Megérkeztek az első fotók Orbán Józsi búcsúztatójáról – Így köszöntek el barátai

Soltész Mónika 2018.08.09. Rivalda

Megérkeztek az első fotók Orbán Józsi búcsúztatójáról – Így köszöntek el barátai

A 100 Folk Celsius énekesétől ma vesznek végső búcsút. Délelőtt 11 órakor, a Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia-templomban róhatta le mindenki kegyeletét a zenész ravatala előtt. Utolsó útjára azonban, Pinkamindszenten már csak szűk baráti köre és családja kísérheti - tudta meg az AcNews.

hbs(400x300)

Július 30-án, hajnalban hunyta le örökre szemét Orbán Józsi. Tavaly ősszel derült ki, hogy meg kell küzdenie daganatos betegségével, ám az énekes feladta a harcot. Pályatársai és talán nem túlzás, az egész ország bízott a felépülésében, barátai hosszú hónapokon át tartották benne a lelket, mindhiába.

Orbán Józsi évekkel ezelőtt elveszített szüleit és testvéreit is, így végső nyughelye is családja közelében lesz, Pinkamindszenten. Benkő László az AcNews-nak mesélt a búcsúztató és a temetés részleteiről egyaránt.

„A búcsúztató után, a templomból viszik Józsit tovább, az osztrák-magyar határnál lévő, Kőszeg mellé Pinkamindszentre, ahol a családja és a rokonai vannak eltemetve. Józsi ott született, így ott is fog nyugodni. A közvetlen családtagok, barátok, a zenekar tagjai kísérik már csak el utolsó útjára. Balázs fiam is ott lesz, mert ő viszi őket a helyszínre. A búcsúztatón az egyik Orbán Józsi nótát, Az országutat játszottam el a nagy templomi orgonán, még tegnap délután is próbán voltam” – árulta el Benkő László az AcNews-nak.

Lapunk is jelen volt Orbán Józsi búcsúztatóján. Szemmel látható, hogy sokan szerették a a 100 Folk Celsius énekesét, hiszen rengetegen megjelentek a belvárosi templomban, hogy végső búcsút vegyenek a zenésztől.

 

Benkő László, és fia, Balázs, mindvégig támogatták a nagy beteg Orbán Józsit.

Számos barát, ismerős, kolléga jelent meg a szertartáson.

Kiki és Berkes Gábor is búcsút vett a zenésztől.

A 100 Fok Celsius már soha nem lép színpadra eredeti formájában.

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)