Mádai Vivien kisfia előtt is titkolta daganatos betegségét

AC News 2019.04.10. Rivalda

Mádai Vivien kisfia előtt is titkolta daganatos betegségét

Ma töltötte be 30. életévét a Mokka népszerű műsorvezetője. Mádai Vivien félt egy kicsit a kerek évszámtól, de végül boldogan ünnepelt családjával. A TV2 sztárja születésnapján mesélte el követőinek, hogy hónapokkal ezelőtt bőrrákot diagnosztizáltak nála. Vivien az AcNewsnak azt is elárulta, kisfiának miért nem beszélt betegségéről.

 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Kemény hónapokon van túl a TV2 műsorvezetője, aki 30. születésnapján beszélt először arról, hogy az év elején melanómát fedezett fel rajta az orvos. Ez a bőrrák egyik fajtája, ami leggyakrabban a napnak kitett bőrön jelenik meg. Mádai Vivien Instagram posztban osztotta meg követőivel mit élt át a születésnapja előtt.

„Azzal nem számoltam, hogy 30 éves korom előtt pár hónappal melanómával is diagnosztizálnak” – kezdte vallomását közösségi oldalán a műsorvezető.

„Szándékosan nem írom le a rák szót, egyszerűen nem megy. Mikor kiderült, annyira távolinak és megfoghatatlannak tűnt, hogy fel sem fogtam tulajdonképpen mi is ez. Pedig pontosan jól tudtam a jelentését, kialakulásának okát, és túlélési esélyeit. A melanóma fő rizikófaktor nem az elsődleges daganat, hanem a belőle igen agresszíven terjedő áttétek. Éveken át növekszik a testünkön, majd hónapok alatt végez velünk. Minden egy anyajeggyel kezdődött, és ért is véget.”

A TV2 sztárja a posztban azt is kifejtette, tisztában van vele, hogy fiatalkori szeleburdisága közrejátszott a daganat kialakulásában. Úgy gondolja, sokszor napozott napvédő krémek nélkül, ez is okozhatta az elváltozást. A diagnózis óta túl van két műtéten Vivien, és a kontrollvizsgálatok szerint megúszta.

„Egy átlagos rutinvizsgálatkor derült ki, hogy baj van” – nyilatkozta az AcNewsnak Mádai Vivien. „Bevallom, az egy hatalmas nagy pofon volt az élettől. Aztán jöttek a bizonytalanság miatt álmatlanul telt éjszakák, kétségek közt vergődtem. Persze az egész család mellettem állt, de a kisfiamnak, Zénónak nem mondtam el, úgy gondoltam kicsi még ehhez.”

A tévés végül annak a tudatában töltötte be a 30. életévét, hogy gyógyult.

„Éppen Zénóért megyünk az édesanyámmal, hogy aztán a családdal közösen ünnepeljük a születésnapomat. Egyébként tartottam ettől az évszámtól, de végül nem is olyan szörnyű” – búcsúzott nevetve, boldogan Vivien.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)