Majka: Nem tudom, miért pikkel rám a Petőfi Rádió

Pataki József 2020.06.19. Rivalda

Majka: Nem tudom, miért pikkel rám a Petőfi Rádió

Valamiért Majka nem igazán tartozik a Petőfi Rádió kedvenc előadói közé. Hazánk egyik legnépszerűbb előadójaként ráadásul idén sem jelölték a Petőfi Zenei Díjra, aminek a rapper hangot is adott.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Majkának nincs túl nagy szerencséje, ha díjakról van szó. Korábban a Fonogram miatt bukott ki, amikor nem jelölték, de nem is dühös volt, hanem inkább értetlenül állt a dolog előtt. Pedig sok éve már, hogy teltházas koncerteket ad, kivétel nélkül az összes száma hatalmas népszerűségnek örvend, és amikor új videoklippel jön ki, nem kérdés, hogy az rövid időn belül milliós megtekintéseket produkál. Nemrég ismertették a Petőfi Zenei Díj jelöltjeit, és ahogy sejteni lehetett, Majka ezúttal sem bukkant fel közöttük. Ennek pedig hangot is adott tegnap a Facebook oldalán, egy videóban.

„Az az igazság, hogy… nem is tudom, hol kezdjem. Egy elég komoly dolog történt. Megtudtam két órája egy hírt, és azóta próbálok levegőhöz jutni. Tényleg nem értem, ez hogyan alakulhatott így. (…) Magam sem gondoltam, de az az igazság, hogy idén sem vagyunk jelölve a Petőfi Zenei Díjra – kezdte a videóban Majka, majd elnevette magát és szarkasztikusan folytatta. – Meg is értem egyébként, mert annyiszor voltunk jelölve, meg annyira kivételezett velünk a Petőfi Rádió az elmúlt 10 évben, hogy itt az ideje, hogy most már más is kapjon díjakat, ne csak mi. (…) Nem is sikerült nagyon ez az évünk. Nyomtunk egy megbukott turnét a 100 tagú cigányzenekarral, senki nem jött el. Előtte egy Aréna turnét, azon sem volt szinte senki. Aztán a háromnapos Budapest Park, az is teltház, de az is semmi.”

A teljes videó alább megtekinthető:

Az esettel kapcsolatban kerestük Majkát, hogy megkérdezzük, mi lehet a konfliktus forrása közte és a rádió között.

„Fogalmam sincs, miért pikkel ránk a Petőfi Rádió. Nem is nagyon tudok erre mit mondani, egyszerűen értetlenül állok a helyzet előtt. Amit gondolok ezzel kapcsolatban, elmondtam mindent a videóban” – zárta rövidre nevetve az AcNewsnak Majka, majd azt tanácsolta, hogy keressük fel a Petőfi Rádió vezetőségét, hátha ők magyarázattal tudnak szolgálni.

Mi pedig így is tettünk, megkerestük a rádió sajtóosztályát, hogy megkérdezzük tőlük, kik és mi alapján döntik el a díj jelöltjeit, valamint miért nem jutalmazták eddig soha Majka zenei munkásságát. A kérdéseinkre eddig nem kaptunk választ, de ha mégis megérkezik, cikkünket azonnal frissítjük.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT