Nagy Feró: „Lehet, hogy a színpadról visz majd el a halottszállító!”

2017.08.08. Rivalda

Nagy Feró: „Lehet, hogy a színpadról visz majd el a halottszállító!”

Feró egyáltalán nem tart a fiataloktól, mert tudja, hogyan veheti fel velük a versenyt. Nem csak a pálinkaivásban, hanem a zenélésben is. Nagypapaként még szeretne jó néhány évtizedet eltölteni a földi valóságban.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

- A pletykák szerint még ebben a kánikulában is bírod a pálinkát. Igaz ez?

- Csak pálinkát szabad inni, minden mást tilos!  Gyümölcslevekre kár elkölteni a pénzt, mert azokat csak kiizzadod, nincs semmi egyéb hasznuk.

- Motorra csak nem ülsz néhány kupica után!

- Jaaa. Az egy másik kérdés! Nyilván nem szoktam, igaz, ivás előtt még nyugodtan nyeregbe pattanok, hogy a motort bőgetve menjek el a kocsmába. A hazafelé való utat pedig valahogy kibírom gyalog Egészségesen élek. Néha még a kenyeret is magamnak sütöm, hogy igazán finomat tudjak enni. Sajnos megesik, hogy leégetem, ha nem figyelek oda eléggé. Minden szép és jó.

- Hogy telik a nyarad?

- Sok a munkám, de ez így a jó. A zenekarral Csíkszeredától kezdve mindenfelé megyünk. Hamarosan bemutatják a mozikban a Pappa Piát, amiben fontos szerepet játszom, és készül egy színdarab is az életemről, amelyben fiatalok játsszák majd el a fontosabb dalaimat és az életemet.

- Hogy tudsz ennyire pörögni a te korodban?

- Szeretem a munkámat és az embereket, valamint szeretem, ha szeretnek. Lehet, hogy a színpadról visz majd el a halottszállító, igaz, remélem, jó sokára. Egyfolytában dolgozni és menni kell, nem pedig sírni. Nem azt kell mondani, hogy szar a világ, hanem jobbá kell tenni.

- Ilyen egy igazi rock and roll-nagypapa?

- Ez tetszik, de tudod mit? Legyen inkább Kóbor Jani a nagypapa, hiszen ő idősebb nálam! Még akkor is, ha ő csak apuka, hiszen neki még pici a gyereke. Na, jó! Nagypapa vagyok. Imádom a drága unokámat, jól elvagyok vele. Már kétszer is rám bízták. Most volt tíz hónapos. A gyerek gondozása nem újdonság, hiszen három gyereket felneveltem. Még pelenkáztam is szorgalmasan. Az unokázás persze más dolog, mert a kisbaba teljesen le tud venni a lábamról. Ha kapok egy képet, amelyiken sír az unokám, rögtön küldöm az sms-t a fiam telefonjára, hogy „Ne bánkódjál, édes Patrikom, Papi mindjárt megy és megment a szülői önkénytől.

- Hamarosan kezdődik az X-Faktor újabb szériája. Mit gondolsz erről?

- Az X-Faktor mindig a családom marad. Akkor sem tudok róluk rosszat mondani, ha már nem olyan sikeresek, mint amikor mi voltunk benne. Ugyanakkor én nagyon sokat köszönhetek a műsornak. Előtte azt hittem, hogy én már nem lehetek népszerűbb! Aztán rájöttem, hogy bizony lehetek! Az X- Faktor eszméletlen hatással van a tömegekre meg a népre.

- Szükség van egyáltalán ennyi tehetségkutatóra? A magyar piac köztudottan kicsi.

- Az, hogy a piac kicsi, a kutyát nem érdekli, ha sok tehetség van. Márpedig abból rengeteg él ebben az országban. Ha eltelik egy év igazi tehetség nélkül, a következőben felbukkanhat egy újabb Vastag Csaba vagy egy Wolf Kati. Amikor Oláh Gergő megnyerte a versenyt, az iszonyatosan nagy nyereség volt az országnak is. Egy szuper pali, aki nem csak jól énekel, hanem remekül is táncol. A színpadra termett.

- Mit gondolsz azokról a nagy öregekről, akik azzal vádolják a fiatalokat, hogy ők veszik el a kenyerüket?

- Ha valakinek van félnivalója, féljen! Ha új előadók jelennek meg, nem megijedni és ellenségeskedni kell, hanem felvenni a versenyt! Nem a fiatalokat kell cikizni, hanem fel kell melléjük zárkózni! Mindig röhögök azokon, akik azt mondják, hogy bárki is elveszi a kenyerüket. Tőlem miért nem vette el senki?

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT