Lánya megtalálta Terry Black végrendeletét - Ez áll benne!

2019.09.24. Rivalda

Lánya megtalálta Terry Black végrendeletét - Ez áll benne!

Három éve Münchenben élt az előadóművész a most 18 éves Danival, és a 15 éves Fannival. Terry Black, vagyis Rácz Mihály ott is hunyt el egy kórházban, a gyerekek egyedül maradtak lakásukban. Azonnal segítségükre sietett édesapjuk Svájcban élő barátja, ő utazott oda hozzájuk. Mónika az AcNewsnak elmondta: Dani és Fanni egy fillér nélkül maradt, a gyámügy minden nap ellenőrzi őket.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Szeptember 16-án hunyt el Terry Black egy müncheni kórházban. Az előadóművész túl volt egy szívműtéten, és azt tervezte, hogy hazaköltözik. Ez már sosem valósul meg, és még azt sem lehet egyelőre tudni, hogyan alakul gyermekeinek az élete. Halálhírét jóbarátja, az egyébként Svájcban élő Mónika Magyarországon tudta meg, ahogy tudott indult is Fannihoz és Danihoz. Gondolta, hogy nagy lesz a baj, de arra a káoszra nem volt felkészülve, ami fogadta.

„Terry nagyon jó apa volt, mindketten okosak, de nagyon el lettek kényeztetve” – mesélte lapunknak Mónika. „Ők nem mosogatnak, nem pakolnak, ezért nagy rumli volt a lakásban, amikor kiértem. De a nagy beszélgetés után azonnal nekiláttunk, negyven zsáknyi szemetet szedtünk össze, most már alakul a helyzet. Dani és Fanni nagyon el vannak veszve, amíg nem jöttem, addig a kislány nem is aludt itthon. Egy euro nélkül maradtak otthon, a szomszédok aranyosak voltak, ők adtak ennivalót nekik. Most nagybevásárlást tartottunk, megfőzök előre, mert két napra el kell majd utaznom, és addig is úgy akarom tudni őket, hogy tisztaság van, és van főtt étel itthon. Ez azért is fontos, mert a gyámügy napi rendszerességgel jön, ellenőriznek mindent, a rendet, beszélgetnek a gyerekekkel, hogy van a lelkük, nézik van-e mit enniük.”

Dani és Fannika élete egyik pillanatról a másikra teljesen felfordult. Az örökbefogadott gyermekek számára édesapjuk a szeretetet, a biztonságot jelentette. Most ezt kihúzták a lábuk alól, meg vannak rettenve.

„Fannika drága fejében is nagy a zűrzavar, előfordul, hogy Apának hív… - folytatta a jóbarát. - Félnek attól, hogy amikor elmegyek ügyet intézni, nem jövök vissza hozzájuk. Amikor a kislány megtalálta a postaládában a levelet, miszerint 10 ezer eurós tartozás miatt ki kell költözniük a lakásból, nem akarta nekem megmutatni… Attól tartott, ha én ezt megtudom, akkor elhagyom őket. Számomra természetes, hogy mindenben igyekszem nekik segíteni, legyen az anyagi, vagy lelki támogatás. Hogy mi lesz velük? Egyelőre annyi biztos, hogy Fanni megtalálta Terry végrendeletét, amiben németül és magyarul is le van írva, hogy azt szeretné, ha vele bármi történne, akkor Dani és Fanni hozzám kerüljenek. Kérdés, hogy ez mennyire hivatalos, ezt a hatóság joga eldönteni. Mindenesetre, én vállalom őket, ha ez így van, akkor költöznek hozzám Svájcba. De ez még idő kérdése, mire tisztázódik. Addig is szívesen vesszük, ha valaki szeretne segíteni nekik anyagilag. És kérem az újságírókat, őket ne zaklassák telefonhívásukkal, van nekik elég bajuk!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT