Ma lenne 57 éves Gesztesi Károly - „Máig jelen időben beszélünk róla!”

Soltész Mónika 2020.04.16. Rivalda

Ma lenne 57 éves Gesztesi Károly - „Máig jelen időben beszélünk róla!”

Fotó: MTI

Még csak ma lenne 57 éves Gesztesi Károly, aki január 4-én váratlanul elhunyt. Barátai, rokonai, kollégái máig sokat tesznek azért, hogy – ahogy ők mondják – csupaszív Karcsijuk ne merüljön feledésbe. Az AcNews két jóbarátjával, Németh Kristóffal és Beleznay Endrével emlékezett meg a színészről, és megtudtuk, nincs nap, hogy ne gondolnának a művészre. Kivétel nélkül mindenkinek hiányzik, azonban már csak a rengeteg közös élmény, és az archívumnak köszönhető emlékek maradtak számukra.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Németh Kristóf: Az most a legfontosabb, hogy érezzünk együtt a családdal

Németh Kristóf és Gesztesi Károly barátságra sok évtizedre nyúlik vissza. A színházigazgató lapunknak szűkszavúan elmondta, szinte nincs nap, hogy ne jutna eszébe színművész, ám úgy véli, ezen a napon is a legfontosabb, hogy csendben, méltóságteljesen emlékezzen meg róla mindenki.

„Főiskolás korom óta ismerem Karcsit személyesen. Barátom és szakmai mentorom is volt, amikor a Vígszínházhoz kerültem. Egész életünkben tartottuk a kapcsolatot egymással, mindig tudtuk, kivel, mi van, és voltak közös terveink is az utolsó évben is. A Miniszter félrelép stábjában, ahol én Károly emblematikus szerepét játszom tovább, arra készülünk, hogy hamarosan ismét felmehessen a függöny, és tovább vihessük azt a szép hagyományt, amikor is minden előadáson csendben és méltóságteljesen megemlékezünk a barátunkról és kollégánkról. Az most a legfontosabb, hogy érezzünk együtt a családdal, próbáljuk ne sokkolni sem őket, sem a közvéleményt különböző felesleges nyilatkozatokkal és megnyilvánulásokkal. Csendben és méltóságteljesen emlékezzen meg mindenki róla, aki ismerte, szerette ezt a nagyszerű művészembert, akiről mindenkinek, azon túl, hogy az egyik legtehetségesebb magyar színész volt az jut eszébe, hogy egy igazi csupaszív ember, akiből mindig a szeretet áradt” - kezdte lapunknak a Fórum Színház igazgatója, aki gyakran gondol az elhunyt művészre.

„A színházi előadások kapcsán is sokszor eszembe jut Karcsi, de például most, amikor az ember rengeteg filmet néz, nem lehet egy napot úgy eltölteni, hogy ne halljuk a hangját különböző szinkronokban, vagy filmszerepekben. A Tibor vagyok, de hódítani akarok című film kapcsán egy egész nyarat töltöttünk együtt a Balatonon, ami nagyon megerősítette a kapcsolatunkat. Sokat jár a fejünkben.”

Szebeni István: Őrülten hiányzol

Szebeni Istvánt is megrázta Gesztesi Károly váratlan halála. A TV2 híradósa sokáig nem tudott túllépni a történteken, időnként „üzent” a színésznek a Facebook-oldala segítségével, mennyire hihetetlen számára, hogy nincs többé. Most sem feledkezett meg barátjáról, és megható sorokkal emlékezett meg róla.

„Ma van az 57. szülinapod. Imádtad, a mindened volt a szilvás gombóc. Küldünk Neked, tömd meg a pocakod, és tudd, hogy soha, de soha nem feledünk, Papa! Őrülten hiányzol.” – olvasható a közös fotójuk mellett.

Beleznay Endre: Máig jelen időben beszélünk róla

Beleznay Endre is számos közös produkcióban, helyszínen játszott együtt Gesztesi Károllyal. Mint mondja, benne van a mindennapjaikban, és úgy véli, művészi tehetségének köszönhetően a váratlanul elhunyt színész a halhatatlanok közé tartozik.

„Máig jelen időben beszélünk róla. Benne van a mindennapjainkban, hiszen ő is a halhatatlanok közé tartozik, annyi mindent csinált. Karcsi pont arra jó példa, hogy soha nem fogják őt elfelejteni, elég nagy nyomot hagyott maga után, amire lehet emlékezni. Ha olyan helyen járunk a kollégákkal, amihez volt bármilyen köze, lehetetlen, hogy ne kezdjünk kisebb nagyobb sztorizgatásokba. Némelyik persze szomorúsággal tölt el bennünket, mert ahol megemlékeztünk róla, újra előjöttek bennünk az érzések. Nagyjából egy hónappal a halála után kezdtük el újra bemutatni azokat a darabokat, amelyben ő is játszott, az emlékére tartott beszéd miatt sokaknak csordult könny a szemébe. Talán emiatt nehezebb volt túllépnünk a gyászon, de idővel minden visszaállt a normál kerékvágásba, természetesen ez nem azt jelenti, hogy megfeledkeztünk róla” – kezdte lapunknak Beleznay Endre, akinek számos közös élménye van Gesztesi Károllyal.

„Rengeteget viccelődtünk, poénkodtunk, mindig feldobtuk egymásnak a labdát. Jártunk wellnessezni, kajálni, sok közös emlékem van Karcsival” – fűzte hozzá a színész, aki születésnapja csak pár nappal előzi meg Gesztesiét, így volt rá példa, hogy együtt is megünnepelték.

„Mindenkit fel szoktunk köszönteni előadás után, aki a születésnapját tartja. Tavaly sem volt ez másképp, én kisebb ajándékokkal is megleptem Karcsit.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT