Pécsi Ildikó holnap lesz 79 éves – Titokban és betegen fog ünnepelni

Soltész Mónika 2019.05.20. Rivalda

Pécsi Ildikó holnap lesz 79 éves – Titokban és betegen fog ünnepelni

A Kossuth-díjas színésznő holnap ünnepli a születésnapját, ám ezúttal csendben kívánja eltölteni. Nem szeret panaszkodni, de nincs jól, és a humor mellett a kertje nyújt vigaszt csak számára.
 

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Pécsi Ildikó sosem unatkozik. Rengeteg elfoglaltsága van, ideje nagy részét imádott kertje foglalja le. Mint mondja, ma már ereje fogytában semmi sem úgy megy, mint évekkel ezelőtt, de amit bír, azt megcsinálja. A színésznő holnap tölti be a 79. életévét, éppen ezért felkerestük, hogy megkérdezzük hogyan emlékezik majd meg a jeles napról.

„Sosem tagadtam, hogy hány éves vagyok, és nem is tartottam számon. De mindig megtartottuk, a színházban is megemlékeztek ebből az alkalomból. 1940-ben születtem, édesanyám kinyittatta a világra a szemem, tessék szépen kiszámolni” – kezdte a tőle megszokott humorral Pécsi Ildikó.

„Nem vagyok már kiskorú! Idén nem tervezek semmit, Lajosommal nagyon súlyos betegek vagyunk mindketten. Egészen hihetetlen, ami körülöttem folyik évek óta. A papa két éve több operáción esett át, nem könnyű, és nehezen viseli, amiken nekem keresztül kellett mennem. De remélem, hogy a következő alkalommal már egy vidám, zenés, beszélgetős megemlékezés fog létre jönni” – utalt a színésznő a jövő évi kerek évfordulóra, aki az utóbbi évek pereskedései nagyon megviseltek, és a hangulata sem olyan mindig, mint korábban volt.

„Lehet, hogy nem látnak állandóan mosolyogni, de ez nem az életkorom miatt van. Csak most nehéz az életem. Nem könnyű beszélnem, iszonyú állapotban vagyok. De nagy öröm számunkra, hogy a rendkívül nehéz helyzetben sem mindig szomorkodunk, hanem megpróbálunk nevetni, együtt. Itt kérek mindenkitől bocsánatot, de ez egy titkos születésnap lesz. Majd talán a jövő évit közösen tarthatjuk” – mondta őszintén Ildikó, aki mesélt arról, mivel telnek a mindennapjai.

„Az az igazság, hogy nekem rettentően sok dolgom van. Először is a félbe maradt a kertről szóló könyvemmel még sok a teendőm. Másodsorban ott a kert, bár mostanában az sem úgy megy, mert nem nagyon tudok kapálgatni. De ami az erőmből telik, csinálom. Polgári születésű vagyok, ott pedig magától értetődő volt, hogy az emberek, ha fújt, ha esett, kapálni kellett, és csinálták. Mindig is nagyon szerettem a vidéket, és nagy ajándék, hogy van udvarom. Igyekszem a hétköznapokban megfeledkezni a problémákról, a kert pedig erre éppen jó” – tette hozzá a színésznő, aki hálás a sorsnak a boldog éveiért.

„A humor nagy segítségére tud lenni az embernek a problémák mellett, nekem hál’ Istennek ez még megmaradt. De rengeteg szeretetet is kapok. Megpróbálok csak a szépre gondolni, hiszen nekem nagyon szép életem volt” – zárta a beszélgetést Pécsi Ildikó.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT