Minden összeomlik Vajna Tímea feje fölött – „Nem tudtam a 13 milliárdos tartozásról”

Pataki József 2019.11.18. Rivalda

Minden összeomlik Vajna Tímea feje fölött – „Nem tudtam a 13 milliárdos tartozásról”

Hatalmas adósságot halmozott fel az egyik cég, ami Vajna Tímea nevén van. A médiamogul özvegye nem tudja, hogyan fogja visszafizetni a 13 milliárd forintnyi tartozást, de azt mondja; mindenképpen utánajár a dolognak, és próbálja menteni a menthetőt.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Halála után átalakul Andy Vajna cégbirodalma, az egyik – már a cégközlönyben is megjelent – változás, hogy három darabja – a City Center Development Ingatlanfejlesztő Kft., a GIBS Kereskedelmi Kft. és a Lucky Ventures Befektetési Kft. – beolvad az AV Investments Kft.-be. Ez az a cég egyébként, amely összefogta Vajna magyarországi fő érdekeltségeit, így a legtöbb pénzt termelő kaszinókat – írta meg a 24.hu.

Miután elhunyt a médiamogul, az egykori üzlettársa, Samuel Russell Falconello vette át az AV Investmentsben az ügyvezetői feladatokat, az özvegy Vajna Tímea pedig csak hónapokkal később ülhetett férje után a vezetői székbe. Ugyan Timi papíron örökölt 37 milliárd forintot, de ahhoz sem nyúlhat hozzá Samuel aláírása nélkül. A cég adósságállománya tavaly év végén 5,5 milliárd forint volt, fél év alatt pedig ez csaknem a kétszeresére nőtt. Jelenleg 13 milliárd forint a tartozás. Mindez pedig a rövid lejáratú kötelezettségek között szerepel, tehát egy éven belül ki kell fizetni.

A hír hallatán lapunk természetesen felkereste Vajna Tímeát, hogy megtudjuk, hallott-e már a fejleményekről, és hogyan tervezi elrendezni ezt a hatalmas összeget. Mivel ő éppen a tengerentúlon tartózkodik, így a sajtósa által tudtuk csak felvenni vele a kapcsolatot.

„Nem tudtam a 13 milliárdos tartozásról. Mindenképpen vizsgálatot fogok indítani az ügy érdekében” – válaszolta sajtósán keresztül röviden Vajna Tímea az AcNewsnak.

Tímea egyébként két nappal ezelőtt, még a Golden Globe díjátadóról jelentkezett be, gyönyörű ruhában, hatalmas mosollyal az arcán…

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Timea Vajna (@timeavajna) által megosztott bejegyzés,

 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT