Nagy Feró üzent az őt támadóknak – „Hülyeség, hogy odadobtak a vén krapeknek valamit, mielőtt meghal…”

Dózsa Gabriella 2019.08.21. Rivalda

Nagy Feró üzent az őt támadóknak – „Hülyeség, hogy odadobtak a vén krapeknek valamit, mielőtt meghal…”

Tizenkét kategóriában már a negyedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat. A Beatrice frontembere életműdíjat kapott, a szakmai elismerések nagyon jólesnek a lelkének. Az énekes ugyanakkor hozta szokásos formáját, és az AcNewsnak azt mondta: odadobtak a vén krapeknek valamit, mielőtt meghal…

 

hbs(400x300)

Nagy Ferót eddigi munkássága során, harmadjára kap elismerést. Mint mondja, ezeknek a díjaknak mindig örül, mert úgy azt érzi, nem dolgozik hiába. Ráadásul az életműdíjat a szakmától kapta, egy száz fős, elismert zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló bizottság ítélte oda neki.

„Mindegyik díjam más, az elsőt, az Állami Ifjúságit azért kaptam, mert sokat tettem az ifjúságért” – mondta lapunknak Nagy Feró. „A második A Magyar Érdemrend lovagkeresztje volt három éve, annak is örültem. Amikor a mostaniról értesültem, először az jutott eszembe, hogy na, szépen megöregedtem. Életműdíjat mindig csak öregek kapnak. Gondoltam, odadobnak a vén f…k egy koloncot, kapjon valamit, mielőtt meghal. De aztán rájöttem, hogy ez hülyeség, már boldog vagyok, sőt megbecsülöm ezt a díjat, ráadásul ezt a szakmától kaptam, és ez nagy szó. Ezek szerint jól csinálom a dolgom immár negyven éve.”

A magát vén rockernek nevező Beatrice frontember 73 évesen is állandóan úton van az együttesével. Az idei nyaruk is a koncertekről szól, most 10 nap alatt 12 fellépésük lesz.

„És aki jár a bulijainkra, az láthatja, hogy még most is ugyanolyan hévvel végigugrálom a koncerteket, szerencsére ez jó formában tart” – folytatta a kitüntetett énekes. „Topon is kell maradnom, mert még sokáig akarok színpadon állni. Majd biztosan fogom érezni, ha már abba kell hagynom, ha már ciki leszek, de ha nem akkor az unokáim biztosan fognak szólni. De ez még nem most lesz. Üzenem is a fanyalgóknak, hogy a papa még nem megy nyugdíjba. Egyébként mindig lesznek rosszindulatú emberek, akik hülyeségeket irkálnak. Hallottam olyat, hogy ez az elismerés is le volt zsírozva előre… Néha veszem is a fáradtságot, hogy egyenként visszaírjak az ilyen seggfejeknek, mert az ostobaság bánt. És szerencsére a közösségi oldalunkat is mintegy 160 ezren követik, és a koncertjeinken mindig teltház van, szóval az a pár kritika elenyésző.”

Persze azonnal abbahagyja a bosszankodást a kommentelők miatt a frontember, amikor ránéz az unokáira.

„Imádom mindkét lurkót, de most iszonyatos unokahiányban szenvedek, a koncertek miatt ritkábban látom őket. Amikor otthon vagyok, akkor csobbanunk egyet a medencében, aztán már indulok is a következő fellépésre. Ezért a nagyobbik unokám a legutóbbi bulin egyszer csak feljött mellém a színpadra, és együtt nyomtuk a 8 óra munkát, hatalmas siker volt!”

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)