Magyar művészek, hírességek, akiket 2019-ben veszítettünk el

Soltész Mónika 2019.12.30. Rivalda

Magyar művészek, hírességek, akiket 2019-ben veszítettünk el

Idén is számos magyar művészt, népszerű ismert embereket veszítettünk el. Őket családjuk, kollégáik, rajongóik gyászolják a mai napig. Legtöbbjük méltósággal viselt, súlyos betegség után hunyta le örökre a szemét, de halálhírük így is megrázott mindenkit. Az AcNews összeállításában rájuk emlékezünk.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Andy Vajna - Január 20.

 (Fotó: MTI)

Az egész országot váratlanul érte a hír január 20-án, hogy Andy Vajna örökre eltávozott. A Magyar Nemzeti Filmalap közölte az MTI-vel, hogy életének 75. évében, hosszú betegség után, budapesti otthonában elhunyt a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Felesége, Vajna Tímea máig nem tette túl magát társa elvesztésén, a hagyaték körüli tárgyalások a mai napig nem zárultak le.

 

Marton László - Szeptember 13.

A Vígszínház volt igazgatója, főrendezője szeptember 13-án, hosszú betegség után hunyt el. Marton megosztó személyiség volt, a 2017-es botránya, miután Sárosdi Lilla színésznő arról vallott, az ismert rendező többször is zaklatta őt szexuálisan, komoly következményeket hozott magával, hiszen elbocsájtották a Vígszínház éléről. Az eset után többen jelentkeztek hasonló vádakkal. Marton az eset miatt bocsánatkérő közleményt adott ki, a botrány után karrierjét vidéken, Veszprémben folytatta, ahol utolsó rendezése idén februárban Moliére Tartuffe-je volt.

 

Karinthy Márton - November 6.

(Fotó: MTVA)

70 éves korában, november 6-án meghalt Karinthy Márton Kossuth-díjas színigazgató, színházrendező, író, a Karinthy Színház és elődje, a Hököm Színpad alapító igazgatója - adta hírül a Karinthy Színház. A közlemény szerint Karinthy Márton úgy rendelkezett, hogy lánya, Karinthy Vera és két közeli munkatársa viszi tovább a színházat, amely „ezután is folytatni kívánja a Karinthy Márton által megalapozott szellemiségű, polgári, szórakoztató színházat”. Pályatársait váratlanul érte távozása, megható emlékekkel búcsúztak sorra imádott kollégájuktól.

 

Koós János - Március 3.

Talán Koós János váratlan halálhíre rázta meg legjobban idén az országot. A legendás énekes március 3-án, 81 éves korában, rövid ideig tartó betegség után távozott örökre. Özvegye, Dékány Sarolta összetört férje elvesztésével, akinek azóta sem sikerült túltennie magát a veszteségen. Nehéz döntést kellett meghoznia, meg tud-e válni attól az otthontól, ahol évtizedeket töltött a táncdalénekessel, azóta már árusítja a gyönyörű villát.

 

Bács Ferenc - Április 16.

 (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Életének 83. évében, április 16-án, hosszantartó, súlyos betegség után ma elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művész, Budapest díszpolgára. A Farkasréti temetőben május 10-én gyűltek össze a művészt gyászolók, hogy elkísérjék utolsó útjára. A szertatáson Kautzky Armand mondta a búcsúbeszédet, az özvegy, Edina férjének szóló levelét pedig egy közeli barát olvasta fel. A levélben párja méltatta Bács művészetét, életigenlését és kedves természetét.

 

Ambrus Zoltán – Július 8.

Az Irigy Hónaljmirigy a közösségi oldalán osztotta meg a gyászhírt. Az 54 éves zenész régóta súlyos beteg volt. A zenekar a következőek írta: „Nyugodj békében Zoli! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon életének 54. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász!”

 

Benke László – Június 7.

Benke László az utóbbi években többször tartózkodott kórházban. A mindig mosolygós sztárszakács bizakodó volt, még betegágyáról is örömmel adott hírt egészségi állapotáról. Áprilisban ismét kórházba kellett mennie, mert rosszullétek gyötörték. Azonban 70 éves korában feladta a küzdelmet, és június 7-én a többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász elhunyt.

 

Benkő Dániel – December 16.

Tragikus hirtelenséggel, december 16-án hunyt el Benkő Dániel. A Ripost kereste Benkő Dániel lantművészt a telefonján, de egy közeli barátja fogadta a bulvárlap hívását, így derült ki, hogy Benkő az esti órákban rosszul lett, és bár mentőt hívtak hozzá, nem tudták megmenteni az életét. A több tévéműsorban, köztük az RTL Klub 2008-ban képernyőre tűzött nagy nézettséggel futó Celeb vagyok, ments ki innen című dzsungelreality-jében, majd a Vacsoracsata című műsorban is sokak által megismert művész 72 éves volt.

 

Terry Black – Szeptember 16.

Szeptember 16-án, egy müncheni kórházban hunyt el Rácz Károly, ismertebb nevén Terry Black. A hírt lapunknak kisfia, Dániel megerősítette meg, de a részletekről csak a későbbiekben adtak tájékoztatást. Az előadóművész utolsó Facebook-posztjában – melyet szeptember 13-án tett közzé – egy jól sikerült szívműtétről adott hírt.Terry Black 71 éves volt.

 

 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT