Sikeres műtét! Közel tíz kilótól szabadult meg Gáspár Bea

Soltész Mónika 2020.07.27. Rivalda

Sikeres műtét! Közel tíz kilótól szabadult meg Gáspár Bea

Nagyjából egy hónappal ezelőtt esett át a gyomorszűkítő műtétjén Gáspár Bea. Egészsége miatt volt kénytelen kés alá feküdnie, döntését pedig picit sem bánta meg, mert már közel tíz kilótól szabadult meg. Közérzete sokkal jobb, sőt úgy érzi, teherbírása is jelentősen nőtt, amire most nagyon nagy szüksége van, ugyanis épp szakácskönyvének a második kiadásán dolgozik, és már az ételek lefőzésének a fázisában tart. Holnap lesz a 46. születésnapja, ami ezúttal munkával telik.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Három éve annak, hogy Gáspár Beánál pajzsmirigy-alulműködést diagnosztizáltak, ami miatt rövid idő alatt 30 kilót hízott, és a cukorbeteg lett. Hiába próbálkozott sporttal, diétával, teljes életmódváltással, semmit nem ért el, a helyzet csak rosszabb lett. Elkerülhetetlenné vált a gyomorszűkítő műtét, melyen már közel egy hónapja esett át. Az operáció jól sikerült, hiszen már ennyi idő elteltével kitűnő eredményeket ért el.

„Nagyon boldog vagyok, mert már kilenc kilótól sikerült megszabadulnom. Az egészségi állapotomban olyan nagy javulást egyelőre nem tapasztaltam, azonban a közérzetem összehasonlíthatatlan a korábbi időszakhoz képest. Azt is észrevettem magamon, hogy a teherbírásom sokkal jobb, ami most nagyon jól jön, hiszen a héten a második receptkönyvem ételeit főzöm egy héten át” – kezdte lapunknak Bea, majd hozzátette, egész jól viseli az új helyzetet.

„Ahhoz képest, ahogy régen táplálkoztam, minden megváltozott. Nem tudok normálisan étkezni, egyszerűen nem bírom azt a mennyiséget megenni, mint annak idején. De ennek a műtétnek pont ez a lényege, és ráadásul a szervezetem is jelez ha jól laktam, mert elkezdek csuklani. Olyankor már le is teszem az evőeszközöket, mert egy falat sem megy le a torkomon. Közvetlenül az operáció után volt egy kicsit nehezebb, hiszen orvosi utasításra két héten át szilárd ételt nem ehettem, és azóta is különösen odafigyelek arra, hogy minden falatot alaposan megrágjak” – fűzte hozzá Gáspárné, akin már szemmel látható a fogyás, azonban mégsem látja ezt mindenki így.

„Van, aki már észrevette, de például anyukám egyenesen a szemembe mondta, hogy semmi nem látszódik rajtam. Mikor mondtam neki, hogy már közel a tíz kiló mínusznál tartok, rávágta, nem igazán látszódik. A lényeg, hogy én már érzem, és nagyon szépen haladok, és nyilván idő kell a jelentős átalakuláshoz. Betartom a szabályokat, amit csak kell, és haladok a célom felé” – mesélte Bea, akinek holnap lesz a születésnapja, ám az ünnepléssel várnia kell, ugyanis komoly munkában van.

„Egész héten a szakácskönyvemen dolgozom. Jelenleg az ételek lefőzése van folyamatban, lényegében az egész nyaram a munkáról szól, elég feszített munkatempóban készül, de picit sem bánom, mert nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem nyílt ennek az elkészítésére is.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT