Már nem titok! – Ők azok a magyar sztárok, akik pszichológushoz járnak

Dózsa Gabriella 2019.12.07. Rivalda

Már nem titok! – Ők azok a magyar sztárok, akik pszichológushoz járnak

Mindenki életében vannak olyan nehéz, egyedül feldolgozhatatlannak tűnő gondok, amik megnehezítik a mindennapok elviselését. Így vannak ezzel a hazai hírességek is, akik közül egyre többen vallják be, hogy pszichológus segítségét kérték. Van, aki a válása miatt, van, aki a hirtelen jött népszerűség miatt kéri szakember segítségét. Összeállításunkból kiderül, hogy a magyar sztárok közül ki miért kérte szakember segítségét.

 

 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Majka úgy érezte, zátonyra futott az élete

Mai napig jár pszichológushoz az ózdi rapper, aki három évvel ezelőtt kért segítséget először. Pedig akkor a TV2 egyik legfelkapottabb műsorvezetője volt, megállás nélkül koncertezett, és megszületett a kisfia, Olivér is. De volt egy holtpont.

„Volt egy időszak, amikor meg kellett állnom, mert volt egy nagyon kemény idegi kimerültségem – idézte a Blikk az Index interjúját. „Azt éreztem, meg fogok halni. Teljes kimerültség volt, de nem tudtam aludni, már depresszív tüneteim is jelentkeztek… Úgy kezdtem el szorongani dolgoktól, hogy azok még meg sem történtek. Volt, hogy beszélgettünk, és egyszer csak elkezdtem sírni... Elmentem egy dokinőhöz, akihez a mai napig járok. Ő pszichiáter, de pszichológusként funkcionál” – mondta Majka, aki azóta már jobban van.

 

 

Vasvári Vivien kudarcként élte meg válását

A gyönyörű luxusfeleség tavaly ment férjhez második gyermeke édesapjához, de alig egy év házasság után a válás mellett döntöttek. A sztáranyuka kiborult, nem így tervezte az életét.

„Egyedül a gyerekeimet sajnálom, az ember nem így tervezi az életét. Egy férfival akartam leélni az életem, nagy családról álmodtam, de be kell látni, ha már nincs mit tenni” – vallotta be a Blikknek Vasvári Vivien. „Nem maradok olyan kapcsolatban, amiben szenvedek. Szeretnék még gyereket, de hogyan szüljek, ha már két kapcsolatom így végződött? Őszinte leszek, járok pszichológushoz. Sok szenvedés volt az életemben, amit nehéz feldolgozni, ebben segít."

 

Rubint Réka légzésterapeutához jár

Amikor a fitneszlady megismerkedett Schobert Norbival, majd egymásba szerettek, az üzletember már ismert volt. Réka azért kezdett el terápiára járni, hogy könnyen fel tudja dolgozni a népszerűséggel járó dolgokat.

„Az ismertségnek vannak néha kellemetlen árnyoldalai is” – mesélte korábban Réka. „Jászberényből, egyszerű családból származom, és amikor megismerkedtem Norbival, nem könnyen tudtam feldolgozni az ismertséget. Soha nem vágytam a címlapokra, arra, hogy ismert ember legyek. Ezt a helyzetet nehezen tudtam kezelni, ez volt az oka annak, hogy felkerestem egy légzésterapeutát… Az aljas vádaskodások, az interneten név és arc nélkül mocskolódókat meg kellett tanuljam helyén kezelni. A légzésgyakorlatok ebben segítenek. Így mindig pozitív tudok maradni!”

 

Polyák Lilla a gyermekei miatt fordult szakemberhez

A gyönyörű színésznő a válása után, fiatalabb kollégája oldalán találta meg a boldogságot. Szerelmük harmonikus, azóta összeházasodtak, és együtt nevelik a sztáranyuka előző kapcsolatából született gyermekeit. Polyák Lilla nem tagadja, nem ment minden simán.

„Volt már, hogy pszichológus segítette a fiúkat. Amikor elváltunk az apjuktól, ezt a lépést tartottuk helyesnek” – árulta el Lilla a HOT! magazinnak. „Kellett ahhoz, hogy könnyebben túljussanak a megrázkódtatáson, hogy ne maradjon a lelkükben kérdés, fájdalom, amit az tán évekig cipelnek. Az iskola esetében viszont elég volt, ha mi felnőttek résen vagyunk, így nem vontunk be senki mást. Természetesen még így sem volt minden könnyű, hiszen Bulcsú a régi barátaiba kapaszkodott, ezért még nehezebb volt megszoknia az új közeget. Zsombor viszont meglepően könnyen vette ezt az akadályt, pedig kettőjük közül ő a zárkózottabb.”

 

Így látja a klinikai szakpszichológus

Makai Gábornak több ismert páciense van. A szakember szerint a hírességek azzal, hogy bevallják, hogy pszichológushoz járnak, az átlagembernek is utat mutatnak.

„Míg korábban érthetetlen módon szégyen volt bevallani a szakember segítségét, ma egyre többen vallják be” – mondta a szakember az AcNewsnak. „Mindenkinek vannak traumái, az ismert embereknek is. Csak rajtuk a média, a rajongók, a közönség miatt még nagyobb a nyomás. Ezért sokan közülük pánikbetegséggel küzdenek. Ezeket terápiával könnyű kezelni, ugyanakkor ha nem kér valaki segítséget, komoly betegség is kialakulhat. Azt gondolom azzal, hogy a hazai hírességek nem titkolják, hogy pszichológushoz járnak, azzal az átlagembereknek is segítenek. Hogy igenis vannak helyzetek, amikor csak szakember tud segíteni egy megrekedt élethelyzetben!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT