Rosszul lett, mentőt kellett hívni a magyar énekeshez – „Azt hittem, hogy meghalok!”

Soltész Mónika 2019.11.07. Rivalda

Rosszul lett, mentőt kellett hívni a magyar énekeshez – „Azt hittem, hogy meghalok!”

Kedden este otthonában lett rosszul Cozombolis Péter. Az énekeshez felesége azonnal mentőt hívott, mert a legrosszabbra kezdett gondolni. Az ijedtség szerencsére nagyobb volt a bajnál, az orvos hamar ellátta. Cozi az AcNewsnak mesélt őszintén a történtekről.
 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Cozombolis Péter évek óta szinte megállás, pihenés nélkül hajt. Az idei nyár is rengeteg munkával telt. Talán a kimerültség is közre játszhatott abban, hogy kedden este mentőt kellett hozzá hívni.

„Őszintén szólva nem tudom, hogy mire fogjam a rosszullétemet. A frontokat mindig megérzi a szervezetem, folyamatosan egy nyomást érzek a fejemben. Tegnap lőtt egész nap nagyon sokat, 500 kilométert vezettem megállás nélkül. Amikor hazaértem, a kislányom, mint mindig, örül nekem, hangoskodik, most sem volt másképp. Majd egyik pillanatban elkezdtem szédülni, égett a fejem, borzalmasan ijesztő érzés volt. Feleségem egyik családtagját hasonlóképpen veszítette el, ezért azonnal kihívta a mentőket. Pillanatok alatt meg is érkeztek, rendkívül kedvesek voltak hozzám” – kezdte lapunknak Cozi, aki próbált az orvos megérkezéséig erőt venni magán.

„Nem akartam elhagyni magam, járkáltam a lakásban, de a szédülés nem akart alábbhagyni. A mentősök megmérték a vérnyomásomat, ami nagyon magas volt, pedig eddig ezzel sem volt soha semmi problémám. Kaptam egy gyógyszert, amivel lejjebb ment, EKG-t csináltak, alaposan megvizsgáltak, majd kaptam egy nyugtatót is. Egy órán át maradtak, megvárták, míg jobban lettem, legalább még négyszer megmérték a vérnyomásomat is. Ezután pedig már nem tudom mi történt, mert elaludtam. Másnap felkeltem és mentem tovább a dolgomra” – mesélte a történteket az énekes, aki próbál magyarázatot találni, mi váltotta ki a rosszullétét.

„Talán a helyzettől bepánikolhattam, mert őszintén szólva azt hittem, hogy meghalok. Nyolc éve folyamatosan bennem van egyfajta pánik érzés, de ilyen és ehhez hasonló rosszullétem nagyon régen nem volt. Más tünetek voltak. Az ájulás gyakran elfog, hol rosszabb, hol jobb. De vannak olyan pillanatok is, amikor teljesen jól vagyok. Ezzel a szorongással együtt tudok élni, jól működök magammal” – folytatta kicsit viccelődve Cozi, aki úgy véli, a túlhajszoltság miatt alakulhatott ki benne a betegség.

„Akkoriban rengeteget mentem, hajtottam, maximum 3-4 órákat aludtam, emellett pedig naponta 4-5 energiaitalt fogyasztottam el. Ez az időszak nagyjából másfél évig tartott, szerintem ott adhatta meg magát a szervezetem, elfáradtam. De nem nagyon szeretek erről beszélni, mert máris kezdem ettől rosszul érezni magam. Valószínűleg az ijedtség hozhatja elő a rosszullétet, amikor megijedek az ismeretlentől, hogy mi lesz. Lehet, hogy egy jelként kellene tekintenem a történtekre, és kicsit lassítani a tempón, és akkor megszabadulnék a bennem lévő feszültségtől. Olyan furcsa, mert egyébként nincs semmi okom az idegeskedésre. Túl vagyunk a nyári szezonon is, nem gyengítem magam semmivel. Talán most vezetem le az elmúlt hónapokban összegyűlt stresszt” – mondta lapunknak őszintén az énekes.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)