Palik László: A mi életünk izgalmas, kalandokkal teli!

Dózsa Gabriella 2019.08.02. Rivalda

Palik László: A mi életünk izgalmas, kalandokkal teli!

Tíz évvel ezelőtt a televíziós szakember saját döntése volt, hogy visszavonul. Rengeteg terve volt, de az nem, hogy valaha még műsort fog csinálni. Amikor viszont tavaly megkereste a TV2 az Exatlonnal, nem tudott nemet mondani. Palik László élvezte a három hónapig tartó forgatást, újra pezsegni kezdett a tévés vére. Most pedig már új műsorának, a Fuss, család, fuss! című extrémsport realitynek a helyszínén adott interjút az AcNewsnak, amiben boldogan beszélt a visszatérésről, a családjáról, és arról, hogy mázlistának érzi magát.

 

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Amikor megkérdeztük Palik Lászlót, hogy van, nagy mosollyal válaszolt: Köszönöm, nagyon jól vagyok! Pedig nem unatkozik, mert nagyban zajlanak új műsorának, a Fuss, család fuss!-nak az előkészületei. Tíz éve, amikor saját fogalmazása szerint naftalinba tette magát, nem volt terveiben a televíziózás. De aztán belevágott az Exatlonba, amit óriási ajándéknak érez. Felesége, Marsi Anikó, és két fiuk jól viselte a háromhavi forgatást, és távollétet, a családfő szerint ez nem is meglepő.

„Az én családom hozzá van szokva sok mindenhez – kezdte lapunknak Palik László. – Persze biztos lenne olyan, ami még sokkolná őket, de a mi életünk eddig is izgalmas, kalandos volt. Apa most elmegy négy hónapra Dominikára? Majd visszajön… A mi életünk gyönyörű, kalandokkal teli, gyors reagálású hadtest vagyunk. És ebbe beletartozik az is, hogy van, amikor nekem kell otthon többet teljesítenem, van, amikor Anikónak, de ez kiegyenlíti egymást, és mindent meg tudunk beszélni. Ez egy házasságban nagyon fontos, és a miénk ettől is működik ilyen hosszú ideje. Együtt sportolunk, együtt futunk családilag, és a feszültségeket közben levezetjük.”

A műsorvezető arról is beszélt, hogy ő maga döntött tíz évvel ezelőtti visszavonulásáról, de jó volt visszacsöppenni a televíziózásba.

„Olyan ez, mint amikor a szekrényben megtalálsz egy farmert, amit nagyon szerettél, de elfelejtkeztél róla, pedig egy csomó emlék is kötődik hozzá. Újra felveszed, és hiába telt el tíz év, de újra jó rád. Jó kedved lesz tőle, örülsz neki, mint egy új farmernek. Valahogy én is így voltam! Saját döntésem volt a visszavonulás, mert már nem volt bennem az a tűz. Gyönyörű volt ez a tíz év is, sok minden volt a terveim között, de az, hogy újra televíziózok, az nem. Nem volt hiányérzetem… Aztán kimentem Dominikára forgatni, és másfél hét után elkapott egy érzés, amit először nem is tudtam értelmezni. Aztán rájöttem, hogy ezt én szeretem! Később jöttek elő az automatizmusok, a lelkem elkezdett ráreagálni, nagy nehezen rájöttem, hogy ez az a farmer, ez az a tuti gatya, amit annyira szerettem. Mindez 58 évesen, amikor nem tervezel még húsz éves pályát, de nekem ez a fantasztikus érzés megadatott. Gondoltam is, hogy mekkora mázlista vagyok.”

Új műsorára kamaszos lendülettel készül, nagyon várja a forgatást.

„Ez a műsor teljesen más, mint az Exatlon. Budapesttől fél órányira zajlik a forgatás egy gyönyörű helyen, aminek lelke van, ezért a műsornak is lelke van. A versenyben a gyorsaság a lényeg, és a taktika, hiszen nem egyéni versenyről van szó, négy embernek össze kell dolgoznia. Nagy a tét, tízmillió forint. Én már ismerem a családokat, akik versenyezni fognak, fantasztikus sportemberek, akiket szerintem a nézők is hamar a szívükbe zárnak majd!”– mondta az Acnewsnak a  forgatás helyszínén Palik László.

 

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)