Nem ölelhette meg fiát a bíróságon Szilágyi István

2018.01.12. Rivalda

Nem ölelhette meg fiát a bíróságon Szilágyi István

Ismét kiállt fia mellett a bíróságon Szilágyi István. Pénteken folytatódott ugyanis Szilágyi Péter büntetőügyének tárgyalása. A férfit az ügyészség azzal vádolja, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott az idős édesapjának.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Bilincsben, vezetőszáron kísérte egy börtönőr a bíróságra Szilágyi Pétert. A férfi látszólag jó hangulatban volt, ám a folyosón, a padon ülő szüleire éppen csak ránézett. Ők biccentéssel köszöntötték, többre nem volt lehetőségük.
A tárgyaláson a bírónő felolvasta az egyik távolban levő tanú vallomását. Az illető a család régi barátja, aki jelenleg Brazíliában él, ezért nem tudott a bíróságon megjelenni.
„Mivel tudtam, hogy Pityi és Jolika nehezen élnek, rendszeresen vittem nekik élelmet. Egy alkalommal ott találkoztam a fiukkal, Péterrel is” – állt a vallomásban, ami kitért rá, hogy a férfi többször is agresszívan viselkedett az édesapjával. A hölgy állítása szerint egyszer a szeme láttára a kályhához lökte. A vendég persze megpróbálta rábírni, hogy ne élősködjön a szülein, mire ő kikelt magából, és felszólította, hogy távozzon a házból. Péter állítólag rendszeresen bánt durván az apjával, de az édesanyjával már nagyobb tisztelettel beszélt.
A hallgatóság között elhelyezkedő Humenyánszky Jolán többször is odasúgta munkatársunknak, hogy nem igaz, ami a teremben elhangzik. Az édesanya tagadta, hogy a fia megverte az apját.
A tárgyalás közben Szilágyi István jelezte, hogy szólni szeretne. A tanácsvezető először azt gondolta, hogy az idős színész rosszul érzi magát, de amikor kiderült, hogy csupán vallomást szeretne tenni, a bírónő közölte, hogy őt már meghallgatták, így nincs lehetősége megszólalni. Szilágyi viszont ezt nem értette, így rövid monológot tartott, amit a bíróság mégis figyelembe vett.
„Minden úgy történt, ahogy a fiam elmondta. A bordasérüléseimet akkor szereztem, amikor ráestem a farakásra.”

A tárgyalás után Jolán lehetőséget kapott, hogy néhány szót váltson a gyermekével. Szilágyinak ugyanezt nem engedték, amit igen nehezen viselt.
„Szeretném megölelni végre a fiamat” – csuklott el a színművész hangja, majd könnybe lábadt szemekkel végignézte, amint egyetlen gyermekét elvezették. A munkatársunknak kinyilvánította, hogy Péter gyermekkora óta rendszeresen bokszoltak, de csak játékból.
„Ezt sokan félreérthették, akik esetleg meglátták. Én egyáltalán nem félek a fiamtól.” – mondta arra a kérdésünkre válaszolva, tart-e attól, hogy ha a Pétert kiengedik az előzetes letartóztatásból, újra bántalmazni fogja.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)