Majka: Ez a két dolog van, ami nagyon nagy nyomot hagyott az életemben!

Pataki József 2020.03.11. Rivalda

Majka: Ez a két dolog van, ami nagyon nagy nyomot hagyott az életemben!

Magyarország egyik legnépszerűbb híressége, nemrég Peller Mariann előadásán vendégeskedett. A műsor arról szólt, hogy vajon gyermekeink jövője mennyire függ a sorsunktól. Majka ekkor kendőzetlen őszinteséggel beszélt gyermekeiről, és a nagymamájához, illetve szüleihez fűződő viszonyáról.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Majkára nem igazán jellemző, hogy mélyebb témákban is megszólal, vagy akár a családjáról beszél. Éppen ezért volt olyan meglepő, amikor Peller Mariannak nemrég a MOMKultban, annyira sikerült megnyitnia a műsorvezetőt, hogy tátva maradt a szánk az őszinteségétől.

„Az elmúlt negyven évem alatt annyi emberrel találkoztam, és annyiszor feltettem magamnak a kérdést, hogy ha teszünk valamit, vagy eljutunk valahova az mennyire sorsszerű, vagy kell hozzá, hogy rendelkezzen bizonyos képességekkel, tudással. Mindkét oldalról tudok példákat és ellenpéldákat hozni. Sokáig úgy gondoltam, hogy ha valami meg van írva, annak meg kell történnie, de szerintem ez egy picit azért van kitalálva, hogy megnyugtassuk magukat” – fejtette ki Majka.

A rapper ezek után arról beszélt, hogy a családjában mennyire volt érzelemdús a környezet.

„Mi nem egy olyan család voltunk, ahol a szeretet és az óriási érzelmek kifejezése olyan nagy divat lett volna. De nem is voltunk az a jéghideg, arisztokrata család. Anyám egy végletekig szórakoztató asszony volt, tőle örököltem ezt a fajta életszemléletet, hogy mindig mindent el kell sütni valami poénnal. (Gyűlölöm a mai világot, ahol nem lehet viccelni, mert mindig valaki megbántódik.) Apámtól pedig a zene szeretetét örököltem és az alázatot a munka iránt. Ő sajnos túlzottan is alázatos volt és többek között ezért ment el… Ez a két dolog van, ami nagyon nagy nyomot hagyott az életemben – fogalmazott Majka, majd mikor a nagymamájára terelődött a szó, kissé párás szemekkel, de nagy mosollyal az arcán mesélte el a kedvenc történetét.  – A mama egy isteni asszony volt, ő három éve halt meg. A kedvenc sztorim az volt vele, amikor kijöttem a ValóVilágból, és feljöttem Pestre mindenféle albérletbe. Az első lakásom egy újépítésű lakóparkban volt. Mama tudta, hogy költözöm, ezért jött fel velem. Egy hatalmas zsákot pakolt be, aminek már láttam, hogy ott van a tetején egy kenyér. Mondtam neki, hogy ’mama képzeld el, Budapesten annyi van ebből, hogy még el is adnak belőle’. Mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mi van ebben a zsákban, csak menjünk tovább. Amikor Pesten kipakoltam, láttam több kenyér volt benne, csomó élelmiszer, és egy 18 éves szétült, agyonkopott hokedli. Az a legrosszabb fajta…. Nem tudtam mit csináljak vele, de a mama csak erősködött, hogy jó lesz az. Aztán később vettem egy franciaágyat, aminek 3 nap múlva már le is szakadt az alja. Na az a hokedli pontosan alá illett, és megtartotta az ágyat.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT