Sas József felesége: „Néha úgy érzem, nem bírom tovább!”

Dózsa Gabriella 2019.09.12. Rivalda

Sas József felesége: „Néha úgy érzem, nem bírom tovább!”

A kétoldali agyvérzésen átesett legendás humorista július vége óta pesthidegkúti otthonában gyógyul. Minden nap jár hozzá egy ápoló, és egy gyógytornász, de felesége az, aki a nap 24 órájában vele van. Ha kiált neki Sas József, ő már rohan is, mindent megtesz férje gyógyulásáért. Zsuzsa asszony az AcNewsnak elmondta: néha a végkimerülés szélén áll.

 

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Sas József még az év elején, Thaiföldön kapott agyvérzést, egy phuketi kórházban stabilizálták az állapotát, majd betegszállító repülővel hozták haza márciusban. A Szent János Kórház neurológiai osztályáról két héttel később Budakeszire szállították, az Országos Rehabilitációs Intézetbe, majd a Mazsihisz Szeretetkórházba vitték, ahonnan július 19-én saját felelősségre engedték haza. Felesége, Zsuzsa asszony mérhetetlen szeretettel, és türelemmel ápolja a Jászai Mari-díjas legendát. Az agyvérzés a humorista mozgásszervi idegeit roncsolta, a teste egyelőre nem akar mozdulni.

„Mindent megteszek a gyógyulásáéért, és azért, hogy ameddig van, addig szép napjaink legyenek” – kezdte lapunknak Sas József párja. „Jóska szellemileg teljesen friss, de a teste szinte magatehetetlen… Minden nap jön hozzá az ápoló, aki nélkül már nem bírnám! Segít rendbe tenni, öltöztetni, ő adagolja a gyógyszereit, amik hiába TB támogatottak, még így is horror az áruk. Legutóbb 100 ezer forintot fizettem a gyógyszertárban. De persze most ez a legkevesebb, semmi sem sok, ha az ő felépüléséről van szó. Egyelőre nem sok változás van az állapotában, de jár hozzá gyógytornász, aki az izmait erősíti, hogy ne lanyhuljanak el, tudjon járni.”

Miközben a szakemberek Sas Józseffel vannak, Zsuzsa asszony akkor intézi a mindennapos dolgokat, bevásárlást, számlákat, mos, főz.

„A nap 24 órájában Jóskáért vagyok, ha kiabál egyet, én már rohanok is. Bevallom, néha annyira fáradt vagyok, és azt érzem, nem bírom tovább. De persze ezek csak pár másodperces kis kiakadások. Mert ez a legkevesebb, amit tehetek érte. Ez egy nagyon aljas betegség, nem egy nátha, és arról sem szabad megfelejtkezni, hogy ő 80 éves, nem úgy gyógyul, mint egy fiatal szervezet. De nekünk ezt dobta a gép, ebből kell a legjobbat kihozni. Sokat nevetünk, viccelődünk, a humorral próbálunk túljutni a bajokon! És amíg itt vagyunk egymásnak, addig ez így is lesz!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT