Omega együttes: Ha ennek a rémálomnak vége lesz, felszabadító koncertet adunk!

2020.04.03. Rivalda

Omega együttes: Ha ennek a rémálomnak vége lesz, felszabadító koncertet adunk!

A legendás magyar zenekar tagjai mindnyájan a koronavírus által legfenyegetettebb korosztályba tartoznak. Ráadásul az együttes tagjai közül ketten is megharcoltak daganatos betegséggel, így érthető módon aggódnak magukért és egymásért. Kóbor János az AcNewsnak elmondta: attól tart, az embereknek nincs mibe kapaszkodnia, ami rossz hatással van mindenkire. Benkő László pedig hozzátette: ez egy igazi rémálom, ami után fel kell majd szabadítani a népet…

 

 

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Kóbor János, a legendás Omega együttes énekese, frontembere naprakész a koronavírus miatt kialakult helyzettel kapcsolatban. Nem csak a magyar televízió hírösszefoglalóit, de a német, angol hírügynökségek jelentéseit is figyeli.

„Nem titok, közelebb vagyok már a nyolcvanhoz, mint a hetvenhez” – kezdte lapunknak Kóbor János, Meki. „Tudom, mit jelent ez rám nézve így a vírus árnyékában. Oda is figyelek magamra, szerencsére gyermekkoromtól kezdve sportolok mai napig, erős a szervezetem, beteg sem voltam soha. Meg persze feleségem, Zsóka gondoskodik az egészséges ételekről, és a vitaminokról is. Az öregségtől jobban félek, mint ettől a vírustól. De aggodalom így is van bennem! Igyekszem körültekintő lenni a hírekkel, több külföldi hírcsatornát is nézek, hallgatok. Van például egy német rádióadó, ahol úgy közlik a híreket, tényeket, hogy közben nem keltenek pánikot. És én ezt fontosnak tartom, mert a pánik megbetegíti az embereket. A félelem a legrosszabb tanácsadó, ami ráadásul még az immunrendszert is tönkreteszi. Manapság már nincsenek igazi filozófusok, ami nagy baj! Kellene valaki, aki összefoglalja ezt az egészet, az érzelmi, testi dolgoktól kezdve, konkrét módon. Hogy az embereknek legyen mibe kapaszkodniuk. Az emberi lét ugyanis állati törékeny!”

Benkő László, az együttes billentyűse is betartja a szabályokat. Ő nem csak a kora, de a korábbi daganatos betegsége miatt is veszélyeztetett.

„Rám vigyáz az egész család, ha én magam nem hajtanék fejet a döntések előtt” – mondta a legenda az AcNewsnak. „Csak kutyát sétáltatni hagyom el a lakást, de arra a szabadidőre szükségem van. Persze figyelek arra, hogy olyan helyre menjünk, ahol nincs senki, vagy csak kevesen. Erről nem mondok le, ilyenkor sokat gondolkozom. Például azon, hogy mennyire nyomasztó ez a hangulat, és még hol a vége! Éppen ezért nagyon komoly felelőssége van azoknak, akik a szórakoztatóiparban dolgoznak. Mert amikor ennek egyszer vége lesz, fel kell rázni majd az embereket. Mi is adunk majd egy felszabadító koncertet, ami életet ver majd az emberekbe!”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT