Rémálommá vált Szalai Kriszta családjának élete – „Nem akarok belebetegedni a tehetetlenségbe!”

Dózsa Gabriella 2020.02.03. Rivalda

Rémálommá vált Szalai Kriszta családjának élete – „Nem akarok belebetegedni a tehetetlenségbe!”

Továbbra is rettegésben él Szalai Kriszta és családja, miután szomszédja építkezése óta repedeznek otthonuk falai. Már minden helységben jól látszik, hogy döbbenetes a ház állapota, félő, bármikor a fejükre omolhat. A népszerű művésznő hónapok óta harcol a hatóságokkal, ott mindenki másra mutogat, sőt az egyik illetékes azt mondta neki: ha szorong, menjen pszichiáterhez. Szalai Kriszta most mindenkitől annyit kér, ha máshogy nem is, virtuálisan támassza a falukat.

 

 

 

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Decemberben végső elkeseredésében éhségsztrájkba kezdett Szalai Kriszta, és a nyilvánossághoz fordult segítségért. A művésznő és férje, Cserna Antal 25 éve élnek gyönyörű budai otthonukban, de amióta szomszédjuk építkezik, megindult házuk alatt a föld. A lakásnak már nincs olyan pontja, ahol ne repedezne a fal, félő, hogy rájuk omlik a ház. Akkor a színésznő annyit ért el, hogy az illetékes önkormányzat megsajnálta, és arra kötelezte a szomszédot, építsen támfalat.

„Az építkező akkor épített is valamit, ami nagyon gyenge, nem hozta meg a várt eredményt, tovább folytatódik a házunk állagának romlása” – mondta az AcNewsnak Szalai Kriszta. „És még közben meg is támadta az önkormányzat határozatát. Elvesztünk a bürokrácia útvesztőjében, egyik hivatalból a másikba küldenek bennünket. Közben január 9-én megkaptuk a független szakértői véleményt, ami kimondja, hogy az építkezés miatt csúszott meg a házunk alatt a föld. Ezt az ügyvéd továbbította is az Építésfelügyeletnek, de ők nem tesznek semmit. Sőt, a legutóbb azt mondta nekem ott az illetékes, hogy ha szorongok, akkor menjek pszichiáterhez… Életem legnehezebb időszakát élem! Az idegszálaim kint lógnak, és nagyon igyekszem koordinálni, hogy ne betegedjek bele a tehetetlenségbe. És nemsokára jön az olvadási időszak, ami tovább rontja majd a helyzetünket. A gyermekem minden nap másnál alszik, nehogy történjen vele valami. Mi a férjemmel vállaltuk, hogy visszaköltözünk, és ha ránk omlik a ház, az az ő felelősségük.”

(Fésűs Nelly is Krisztáék mellé állt)

A művésznő most Facebook-oldalán virtuális segítséget kér:

„Csináljunk ma támaszték forradalmat. Tegyetek ki képet az oldalatokra magatokról vagy kezetekről, ahogy támasztjátok a falat, s kép fölé másoljátok be: #krisztáékháza, #támasztékotmindenkinek! Ezzel szolidárisak lesztek a mi csúszó, támaszték nélküli házunkkal, lakhatásunkkal, s egyben minden támaszték nélküli emberrel. Ezzel szeretnék üzenni a kormányhivatalnak, az Építésfelügyelet Urainak! TÁMASZTÉKOT MINDENKINEK! KÖSZÖNÖM NEKTEK!” – írta ki üzenőfalára. Azonnal érkeztek a színész kollégáktól a segítő fotók, de Földessy Margit tanítványai is és rengeteg civil, ismeretlen ismerős küldött neki támasztó képet.

(Mihályfi Balázs is üzent)

„És még személyesen is rengetegen eljöttek, amiért végtelenül hálás vagyok. Olyan közösség volt nálunk tegnap, léleksimogató érzés, mindenki mosollyal az arcán ment el. Mert hiába idegeskedek én, mi lesz gyermekeim örökségével, mikor történik valami, attól nem lesz jobb a helyzet. Próbálom most már humorral nézni az ügyet, nem akarok rámenni. A Gyalog galoppból idéznék: Nincs ott valaki más, akivel beszélhetnénk? Egy szakember nem világosítaná fel a szomszédunkat, hogy a lakhatásunk ellen vannak?”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT