina holisztikus egészség coach az AcNewsnak beszélt arról, hogy home office-ban dolgozva hogyan tudunk életmódot váltani.

Amiről beszélnek

Újabb vérfagyasztó részletek a Hableány tragédiájáról

Marinov Zsuzsanna 2023.01.30.
Hétfő reggel folytatódott a halálos áldozatokkal járó dunai hajóbaleset tárgyalása.

Boldog Valentin nap – Most Ön is csótányt nevezhet el az exéről

Pataki József 2023.01.30.
Különleges akciót indított egy állatkert a szerelmesek napja alkalmából.

Tragédia – Kettészakadt autóból repült ki a terhes nő

Pataki József 2023.01.30.
A New York-i balesetet a várandós nő, ittas párja okozta.
Remiz uzlethaz - felugro