Los Angelesben küzd a bántalmazás ellen a magyar sztárriporter

Pataki József 2023.03.17. Rivalda

Los Angelesben küzd a bántalmazás ellen a magyar sztárriporter

Budavári Fülöp angolul tanul, műsorvezető iskolába készül

poggyasz - rivalda

Közel 130 ezer követővel rendelkezik, volt már a Ninja Warriror és a Sztárban sztár riportere. A reggeli műsorok állandó vendége volt, magyar lányok megőrültek érte, mégis úgy döntött, hogy köddé válik. Tavaly nyáron arra jutott, hogy vesz egy repjegyet magának, foglal egy AirBnB-t egy hónapra, és kipróbálja, milyen az élet Los Angelesben. Budavári Fülöppel beszélgetett az AcNews.

Milyen volt a kezdet?

A legelső időszak volt a legnehezebb, ugyanis nem ismertem itt senkit. A Magyarországon megszokott életszínvonalamból jócskán lejjebb kellett adnom, mert az első néhány napban már szembesültem azzal, hogy itt mennyivel drágább az élet. Itt most nem luxuskiadásokra kell gondolni, hanem egy egyszerű heti bevásárlásra a közértben. Ez is sokszorosa az otthon megszokott áraknak. Arról nem is beszélve, hogy soha életemben nem volt lakótársam, akivel osztoznom kellett volna. Itt viszont természetesen nem volt pénzem egy teljes lakást kibérelni, így maradt a szobabérlés és a lakótárs.

Most már azért sikerült berendezkedni?

Most már tudom, hogy azért vannak olcsóbb alternatívák a legtöbb dologra. Viszont eleinte információ hiányában odamentem, amit Google keresések alapján találtam. Ezek nyilván nem a legpraktikusabb megoldások voltak. Ahogy egyre több időt töltök itt, úgy egyre ügyesebben bánok a pénzemmel is. Otthon szinte soha nem főztem, nem is voltam a legtehetségesebb szakács. Viszont mióta rá vagyok szorulva, egyre könnyebben készítem el a kedvenc ételeimet anélkül, hogy étterembe mennék.

 

 

Miből tartod fenn magad? Nem éppen a legolcsóbb helyet választottad magadnak…

Az otthoni szponzorációim szerencsére megmaradtak itt is, enélkül sokkal nehezebb dolgom lenne. Szomorúan látom, hogy amikor más influencerek kijönnek ide, azt mutogatják az otthon élőknek, hogy itt is fényűző luxuséletet élnek az otthoni pénzből. Ez szerintem az esetek döntő többségében sajnos nem igaz.

Az angyalok városa híres arról, hogy lépten-nyomon világsztárba ütközik az ember. Te is találkoztál velük?

Los Angelesben tényleg igaz, hogy az emberrel nagyjából bármi megtörténhet. Nagyon nagy különbségek vannak a város különböző pontjai között közbiztonsági szempontból is. Ha az ember egy kevésbé biztonságos környéken él, sajnos nagyon könnyen megeshet vele, hogy kirabolják akár az utcán. Viszont ugyanígy nagyjából bármilyen csoda megeshet. Az ember akár a konditeremben, szórakozóhelyeken vagy egy bevásárlóközpontban könnyen belebotlik különböző világsztárokba.  Én láttam már így Katy Perryt, Sam Smitht és Madonnát is.

Ilyenkor kicsit mindig fegyelmeznem kell magam, hogy ne jöjjön ki belőlem a rajongó énem, ami egyébként nem is igazán jellemző rám, de legyünk őszinték, ezek a személyek azért lázba hozzák az embert.

Miért pont Amerika?

A válasz egyszerű, ez a showbiznisz otthona, az angol nyelvvel rengeteg emberhez lehet elérni. Örülök, hogy beszélem a magyar nyelvet, ami szerintem az egyik legszebb és legnehezebb nyelv a világon. Lassan egy éve helyi anyanyelvi tanárokkal minden nap 4 órában fejlesztem az angoltudásom. Azért, hogy majd egyszer elég „amerikainak” hangozzék ahhoz, hogy itt is vezethessek műsorokat.  Ehhez a következő állomás majd egy itteni műsorvezető-színész iskola lesz.

 

 

Nemrégiben belekezdtél egy kampányba, a bántalmazás ellen emeled fel a hangod. Tapasztaltad korábban magadon a „bullyingot”?

Gyerekkoromban, az iskolában sokszor csúfoltak azért, mert súlyfelesleggel küzdöttem. Talán pont ez volt a motivációm, hogy a következő években szinte minden nap sportoljak valamit, és tegyek azért, hogy olyan testem legyen, amit büszkén mutatok meg bárkinek. Gyakran kérdezik tőlem, hogy itt kevésbé esik-e meg valakivel, hogy bántalmazás áldozatává váljon. Tekintve, hogy Los Angelesben hatalmas a diverzitás, és emiatt elfogadóbbak az emberek.

Erre a válaszom, hogy bizonyos körökben az edukatív, figyelemfelhívó kampányoknak köszönhetően, valamint a város sokszínűsége miatt tényleg befogadóbbak az emberek. Viszont azt gondolom, hogy az emberi természet sehol nem változik. Itt ugyanakkora szükség van a bántalmazás elleni harcra, mint otthon, Magyarországon. Illetve én, lévén, hogy Los Angelesben vagyok, egyedül Kaliforniáról tudok beszélni… Általánosságban Amerikáról nagyon nehéz állást foglalni, mert államonként nagyon eltérő társadalmi normák vannak.

Előfordult olyan is- akár akaratodon kívül nélkül bántottál meg másokat?

Szerintem nagyjából mindenki volt már élete során tudtán kívül bántalmazója valaki másnak. Ezzel kapcsolatban mindig azt szoktam mondani, hogy akkor beszélünk bántalmazásról, ha a bántalmazott azt úgy érzi. Ez egyénenként mindig változik, ezért könnyen megeshet az is, hogy valaki nem veszi észre a másikon, vagy ha észre is veszi, nem tudja felmérni a helyzet komolyságát.

Sajnos jócskán találkozunk olyan esetekkel, amikor utólag szembesülünk a bántalmazással, amikor már túl késő a felismerés. Ezért készítünk folyamatosan tartalmakat lassan két éve az @egyuttabantalmazasellen Instagram oldalra, ahol felhívjuk az emberek figyelmét a bántalmazás komolyságára.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Németh Lajos: Isten őrizz, hogy elszakadjak…

Marinov Zsuzsanna 2023.03.23.
Lapunknak a Meteorológia Világnap jelentőségéről nyilatkozott.

Lajcsi siránkozik, mert fogy a pénze és nem boldog

Virág Márton 2023.03.23.
Folytatódik a trombitás ámokfutása a médiában.

Szorcsik Viki Mischinger feljelentéséről: Ez egy közröhej

Marinov Zsuzsanna 2023.03.22.
„Hónapokig tűrtem válasz nélkül, hogy mocskolja a nevem. Szeretném, ha leszállna rólam, és foglalkozna a saját életével” – mondta az AcNewsnak Szorcsik Viki. Hozzátéve: nem hallott semmif&eacu...

Huppsz

Pataki Zita rájött, miért nem szülhet gyermeket

Marinov Zsuzsanna 2023.03.23.
Szerinte betegsége okozhatta a meddőséget.

Sokkoló dokkbaleset: leszakadt és felborult egy hajó

Kiss Nikolett 2023.03.23.
A legénység több tagja eltűnt, de utóbb valamennyien előkerültek. A Petrel nevű kutatóhajó valószínűleg az erős széllökések miatt borult fel az edinburgh-i kikötőben.

Fiú vagy lány? A Mintaapák sztárja már sejti

AC News 2023.03.23.
Mészáros Béla régóta dédelgetett álma végre valóra válik.  
mbvk 4
mbvk 3
mbvk 8

AC News

Mind megfagyunk, nem irgalmaz a sarkvidéki hideg

Virág Márton 2023.03.23.
Két hullámban jön a fagy, védekezni kell a gazdáknak.

Moszkva nem kegyelmezett a budapesti fegyveres rablónak

Marinov Zsuzsanna 2023.03.23.
A 30 éves férfi hiába menekült Oroszországba, Moszkva kiadta, 3 fegyveres rablásért vonják most felelősségre.

Berúgta az ajtót a forint, alázza az eurót és a dollárt

Virág Márton 2023.03.23.
Nagyot erősödött a pénzünk, folytatja a száguldást.

Sziréna

Kivetette magát egy 12 éves lány az iskola ablakából

Mezővári Gyula 2023.03.23.
Elege lett az osztálytársai zaklatásából, óra közben hirtelen felállt, az ablakhoz lépett ésleugrott a mélybe. 

Két szörnyeteg megerőszakolta és megölte a 94 éves nénit - Videó

Virág Márton 2023.03.23.
A kegyetlen testvérpár holtában is megbecstelenítette Irma nénit.

A 80 éves Marika néni sikítva törte ketté a rabló puskáját

Virág Márton 2023.03.23.
A falu a lúzer rablón röhög, akit idős szomszédasszonya juttatott börtönbe.
mbvk 8
MBVK 2
mbvk 5

Itthon

Ez a négy vármegye „verseng” a legszegényebb címért…

Mezővári Gyula 2023.03.23.
Tátongó a szakadék: Budapesten kétszer több az átlagbér mint Szabolcsban.

Szíjjártó behozná a balkánt az Európai Unióba

Pataki József 2023.03.22.
A nyugat-balkáni államok felvételével erősödne az Európai Unió, ami hatalmas segítséget jelentene a jelenlegi nehézségek kezelésében is, Magyarország ezért a csatlakozási folyamat jelentős...

Nem múlik a járvány – Itt vannak a legfrissebb koronavírus adatok

Pataki József 2023.03.22.
A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 087, közülük 6 209 824-en a második, 3 905 122-en a harmadik, 424 959-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták.

Világ

Trump mint Jézus – nagyböjti letartóztatásra készül

Mezővári Gyula 2023.03.23.
Trump keresztény-nacionalista köreiben sokan úgy látják: az exelnök közelgő letartóztatásakísértetiesen hasonlít Jézus Krisztus keresztre feszítéséhez.

Az unió betilthatja a lókolbászt...

Pataki József 2023.03.22.
Az Európai Bizottság úgy határozott, hogy nyilvántartásba veszi a Vessünk véget a lovak levágásának elnevezésű európai polgári kezdeményezést - és lehet, hogy befogadja a javaslataik...

Dől a japánok pénze Lengyelországba

Pataki József 2023.03.22.
A folytatódó ukrajnai háború Lengyelországra egyre nagyobb terhet ró, ezért Varsó japán fejlesztési támogatásban részesül.
mbvk 4
MBVK 2
mbvk 3

Profil

Karáth Emil tengerbiológus megmentené a tengeri élővilágot

Marinov Zsuzsanna 2023.02.03.
A tengerbiológus, profi búvár és díjnyertes producer egyedüli magyarként dolgozott már környezetvédelmi projektekben, és kicsit sem tartja extrémnek, hogy merülései során cápákkal tal&aac...

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Amiről beszélnek

31 év börtönt kapott a magyar tanárnőt kivégző démoni gyilkos

Marinov Zsuzsanna 2023.03.23.
A lengyel diák, aki 2021 decemberében brutálisan kivégezte a fiatal magyar tanárnőt, B. Borbálát.

Ebben a három megyében tarol még az influenza

AC News 2023.03.23.
A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján az elmúlt héten 44 100-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökö...

Ezért okos, ha munka közben sóhajtozol az irodában

AC News 2023.03.23.
Ki hitte volna: a sóhaj a vállalati egészség része – de nem hangosan és nem kétségbeesetten, csak időről időre megismételve…
MBVK 2
MBVK 1
mbvk 8
Remiz uzlethaz - felugro