Óriási botrány! Bangó Margit visszavág Bochkornak – „Kikérem magamnak a stílusát!”

2017.11.15. Rivalda

Óriási botrány! Bangó Margit visszavág Bochkornak – „Kikérem magamnak a stílusát!”

Kibékült egymással a két Szigeti Ferenc, miután az ACNews megkereste mindkettőjüket. Az öt évtizede a pályán levő gitáros a napokban kifogásolta, hogy a 24 éves énekes semmilyen megkülönböztetést nem vett bele a művésznevébe, ezért a közönség összekeverheti őket. A kialakult helyzet kapcsán Bochkor Gábor felhívta a Karthago tagját a reggeli műsorában, ahol a mulatós műfaj is terítékre került. Ezek után kapcsolódott be a botrányba Bangó Margit, aki lapunknak fakadt ki és azt mondta: kikéri magának, hogy a műsorvezető sértegeti a magyar nótát.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Óriási botrányt okozott Bochkor Gábor. A rádiós annak apropóján hívta fel a reggeli műsorában Szigeti Ferenc gitárost, hogy egy azonos nevű nótaénekes is tevékenykedik a zenei piacon. A megmondóember szerepét előszeretettel magára vállaló médiaszemélyiség cifrákat mondott a műfajról és az énekes által előadott dalokról is. Bangó Margit, aki Szigeti Ferenc nótaénekes mentora, felemelte hangját a hallottak után és kifakadt az AcNewsnak.

A Kossuth-díjas énekesnő egy énekversenyen fedezte fel a mindössze 24 éves énekest. Mint mondta: szerinte érthető, hogy a zenész Szigeti jobban szeretné, ha a fiatal énekes valahogy megkülönböztetné a nevét, viszont nem ért egyet azzal, hogy a gitáros a médiához fordult. Bangó szerint elegánsabb lett volna telefonon vagy egy kávé mellett az előadóművész tudomására hozni ellenérzését.
„Szigeti Ferenc a rock műfaj nagy öregje, ezért tisztelem őt! Úgy gondolom azonban, hogy a fiatalságot segíteni kell” – kezdte Bangó Margit kérdésünkre, akit nem is a gitáros, Szigeti kérése háborít fel, hanem az a stílus, ahogyan Bochkor Gábor az esetet kezelte. A rádiós ugyanis a tegnap reggeli műsorában felhívta a gitárművészt, és kifejtette, hogy kirázza a hideg az énekes által képviselt műfajtól, vagyis a mulatóstól és a magyar nótától. A műsorvezető aztán bejátszotta az énekes egyik dalát, majd gúnyolódva megkérdezte a zenésztől, képes lenne-e zenét szerezni arra a szövegre, hogy „megdöglött a bíró” lova. Mert az énekes pont erről énekel az egyik dalában, illetve arról, hogy „meghalt a faluban a végrehajtó”.
„Kikérem magamnak Bochkor Gábor stílusát minden mulatós zenész és nótaénekes nevében! A magyar nóta hungarikum, ezt figyelembe kellene venni!” – mondta Bangó Margit, és hozzátette: sokan művelik a mulatós műfajt, és tény, hogy műfaj képzeletbeli erdejében ehető- és mérgező gombák is teremnek.
„A mulatós zenét is lehet nagyon magas szinten művelni! Ferike pedig egy kiváló énekes” – jelentette ki határozottan a nótakirálynő.A zenész Szigeti az AcNewsnak elmondta: egyáltalán nem értett egyet azzal, amit Bochkor a magyar nótáról mond. Ő kifejezetten tiszteli a műfajt, hiszen több barátja is abban tevékenykedik.
„Még jól is érzem magamat, ha meghallok egy nótát” – jelentette ki a zenész.
„Senkinek sem jó, ha két Szigeti Ferenc tevékenykedik a zenei piacon. Az illendőség pedig úgy kívánja, hogy ha egy fiatal zenész belép a piacra, körülnéz, van-e már valaki azonos néven a palettán” – mondta az AcNewsnak a gitáros és hozzátette: tudja, hogy Szigeti Ferenc néven sokan élnek az országban. Ő is ismer valakit, de ő nem zenész, hanem a BKV-nál dolgozott valamikor.
Természetesen Bochkor Gábort is szerettük volna megszólaltatni az ügyben, de nem értük el a telefonján.
A nótaénekes Szigeti ezek után kérdésünkre leszögezte: semmilyen körülmények között sem szeretne háborúskodni, hiszen tiszteli a névrokonát, még akkor is, ha eddig nem ismerte a munkásságát.
„Hallottam róla, hogy él az országban egy ilyen nevű gitáros, de azt már nem tudtam róla, hogy egyébként ő a Karthago együttes gitárosa. Ha felhívott volna telefonon, és azt mondta volna, hogy Ferikém, én évtizedek óta Szigeti Ferenc néven dolgozom, ezért kérlek, keress valamilyen megoldást a megkülönböztetésre, egészen biztosan megtettem volna. Hozzáteszem: arra nem vagyok hajlandó, hogy a szakmában egyébként divatos mulatósnevet vegyek fel. Nem leszek se Sarkadi Szigeti Ferenc, de Mulatós Fercsi, és Ferry boy sem. Arra hajlok, hogy a továbbiakban Szigeti Fercsy néven tevékenykedjek, hiszen a családomban is így becéznek. Azt megígérem, hogy óriásplakátokon nem szerepeltetem többet a Szigeti Ferenc megjelölést. Én vagyok a fiatalabb, ezért én megyek alá a művész úrnak” – mondta az énekes, aki szerint nem lett volna szabad a gitárvirtuóznak nyilvánosságra hoznia a konfliktust. Ferenc sérelmezi, hogy a botrány kirobbanása óta írt a Facebookon a zenésznek, ő viszont nem reagált a megkeresésre. A rajongóit és a támogatóit viszont arra kéri, hogy amennyiben mellette állnak, ne mocskolják a gitárost, hiszen már csak a kora miatt is tiszteli őt.

Mint kiderült, az ügy kirobbanása óta a két Szigeti Ferenc már rendezte is a konfliktust, az AcNews megkeresése után. Percekkel azután, hogy az énekessel befejeztük a beszélgetést, felhívta őt a gitáros, és megbeszélték, hogy majd elmennek egymás fellépésére.

„Jó barátok lettünk, én pedig a továbbiakban Szigeti Fercsyként lépek fel” – tette hozzá a fiatal  énekes.
 

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)