Molnár Piroska tisztázta a helyzetet – „Rugdosom a színésznőt magamban!”

Pataki József 2020.04.06. Rivalda

Molnár Piroska tisztázta a helyzetet – „Rugdosom a színésznőt magamban!”

Szépen halad a korral, de bármikor képes alkalmazkodni a 75 éves színésznő. Molnár Piroska tisztázta a visszavonulásával kapcsolatos híreket. Ugyan új darabokat már nem fog vállalni, a meglévőket folyamatosan gyakorolja a jelen helyzetben is. Van, amit telefonon keresztül Jordán Tamással.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Mielőtt még komolyabban kirobbant volna a koronavírus-járvány, Molnár Piroskáról azt írták a lapok, hogy a színházi évad leteltével visszavonul. Csakhogy közben bezártak az intézmények, és sok művész munka nélkül maradt. Éppen ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy a kialakult helyzet miatt a Nemzet Színésze, nem változtatta-e meg a véleményét...

„Először is szeretném tisztázni, hogy az egy félreértés volt a sajtó részéről. Nem azt mondtam, hogy visszavonulok! Egyszerűen csak az évad vége után már nem fogok több új darabot vállalni. De jelenleg 11 színműben játszom, és az még jó pár évig ki fog tartani, tehát ott leszek a színpadon – kezdte az AcNewsnak Molnár Piroska. – Csupán úgy érzem 75 évesen, a fizikai állapotom már nem igazán engedi meg, hogy újakat vállaljak, reggelente próbára járjak, satöbbi. Mindkét térdem műtétre vár, szerencsére már most is olyan karaktereket alakítok, akiknek nem kell sokat mozogni a színpadon.”

A színésznő a karantén ideje alatt sem pihen, így vagy úgy, de megoldja, hogy a meglévő darabjait folyamatosan gyakorolja.

„Jól bírom a karantént! A teraszon szobabiciklizem, persze nem terhelve a térdeimet, csakhogy kicsit mozogjak. Ezen kívül sokat Netflixezem, olvasok és keresztrejtvényt fejtek. Ki sem dugom a lábam a házból, szerencsére van egy segítőm, aki gondoskodik rólam – árulta el, majd azzal folytatta: hogyan gyakorolja otthon a színdarabokat. – Az Egy német sors című monodrámámat két-három naponta elmondom magamban, hogy megmaradjon a fejemben. Ezen kívül van például egy másik darab, amiben csak én és Jordán Tamás játszunk. Hetente kétszer okostelefonon, kamerában összeolvassuk a szöveget. Valahogy mindig megoldjuk a munkát. Rugdosom a színésznőt magamban, hogy ne lanyhuljon, mert azt nem szabad!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT