Ötven éves lett Schmuck Andor – Ötszázan ünnepeltek vele a Bazilikában

Soltész Mónika 2020.09.03. Rivalda

Ötven éves lett Schmuck Andor – Ötszázan ünnepeltek vele a Bazilikában

Tegnap, szeptember 2-án ünnepelte 50. születésnapját Schmuck Andor, nem is akármilyen keretek között. Az ex-politikus az AcNews-t avatta be elsőként a részletekbe, és megtudtuk, hogy a Szent István Bazilikában, egy orgonakoncertre hívta meg mindazokat, akik tűrték, tiltották vagy épp támogatták az elmúlt évtizedek alatt. Csodálatos ajándékokkal halmozták el a Tisztelet Társaságának elnökét, a rengeteg figyelem és szeretet mellett.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

„Óriási megtiszteltetés ért, Virágh András Gábor a Szent István Bazilikában adott egy orgonakoncertet, ide tudtam meghívni mindazokat – ahogy a meghívó is szólt -, akik tűrtek, tiltottak vagy támogattak az elmúlt ötven évben. A 500 fő szabályozást betartva 495-en voltak jelen, és közel egy órás koncerttel kápráztatta el a művész a résztvevőket. Az emelkedettségét sem bizonyítja jobban, minthogy egy nagyon kellemes beszélgetést folytattunk még utána a Bazilika előtt a jelenlévőkkel. Ezt követően szűk családi körben folytattuk az ünneplést, tizenöten-húszan gyűltünk össze egy kis kávézóban. De a koncert volt a lényeg, ahol jó pár szépkorú is jelen tudott lenni, ők pedig megnyugtattak, az ötven év még nem különösebben problémás, azzal szemben, ha kilencvenediket töltöm, amikor is kezdjek el gondolkodni, hogy öregszem” – kezdte lapunknak Andor, akit nagyon sok ajándékkal is elhalmoztak.

„Hosszú évekig tartott a kóla mániám, és egy üres kólás üvegbe gravírozták bele a nevem, nagyon kedvesek voltak, rendkívül helyes ajándéknak tartom. Anyu is meglepett, mert megkaptam a már elhíresült „nyunyókát”, amit én cicának hívtam, ez egy nagyon selymes takaró, ezt simogattam egészen végig gyermekkoromban. Azt hittem, már nincs meg, de kiderült, édesanyám eldugta, és most, az 50. születésnapomon lepett meg vele. Fogadott anyám, Fodor Zsóka is velem volt ezen a napon is, és egy nagyon kedves, megható üzenetet kaptam tőle. Rengeteg figyelmesség áradt felém, mérhetetlen mennyiségű répát, gyümölcsöt, karalábét kaptam, mert mindenki tudja, hogy életmódváltásba fogtam. Azért pedig nagyon hálás vagyok, hogy mindenki figyelmes volt, és senki nem lepett meg egy személyi mérleggel” – tette hozzá nevetve az ex-politikus, majd elárulta, foglalkoztatja-e az idő múlása.

„Tenni nem tudok az ellen, hogy ne múljanak az évek. Van egy régi mondás, amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére, azaz az én esetemben arccal az ötvenegy felé. De nincs bennem ezzel kapcsolatban semmilyen félelem, mert pont annyi éves vagyok, amennyi szeretnék lenni. Az eddigi életemben minden úgy volt jó, ahogy történt. Mint a koromat, ezt sem tudnám megváltoztatni. Mindenkinél vannak, voltak mélypontok és magasságok, sírás, bánat, öröm, de ez maga az élet” – elmélkedett a Tisztelet Társaságának elnöke, aki arról is mesélt, milyen fontos feladatok várnak a közeljövőben rá.

„Nevelőanyámmal kaptunk egy nagyon kedves meghívást Szenes Andreától, így a Szenes Iván Emlékesten föllépünk és közösen fogunk énekelni. Gőzerővel készülünk a vasárnapi koncertre, utána október elsején jön az Idősek Világnapja, ezután kezdjük el szervezni a magányosok karácsonyát, amit minden évben december 24-én tartunk meg. A koronavírus-járvány miatt most arra törekszünk, hogy időben nekilássunk, hogy minél többen, minél biztonságosan, de ne legyenek otthon egyedül karácsonykor. Nem utolsósorban mindeközben a feleségemmel szeptember végén ünnepeljük az egy éves házassági évfordulónkat, ez is, mint mindegyik más, a mi napunk lesz!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT