Nagy Feró: Jó döntés volt, 2020 a magyar dalok éve

Pataki József 2020.02.18. Rivalda

Nagy Feró: Jó döntés volt, 2020 a magyar dalok éve

A Dal 2020 zsűritagja örül annak, hogy a műsor idén a magyar könnyűzenei élet felpezsdítésére koncentrál. A zenész úgy gondolja, hogy mindezt a rekordszámú, 559 nevezés is megalapozza, amely által minőségi zenék születnek, hiszen óriási különbség van a dal és például a ’fesztiválnóta’ között.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Nagy Feró nem ért egyet azokkal, akik úgy vélik, hogy nemzetközi szereplés nélkül nincsen tétje A Dal 2020-nak, ugyanis a győztes a Petőfi Zenei Díj Az év dala elismerése mellett 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti zenei karrierjét: például felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain, kiemelt reklámlehetőséget kap a Petőfi Rádióban.

„Nagyon jónak tartom az idei évadot, hiszen csodálatos énekesekkel bővül a hazai paletta. Az én időmben már egy lemezszerződésnek is nagyon örültünk. A Dal 2020 viszont olyan nagyértékű nyereményt kínál, amellyel kezdő zenészként valóban el lehet indulni, rutinosként pedig meg lehet erősíteni a zenei karriert. Éppen ezért nagy felelősség, hogy harminc dalból a legjobbat válasszuk ki. Idén kicsit szabadabb kezet kaptak a jelentkezők, így a nyugati trendtől független, sokkal őszintébb művek láttak napvilágot. Hatalmas különbség van ugyanis a fesztiválnóta és a dal között. Eddig inkább a fesztiválnótákra mentek rá a szerzők, hogy külföldön nagyobb sikert arassanak, de most az elsődleges cél, hogy igazán jó, nívós magyar dalokkal erősödjön a hazai könnyűzene – fejtette ki az AcNewsnak Nagy Feró. – A Duna Televízióban látható műsor idei sikerét az egyre növekvő nézettség is jól leképezi, ami a jelenlegi zsűrinek is köszönhető, egyre jobbak vagyunk!”

Feró szavait, egyébként Vincze Lilla is erősíti, aki zenepedagógusként fontosnak tartja az alapokat és örül annak, hogy a magyar könnyűzene erősítésére koncentrál a műsor.

„A Dal 2020 műsor azért különleges, mert ahhoz járul hozzá, hogy a magyar nyelvű könnyűzene pozícióit erősítse. Nyelvünkben és muzsikánkban olyan alapértékeink vannak, amelyeket meg kell mutatnunk és ehhez merészség is kell” – mondta korábban Vincze Lilla az MTI-nek.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT