Magyar Attila: Dolgozom azon, hogy felnőtt legyek

Pataki József 2022.09.27. Rivalda

Magyar Attila: Dolgozom azon, hogy felnőtt legyek

Immár 28 éve szabadúszóként tevékenykedik, jelenleg főként a Madách Színház és a Centrál Színház színpadán látható, de országszerte több színházban is aktív. Az AcNews a születésnapján köszöntötte fel a színész-rendezőt, aki szeptember 27-én ünnepelte 57. születésnapját. Magyar Attila a tőle megszokott humorral beszélt az idő múlásáról, Illetve megosztotta lapunkkal a jövőbeli terveit is.

poggyasz - rivalda

– Ma töltötte be az 57. életévét. Miként éli meg az idő múlását?

– Már rég nem számolom az éveket, így a születésnapomat sem tartom igazán számon. Megpróbálom kikerülni, hogy erre gondoljak, de környezetem mindig emlékeztet rá... Menjünk tovább! - ahogy a színházban szokták mondani. Haladok előre az életben. Ez nem egy negatívum a részemről, nem akarom felmenteni magam az alól, hogy valójában mennyi vagyok, de számomra ez ugyanolyan nap, mint a többi.

– Ezek szerint nem is tart attól, hogy hamarosan 6-os számmal fog kezdődni a kora?

– Nincs bennem semmilyen félelem, sőt, én már most is azt mondom, hogy 60 vagyok. Ízlelgetem, és akkor nem fog meglepetésként érni (nevet). Mindig is egy vásott kölyök lelkivilágával rendelkeztem, de dolgozom azon, hogy felnőtt legyek.

– Még ha nem is igazán törődik a számokkal, ettől függetlenül azért csak megünnepli magát valamilyen formában...

– Mindig is munkával ünnepeltem. Legyen szó születésnapról, Karácsonyról, vagy bármilyen ünnepnapról, én mindig dolgozom, amikor általában más pihen.

– Feltételezem, ez alól a mai nap sem kivétel. Ma hogyan telik Önnek ez a születésnap?

– A Rex Kutyaotthon  pártoló tagja vagyok, és lesz hétvégén egy nagy szabadtéri rendezvény, amihez megbeszéltük a részleteket, így indult a reggel. Este pedig lesz egy előadásom, bár szinte minden nap van.

– Lassan 30 éve szabadúszóként tevékenykedik. Melyik színházakban játszik jelenleg?

– A Madách színház és a Centrál Színház tengelyében mozgok, de vidéki színházakban is játszom. Ma Kiskunhalason leszek, a Hármasban a legjobb című darabbal lépünk színpadra Xantus Barbarával és Gregor Bernadettel.

– Szinte előadásról előadásra jár, mi mindenre van még ideje ilyen szoros napirend mellett?

– Van egy zenekarom, a Neoclassx,  operákat, klasszikusokat dolgozunk fel metál-rock verzióban. Szeretném ilyen módon népszerűsíteni a klasszikus zenét, szóval fogalmazzunk úgy, hogy edukációs jelleggel is készítjük a dalokat.

Most pedig rengeteget próbálunk, mert Karácsonykor  készülünk egy nagyobb koncerttel fellépni. Emellett pedig a párommal és egy barátunkal tavaly elkészítettünk az okosmese.hu oldalát, ami egy általunk fejlesztett program 2-6 év közötti gyereknek .

– Mesélne nekünk röviden erről a programról?

– Fontosnak tartjuk, hogy olyan komplex játékos fejlesztő programot tudjunk adni, ami teljes egészében le tud fedni egy adott témát. Az első  a kutyákról szól. Ez nem csupán egy könyv elolvasásából áll, hanem életszerű feladatokból is, amiket végre lehet hajtani. Elmondjuk például, hogy mit szabad és mit nem szabad adni a kutyáknak, vagy hogy miként kell bánni velük.

– Milyen további célokat tűzött még ki a jövőjét tekintve?

– Felmerült bennem a vágy, hogy mindent, amit általános iskolában, illetve gimnáziumban elsumákoltam tananyag, azt most bepótolom. Beszereztem minden olyan tankönyvet, ismeretterjesztőket és természettudományokkal kapcsolatos köteteket, amik eddig kimaradtak az életemből. Az az igazság, hogy nagyon be voltam szűkülve, és szeretném jobban megismerni a dolgokat ahhoz, hogy véleményem is lehessen rólunk, és ne  csak egy félmondatban tudjam megítélni azokat.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Véres üzlet – Óva int a halottlátó Szilágyi István horrorházától

Pataki József 2023.01.27.
Csúnyán pórul járhat a színész házának új tulajdonosa, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket.

Nádai Anikótól a párja vette át a gyereknevelést

Marinov Zsuzsanna 2023.01.26.
Hatalmas áldozatot hozott Hajmásy Péter, hogy Nádai Anikó újra visszatérhessen a képernyőre.

Brutális tartozás terheli L.L.Juniorék luxusvilláját

AC News 2023.01.25.
A rappernek muszáj lesz megegyeznie a feleségével, különben elúszhat a törökbálinti, kacsalábon forgó palotájuk.

Huppsz

Laky Zsuzsi kiborult, félti a lányait

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Az egykori szépségkirálynő a napokban közösségi oldalán borult ki, amiért kiskorúak gond nélkül hozzájuthatnak az energiaitalokhoz.

Kiderült: Nem véletlenül karcolták össze a táncművész autóját

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Nemrégiben Széphalmi Juliska és egy barátja autóját megrongálták, obszcén rajzokat karcoltak a járművekre. Most kiderült, hogy a történetben említett illető valójában az új pár...

Majdnem megfulladt Galambos Lajos, kórházba vitték

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
A mulatóst nem csak lelkileg viselte meg a hét éve húzódó ügye, most egészségi állapota miatt is aggódik. 

AC News

Örülhetnek a nyugdíjasok

Polesz Anita 2023.01.27.
Korábban érkezik februárban a nyugdíj, három nappal előbb hozza a postás mind a februári, mind a 13. havi nyugdíjat – jelentette be pénteken Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Bíróság elé kerül a repülőtér utasaira kivetett XVIII. kerületi speciális adó

Polesz Anita 2023.01.27.
A fővárosi kormányhivatal hiába lépett fel a repülőtér utasaira kivetett helyi adó ellen, így végül a bíróságnak kell döntenie az ügyben.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban

Polesz Anita 2023.01.27.
Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. A korlátozásokat az intézmények honlapj&a...

Sziréna

Lamborghiniből ült át a vádlottak padjára a „sajtkirály

Polesz Anita 2023.01.27.
A csalók győri vezetője a koronavírus-járvány idején azzal vált ismertté, hogy a jelenleg már lefoglalt luxusautóival kórházakba szállított maszkokat adományként.

Farkesszemet nézett a tolvaj és az álmában kifosztott férfi

Polesz Anita 2023.01.27.
A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

Elaludt a sofőr, betonoszlopnak csapódott a kocsi

Polesz Anita 2023.01.27.
A  húszas éveiben járó férfi 2021 júliusában, az éjszakai órákban Kadarkúton közlekedett, amikor fáradtsága miatt elaludt vezetés közben, ezért az úttestről letérve ...

Itthon

Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első

Pataki József 2023.01.27.
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műso...

A magyar-német gazdasági kapcsolatok gyors ütemben fejlődtek

Pataki József 2023.01.27.
Az elmúlt évtizedekben a magyar-német gazdasági kapcsolatok a kölcsönös bizalomra és a közös munkára alapozva gyors ütemben fejlődtek, és ez mindkét ország számára komoly előnyökkel j&aa...

A tavalyinál is több támogatáshoz juthatnak a gazdák

Pataki József 2023.01.27.
A 2022. évinél is több támogatást tudnak igényelni azok a gazdálkodók, akik jó döntéseket hoznak, különösen, ha fiatal gazda is van a családban - hangsúlyozta Juhász Anikó, az Agr&aacu...

Világ

A lengyel kormányfő az Ukrajnában zajló népirtásra figyelmeztetett

Pataki József 2023.01.27.
A holokauszt áldozatai iránti tisztelet okán szembe kell szállni az Európa keleti részén, Ukrajnában ma zajló népirtással - hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken a holokauszt nemze...

Konasenkov: elérték céljukat a rakétacsapások

Pataki József 2023.01.27.
Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen csütörtökön intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térs&e...

Nőtt a spanyol gazdaság teljesítménye

Pataki József 2023.01.27.
A spanyol gazdaság teljesítménye 5,5 százalékkal nőtt 2022-ben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken.

Profil

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Ötvös Edina egészségsherpa: Így szállhatunk ki az egészségtelen mókuskerékből

Polesz Anita 2023.01.07.
Ötvös Edina holisztikus egészség coach az AcNewsnak beszélt arról, hogy home office-ban dolgozva hogyan tudunk életmódot váltani.

Vigyél Haza Alapítvány: Így vigyázzunk szilveszterkor az állatainkra, és keressük meg, ha elszökött

Marinov Zsuzsanna 2022.12.31.
Karácsonykor az örökbefogadási kedv megnő, így a menhelyek fokozottan hívják fel a figyelmet arra, hogy nem csak az ünnepek ideje alatt kell gondját viselni egy állatnak.

Amiről beszélnek

Brutális: Feldarabolta barátnőjét egy féltékeny férfi

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Féltékenységből végezhetett barátnőjével egy férfi, akit a gyilkosság után egy reptéren sikerült elfognia a rendőrségnek.

Szándékosan lőtt rá tanárára egy 6 éves diák

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Többször is jelezték a tankerület felé, hogy fegyver van a kisfiúnál, mégsem tettek ellene semmit.

Vérfagyasztó - Megalkották a Terminátor gyilkos robotját

Pataki József 2023.01.27.
A Terminátor 2: Az ítélet napjában látható folyékony halmazállapotú robothoz alkottak hasonlót.
Remiz uzlethaz - felugro