Mulatós zene biznisz: mindenki szeretne profitot termelni

Farkas Márió 2022.05.19. Rivalda

Mulatós zene biznisz: mindenki szeretne profitot termelni

Fotók: www.kaczorferi.hu

A lakodalmas zenészek legkedvezőbb időszaka érkezik: itt a nyár, jönnek a haknik és két év után először megkötések nélkül lehet fellépni. Előkerült egy lista, miszerint a műfaj legkeresettebb előadói több százezret is bezsebelnek egy-egy fellépéssel. A listán szerepel Bangó Margit és Bódi Gusztiék mellett Kaczor Feri is, aki az AcNewsnak adott interjút a mesésnek titulált összegekről.

poggyasz - rivalda

Nemrégiben egy, a Blikk birtokába került lista szerint a keresett mulatós zenészek fellépésenként többszázezret is elkérhetnek. A neve elhallgatását kérő, mulatós zenészeket foglalkoztató informátor szerint nem ritka, ha egy lakodalmas zenész akár milliós nagyságrendű összeggel is zárhat egy több állomásos hétvégén. Ám nem mindenki akarja bepótolni a pandémia miatt kimaradt bevételt: Kaczor Feri a világjárvány előtti árakon jár fellépni, hisz továbbra is a rajongói igényeket szeretné kiszolgálni.

A zenésznek egy hónapja jelent meg a 24. nagylemeze, s bár rajongói az egekig magasztalják, mégsem szereti az olyan fennkölt jelzőket, mint például a lakodalmas zene királya. Bár sokat gondolkodott, mivel tudna újítani, mégis maradt a hagyományos adathordozó, a CD mellett. Elmondása szerint rajongói ezt sokkal személyesebbnek érzik, mint egy pendrive-ot, vagy egy Spotify albumot.

„Számomra ez szenvedély, hobbi, életstílus. Sosem fogtam fel munkaként. Tudod, ez olyan, mint mikor kisgyermekként önfeledten játszadoztunk. Csak itt a kiteljesedés a melódiákban és a szövegekben van. Az én rajongóim még szeretik a fizikális példányban megjelent lemezeket, emiatt is maradtam a CD-nél, bár a karrierem kezdetekor még magnókazettákon lehetett hallani a dalaimat. Egyébként figyelem a hanglemez piacot, sokat gondolkodom, hogy például egy kerek évfordulóra ki lehetne adni egy bakelit lemezt, mondjuk a legjobb dalaimból – elmélkedett Feri, akit már a kezdetektől konkrét elképzelés vezérelt.

„Sosem vonzott az olcsó siker, hogy Kaszás Péter barátomat idézzem. Mindig a saját dalaimmal akartam érvényesülni, míg a kortársaim annak idején és néhol még most is Apostol, P.Mobil, Lord és más zenekarok dalaival léptek fel én bíztam a saját dalaimban, s azok sikerében” – mondja a zenész, majd a felesége, Éva büszkén, s hirtelen a szavába vág:

„De a Feri nem tud mást, csak Kaczor Feriset!”

A lakodalmas-legenda koncertek terén nem válogatós, minden felkérésnek igyekszik eleget tenni, s törekszik arra, hogy örömet szerezzen a rajongóinak.

„Igyekszem figyelni arra, hogy elérhető áron menjünk fellépni, ez a pandémia alatt sem volt másképp. Tisztában vagyok vele, hogy az éremnek két oldala van: nem csak a zenészeket érintette rosszul a kialakult helyzet, s ehhez igazítva igyekeztem mindvégig kalkulálni. Úgy járok fellépni, hogy a díjazásába már belekalkuláltam az útiköltséget. A pandémia alatt sem emeltünk az árakon, s azóta sem. Ez a szektor ebből él. Mi is és a rendezvényszervezők, a megrendelőink, mindenki” – mondja Feri, akitől kedvese, Éva veszi át a szót, aki a turnémanagere is egyben.

 „Nem árulok el titkot, ha azt mondom, mindenki szeretne profitot termelni. Néha én magam is megdöbbenek, hogy egy-egy műsoriroda mennyiért adta el Feri showját, bár ez nem ránk tartozik. Részünkről minden legyen olyan, amit a közönség elvár. Van, hogy Feri tűző napon, zakóban áll fent a színpadon és szórakoztatja rajongóit, becsülettel. Volt olyan rendezvényünk is, ahol nekünk kellett összekötni a kábeleket, Ferinek ez sem okozott problémát, megoldotta a helyzetet. Mi is mondhattuk volna, hogy köszi, akkor ezek a feltételek nem megfelelőek, mi inkább megyünk. Inkább azokra az emberekre gondoltunk, akik azért jöttek el, hogy láthassák kedvencüket.”

Feri egy hétvégén egyébként 2-4 fellépést vállal átlagosan, igyekszik adott területen belül mozogni, körülbelül 60 km távolságba szervezik a bulikat. Jobbára sokan jönnek megnézni a zenészt, ám megesett az is, hogy foghíjas volt a közönség.

„Volt, hogy öt embernek kellett énekelnem, volt, hogy ötezernek. Mindig ugyanazzal az elánnal vágok bele, nem teszek különbséget a fellépések között. Kihívásnak tekintem például, amikor egy koncert nehézkesen indul. Van egy mondásom: Abból csinálj jót, amikor ülnek.”

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Hihetetlen, de már nyugdíjas korba lépett Bíró Ica

Farkas Márió 2022.07.05.
A 80’és 90’s években nem volt ember, aki ne kapta volna fel a fejét Bíró Icára. Férfiak tömegei dugdosták zsebnaptárjait, magazinokból kitépett képeit feleségeik elől, illetve nem léte...

Járai Máté: újra a helyére került minden a kis életemben

Farkas Márió 2022.07.04.
A Jászai Mari-díjas színész hazatért nyaralásából és ma reggel már az RTL Klub Reggeli című műsorában ébresztette a nézőket a tőle megszokott lendülettel.

Zimány Linda covid parával fesztiválozik

AC News 2022.07.02.
Zimány Linda péntek este tiszteletét tette a Balaton Sound VIP szekciójában. Bár körülzsongták a férfiak, mosolya nem volt az igazi. Az AcNews-nak elárulta, miért feszült be egy kicsit.

Huppsz

Dundika megtalálta a hasonmását

AC News 2022.07.05.
Dundika Instagram posztjában leplezte le ikertestvérét. Természetesen nem szó szerint, de tény, hogy megdöbbentő hasonlóság van a képen szereplő hölgy és az egykori playmate között.  

Before/After: Így néz ki Horváth Éva fiatalon és anyaként

Farkas Márió 2022.07.05.
Éva Instagramján mutatta meg jelenlegi és egykori önmagát, és bár az évek elteltek, tényleg nincs miért szégyenkeznie.

Kiss Endi kalandba bonyolódott

AC News 2022.07.05.
A rock nem futó kaland, egy életre szól, ezt tudja jól a Hooligans dobosa is. Kiss Endi hiába van túl az ötvenen, a kalandok továbbra is  vonzzák.
video5 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között

AC News

Kedvezményt kért, majd lecsapta az autókereskedőt

AC News 2022.07.05.
Nem így képzeli el egyetlenegy autókereskedő sem a gépjármű eladásához vezető utat. Mentőt kellett hívni a kereskedőhöz.

Alaposan megbüntette a versenyhivatal a Casio termékek hazai nagykereskedőjét

AC News 2022.07.05.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 325 millió forint bírságot szabott ki a Casio óra- és hangszertermékek hazai forgalmazójára, valamint cseh anyavállalatára, mert meghatározták termékeik internetes viszo...

Nincs vége - 10 414-en érkeztek Ukrajnából hétfőn

AC News 2022.07.05.
Az ukrán-magyar határszakaszon 5511 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4903-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

Sziréna

Szívszorító felvételek - megkezdődött a harc az utolsó csepp vízért az erdőkben

AC News 2022.07.05.
A nagyobb patakok kivételével szinte az összes kis és közepes vízfolyás kiszáradt a Bükk erdeiben, közölte a napokban a Facebook-oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett, és a közlekedési szabályokra is fittyet hányt a román sofőr

AC News 2022.07.05.
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy sofőrt, akinek vezetői engedélye sem volt, és segítségnyújtás helyett elment a helyszínről.  

Vádat emeltek a siklóernyőst rosszul mentő parancsnok ellen

AC News 2022.07.04.
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség légi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja az állami légi jármű parancsnokát, egy...
video3a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

Itthon

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

AC News 2022.07.05.
Idén tizedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a sertéshús fogyasztását ösztönző k...

A forint történelmi mélypontra került

AC News 2022.07.05.
Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra körül.    

A mentőből posztolt képet magáról Hoppál Péter kulturális államtitkár

AC News 2022.07.05.
Valószínűleg már túlesett a vakbélműtéten Hoppál Péter kulturális államtitkár, akit mentő vitt el a parlamentből.

Világ

Justin Bieber babázik

AC News 2022.07.05.
Feleségével közösen, egy kedves fotón mutatta meg rajongóinak csöpp unokaöccsét.  

Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését

AC News 2022.07.05.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.  ...

Kis híján 80 % az infláció Törökországban

AC News 2022.07.05.
Törökországban 24 éves rekordokat döntöget az infláció.
video3 - Kategoriak között
min-mano
video3a - Kategóriák között

Profil

Ignácz Judit: Magyarországon gyerekcipőben járnak a társadalmat érintő témák

Farkas Márió 2022.06.30.
Ignácz Judit egy Tolna megyei falucskából indult, s lett mára a magyarországi cigány értelmiség egy meghatározó alakja, aki amellett, hogy társadalmi ügyekben szólal fel, Európa több ország&aa...

Bródy János dalszövegét választotta legújabb kampányához az UNICEF

AC News 2022.06.26.
Bródy-dalszövege jelenik meg az UNICEF gyerekvédelmi szervezet legújabb termékein. A jótékony célú webshop legújabb kampányának elindításában számos népszerű zenész vesz r&eac...

Dr. Szende László: A múzeumok a páratlan kulturális örökségünket őrzik

Pataki József 2022.06.24.
Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvége szombatján, idén június 25-én rendezik, immár huszadik alkalo...

Amiről beszélnek

Gáspár Virág leérettségizett - így ünnepelte a családja

Farkas Márió 2022.07.05.
Nem akármilyen módon ünnepelte családja Gáspár Virágot, aki sikeres érettségit tett.

Újra Budapestre jön John Malkovich

Farkas Márió 2022.07.05.
Október 2-án zenés stand-up esttel érkezik Budapestre, pontosabban az Erkel Színházba az amerikai színész.

Emlékszik még VV Nócira? Már 17 éves a fia az egykori reality sztárnak

AC News 2022.07.05.
A Való Világ első évadában még csak szereplőként, a másodikban már műsorvezetőként vált a tévénézők kedvencévé Cifra Noémi. A cserfes, rövid hajú szőkeség ezut&aac...
min-mano
video4 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között
Remiz uzlethaz - felugro