Peter Srámek: Ha Jimmy még élne, nem énekelném a dalait

Pataki József 2023.01.19. Rivalda

Peter Srámek: Ha Jimmy még élne, nem énekelném a dalait

A Király nemsokára 65 éves lenne, ez alkalomból pedig elmerültünk a fantázia világában, hogy vajon milyen lenne, ha még mindig élne. Peter Srámek, aki hazánkban arról lett ismert, hogy Zámbó Jimmy hangján énekelt, elmondta nekünk, hol tartana most, illetve szerinte milyen lenne Magyarország egykor legnépszerűbb énekese.

poggyasz - rivalda

Mióta kijött a Zámbó Jimmy életét feldolgozó RTL-es sorozat, újra előtérbe került a zenész és családja. Az énekes holnap ünnepelné a 65. születésnapját, ha nem következett volna be 2001. január 2-án a végzetes tragédia. De vajon milyen lenne ő a napjainkban?

A Király életét feldolgozó sorozat kétségkívül az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere. A produkcióban elhangzott betétdalokat Peter Srámek énekelte fel a legnagyobb profizmussal. Kíváncsiak voltunk arra, hogyan alakult volna az ő élete, ha Jimmy még mindig élne, illetve mit gondol arról, hol tartana 2023-ban a Király.

„Ha rajongói szemmel nézem, azt hiszem a hangja és a személyisége ugyanaz lenne. Nyilván, az évek során rengeteg új dalt kiadott volna. Most biztos egy hatalmas bulit csinálna a 65. születésnapjára” – kezdte az AcNewsnak az énekes, majd kitért arra is, kikkel mozogna egy szinten.

„Azok alapján, amiket hallottam róla, szerintem még mindig hosszú haja lenne, de festené, nem hagyná, hogy megőszüljön. Máshogy el sem tudnám képzelni. Karrier szempontjából pedig legalább olyan szinten lenne mint Charlie, Demjén, vagy Korda György.”

Peter Srámek ezek után azt is elmondta, hogyan alakult volna a saját élete, ha nem következett be volna az országot megrázó tragédia.

„Valószínűleg Szlovákiában maradtam volna. Nem próbálkoztam volna Magyarországon befutni. Ha még élne, nem biztos, hogy az ő dalait énekelném. Az édesanyám akkor kezdett el jobban Jimmy dalokat hallgatni, amikor meghalt. Akkor ismertem meg én is a munkásságát, hiszen szlovákok nem hallgatnak magyar dalokat, miképp a magyarok sem a szlovák számokat. Az biztos, hogy énekes lennék, hiszen ezt tanultam, máshoz nem is értek” – folytatta lapunknak Srámek, majd kitért arra is, hogy esze ágában sincs Jimmy helyére lépni.

„Én nem a szlovák Jimmy vagyok, hanem Peti, aki az ő dalait is énekli. Az, hogy hallják bennem a Király hangját, az azt hiszem jó dolog, de én ezt a hangot kaptam, nem tehetek róla. Nem akarok ő lenni.”

Természetesen kitértünk arra is, hogy mit gondol a sorozatról, amelyhez ő énekelte fel a dalokat.

„Imádtam az egészet. Láttam az összes részt, és nem volt olyan pillanat, mikor untam volna. Nem ismertem Jimmyt és a családját akkor, nem tudom mi, hogyan történt és mi a valóság, de a sztori nagyon tetszik, és a színészek is tökéletes munkát végeztek. Nagyon szerettem ezen dolgozni.”

Peter Srámek, ahogy minden évben, idén is megemlékezik a nagy napról, amikor Jimmy meglátta a napvilágot.

„Halottak napján és a születésnapján mindig kimegyek a sírjához. Máshoz nem is járok ki temetőbe, hiszen a családtagjaimról ebenn az országban nem tudok megemlékezni. Így csak ő maradt nekem.”

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Judi kénytelen bogyókat szedni, hogy kicsit lelassuljon

Polesz Anita 2023.02.03.
Az énekesnő új kihívásra vágyott az életében, most megkapta. Főműsoridőben tér vissza a képernyőre, ám annyira izgul, hogy tompítania kell a felfokozott állapotát.

Beszédes bejegyzés – Botoxoltatott az énekesnő?

Pataki József 2023.02.03.
Mardoll a minap furcsa bejegyzést tett közzé, amelyben plasztikai beavatkozásra utalt.

ByeAlex eltűnik az X-Faktorral együtt, de jön a The Voice

Virág Márton 2023.02.03.
Tizenegy év után kifulladt az RTL tehetségkutató műsora, de itt van helyette az új.

Huppsz

Sokkoló videó – Szörnyű állapotban van Ozzy Osbourne

Pataki József 2023.02.03.
 A rocklegenda bottal is alig bír járni…

Nagy bajban van Katalin hercegné

Pataki József 2023.02.03.
Óriási népharag zúdult az eddig népszerű hercegnére.

Fekete Dávid a börtönben imádkozott a kisfia életéért

Virág Márton 2023.02.03.
Az orvosok 4 napig harcoltak a gyerekért, aki kiesett az ablakon.

AC News

Megújult a magyarok kedvenc édessége - cukorbetegek, fogyókúrázók is csemegézhetnek

Polesz Anita 2023.02.03.
Hozzáadott cukor nélküli magyar túró rudit dobtak piacra.

Brutális havazással, szélviharral csap le a tél

Virág Márton 2023.02.03.
Vegyük elő újra a szánkót és a hólapátot. Na, meg a tundrabugyit.

Sajnos fel kell tekerni a fűtést - az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet

Polesz Anita 2023.02.02.
Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök&...

Sziréna

Spinning közben esett össze az edzőteremben egy huszonéves

Polesz Anita 2023.02.03.
Spinning edzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe.

Halálosan megfenyegettek és kiraboltak egy nőt Óbudán

Polesz Anita 2023.02.03.
Egy 26 éves férfi és egy 29 éves nő fényes nappal megtámadtak és kiraboltak egy Óbudán sétáló nőt úgy, hogy a férfi azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik.

Perceken múlt a tini élete, szénmonoxid-mérgezést kapott

Polesz Anita 2023.02.03.
Szén-monoxid-mérgezés miatt került kórházba egy kamaszlány Kaposváron. 

Itthon

„Nincs kibúvó az árstopszabályok alól”

Pataki József 2023.02.03.
Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.

Tovább emelkedik az egészségügyi dolgozók bére

Pataki József 2023.02.03.
A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését: február elején érkezik az orvosok emelt bére és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével nö...

Bakondi: egységes európai fellépésre van szükség

Pataki József 2023.02.02.
A biztonság érdekében egységes európai fellépésre van szükség az illegális bevándorlás megfékezésére - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütö...

Világ

Kinevezte a magyar segédpüspököt Ferenc pápa

Pataki József 2023.02.03.
Ferenc pápa elfogadta a  hetvenötödik életévét betöltött Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök lemondását, és kinevezte a tisztségre Martos Levente Balázst, a Központi Papne...

Kitálalt Kínáról a CIA igazgatója

Pataki József 2023.02.03.
Az amerikai hírszerzés szerint a kínai elnök arra utasította országa hadseregét, hogy 2027-re álljon készen Tajvan lerohanására.

Lavrov: a Nyugat az „oroszkérdés” megoldására törekszik

Pataki József 2023.02.02.
A Nyugat megpróbál akkora vereséget mérni Oroszországra, hogy az évtizedekig ne tudjon magához térni. Ez az "oroszkérdés" megoldására tett kísérlet - jelentette ki Szergej Lavrov orosz kü...

Profil

Karáth Emil tengerbiológus megmentené a tengeri élővilágot

Marinov Zsuzsanna 2023.02.03.
A tengerbiológus, profi búvár és díjnyertes producer egyedüli magyarként dolgozott már környezetvédelmi projektekben, és kicsit sem tartja extrémnek, hogy merülései során cápákkal tal&aac...

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Amiről beszélnek

Torkán akadt a harcsának a kutya, mindketten belepusztultak - Fotó

Polesz Anita 2023.02.03.
Döbbenten fogadták a hírt a kiskunlacházi Duna-parti otthonából eltűnt, chipes kiskutya gazdái, hogy elcsavargott házikedvencüket egy óriásharcsa kapta el.

30 éves lett a világ legidősebb kutyája

Pataki József 2023.02.03.
Az eb, kölyökkorában majdnem elpusztult, de végül élete rekordhosszú lett.

A kanadaiak szokatlan gyásza – Nincs már jövendőmondó mormotájuk

Pataki József 2023.02.03.
Kanadában már javában készültek a minden évben megrendezésre kerülő Mormota-napra, mikor rossz hír érkezett.
Remiz uzlethaz - felugro