Óriási átalakuláson ment át Nyári Dia – „Szeretnénk a kisfiamnak kistestvért”

Soltész Mónika 2020.03.04. Rivalda

Óriási átalakuláson ment át Nyári Dia – „Szeretnénk a kisfiamnak kistestvért”

A színésznő mára 17 kilóval kevesebb, melyet életmódváltásának köszönhet. Hónapok óta a futás „szerelmese”, ami a mindennapjai részévé vált, olyannyira, hogy hamarosan nekivág a Vivicittá Félmaratonnak. A színésznő az AcNewsnak elmesélte, korábban önbizalomhiánnyal küzdött, de mindez már a múlté, és jobban érzi magát a bőrében, mint valaha. Kisfia, Zétény elmúlt másfél éves, mégis jut magára is elegendő idő.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Nyári Diára szinte rá sem lehet ismerni. Óriási átalakuláson ment át, melyről most lapunknak mesélt.

„Amikor kiderült, hogy inzulinrezisztens betegségem van, életmódváltásba kezdtem. Dr. Tóth Tamás világított rá és segített mindenben. Biztos vagyok benne, ha ő nincs, akkor nem érem el ezt az eredményt, mert nem volt motivációm hozzá. Elmondta, miben kell változtatnom az életemen, a fehér lisztet és a cukrot maximálisan kiiktattam az étrendemből, illetve követtem a tanácsait, hogy mit mivel ehetek. Az elején össze kellett szűkítenünk a gyomromat, mert ma már belátom, a kelleténél valamivel többet is ehettem korábban, bár nem tudtam, hogy az a mennyiség nem egészséges, amiket fogyasztok. A mozgás is elengedhetetlenné vált mindehhez, ezért döntöttem a futás mellett. Nekem a kardió jellegű mozgásra van szükségem, ez pedig tökéletesen megfelel számomra” – kezdte lapunknak Dia, aki annyira fellelkesült, hogy most félmaratonra is készül.

„A fogyás és a futás is egy lassú folyamat volt. Öt kilométerrel kezdtem, amit biztonsággal bírtam, majd fél kilométerenként növeltem, amikor pedig elértem a hét kilométert, már egyesével emeltem a távot, nagyjából négy hónapja értem el a tíz kilométert, amit nem akartok tovább növelni. Valahol meg kellett állni, nekem ez volt a célom. Most pedig, hogy hat hét van hátra a Vivicittá Félmaratonig, egy edző segítségével készülök föl, aki egy futótervet készített nekem” – tette hozzá a csinos anyuka, hozzátéve; mindig szeret egy-egy cél kitűzni maga elé. – Engem ez motivál és hajt. Ha túl leszek a félmaratonon, biztosan lesz egy újabb célom, csak fontos, hogy az ne legyen irreális. Összesen tizenhét kilót fogytam, de az életmódváltásomban nem ez volt a lényeg. A futás hozza magával a súlycsökkentést, mert rengeteg kalóriát éget el. Az egészség volt a cél, és nem tovább fogyni, hanem az erősíteni szeretnék” – árulta el Dia.

A színésznő nem titkolja, korábban az önbizalomhiánnyal is voltak problémái.

„Nem vehettem fel olyan ruhát, amit szerettem volna az alkatom miatt. Önbizalomhiányban szenvedtem. Ma már bátrabban öltözködöm egy testhez simulós darabba. Tisztában voltam az adottságaimmal, sokszor éreztem azt, hogy van olyan szerep, amit nem játszhatok el a testalkatom miatt. A futás mindent rendbe tett, bebizonyítottam magamnak, hogy az ember bármire képes. Az akartnak óriási ereje van, hegyeket mozgat meg. Nem hittem volna, hogy képes vagyok rá, most pedig büszkeséggel tölt el, hogy sikerült” – mondta őszintén a színésznő, akinek kisfia már elmúlt másfél éves, mégis törekszik arra, hogy elegendő időt tudjon magára is fordítani.

„A futás egy ideális időtöltés az „énidőre”, mert ilyenkor igazán egyedül van az ember a saját gondolataival, rengeteg feszültséget, energiát vezet le. Fontos, hogy miután beviszem Zétényt a bölcsibe, magamra is tudjak kellőképpen figyelni” – árulta el Dia, majd azt is elmondta, tervezik-e bővíteni pici családjukat.

„Mindenképpen szeretnénk a kisfiamnak kistestvért, azonban ez még nem aktuális. Szeretnénk kiélvezni ezt az időszakot, illetve ehhez mindenképpen egy nagyobb lakás szükséges, hogy Zéténynek is külön szobája legyen. Logisztikailag is át kell szervezni az életünket a családbővítéshez.”

Fotó: Nyári Dia/Facebook

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT