Nem kér a segítségből Medveczky Ilona – „Háborús gyermekként már felkészültem erre a helyzetre”

Pataki József 2020.03.23. Rivalda

Nem kér a segítségből Medveczky Ilona – „Háborús gyermekként már felkészültem erre a helyzetre”

Többen is felajánlották a művésznőnek, hogy bevásárolnak neki, gondoskodnak róla, de senkinek a segítségéből nem kér. A díva jól bírja a karantént, hiszen mint mondja; az élettársa halála óta megszokta az egyedüllétet.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A csapból is az folyik, hogy tartózkodjanak otthon az idősebb emberek, szinte minden fellelhető médiumon keresztül ezt az üzenetet sugározzák feléjük, mégis a legtöbb ember, aki az utcán van, 60 év feletti. Ezt többen is észrevették már és nem értik, hogyan lehetséges ez. Medveczky Ilona szerint ez pusztán büszkeségből van, ugyanis az ő korosztálya nem akar kérni semmit, senkitől. Ő ennek ellenére persze nem hagyja el az otthonát, de a felajánlott segítséget elutasítja.

„Többen is felajánlották már nekem, hogy ezekben az időkben bevásárolnak nekem, elmennek gyógyszertárba, vagy postára. Nem csak a fővárosból, hanem vidékről is képesek lettek volna feljönni, csak azért, hogy segítsenek. Én ezt viszont nem veszem igénybe, de lenyűgözött a jóindulatuk – kezdte az AcNewsnak Medveczky Ilona. – Háborús gyermek vagyok. A szüleim, és az egykori élettársam, Dr. Nagy Richárd révén már felkészültem ezekre a helyzetekre. Ők is mindig bespejzoltak, és követtem a példájukat. Még egy ’82 előtt eltett lekvárom is van és semmi baja! A raktáram teli van, nem szenvedek semmiből hiányt. 4 darab 300 literes mélyhűtőm van, ebből kettőben csak a kutyáknak van étel. 200 kiló hús van elraktározva, és általában 10 napra előre főzöm. Ezért mondom, hogy semmiben nem szenvedek hiányt."

Az ország dívája arról is beszélt, hogy csakúgy mint ő, a kortársai sem fogadnak el segítséget.

„Az én korosztályom nem ismeri a ’kérem’ szót. Ez alatt azt értem, hogy büszkék, nem kérnek és nem is fogadnak el segítséget. Ezért lehet az, hogy még mindig sokan vannak az utcán az idősek. A karantént jól bírom. Látogatókat se fogadok mostanában. 11 éve vagyok egyedül így, megszoktam már ezt az állapotot. Mióta nincs már az élettársam, egyedül csinálok mindent. Van elég dolgom itthon. Gondozom a több ezer növényemet, és a kutyáimmal foglalkozom. Van munka, így nem unatkozom.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT