Soltész Rezsőt kérték fel Koós János lekötött fellépéseire - Vegyes érzelmekkel áll majd színpadra

AC News 2019.03.05. Rivalda

Soltész Rezsőt kérték fel Koós János lekötött fellépéseire - Vegyes érzelmekkel áll majd színpadra

Fotók: MTI

Az egész művészvilágot megrázta a hír hétvégén: 81 évesen elhunyt Koós János. A táncdalénekes halála váratlanul érte a legtöbb kollégát és a közönséget is, hiszen sok helyre várták még fellépni.

 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Koós János utolsó napjaiban is aktív volt, nehézkes mozgása miatt ugyan sokszor segíteni kellett neki, a fellépésekről mégsem hiányozhatott. Következő bulija Jánosházán lett volna, nőnapon, azt már nem tudta vállalni. Régi jó barátjával, Zalatnay Saroltával énekelt volna együtt.
"Végül lefújta, mert kórházba kellett mennie. Most már nem lesz több közös bulink, bár sok volt még tervben. Amik előre le voltak kötve, azokra Soltész Rezső jön el helyette" - mondta Cini szomorúsággal a hangjában, hiszen nem csak kollégáját, nagyon jó barátját is elveszítette. Soltész Rezső, mint mondja, megtiszteltetés számára, hogy ő léphet színpadra Koós helyett, mégis vegyesek az érzései.
"Sok koncertem van nekem is, de örömmel fogadtam el a felkérést. Igaz, az érzéseim ambivalensek, hiszen Jánost elvesztettük. Egyszer már kerültem hasonló helyzetbe, amikor Aradszky ment el. Nagyon szomorú ez az egész, szomorú kötelesség, és sajnos egyszer mindenki sorra kerül. Abban biztos vagyok, hogy János emlékét mindenki méltóképpen őrzi" - tette hozzá az énekes, aki bár Koós János helyett lép fel, nem fog Koós-dalokat énekelni.
"Én nem énekelhetem az ő dalait, de nem is tudnám. Én egy fiatalabb generáció vagyok, a saját dalaimat fogom előadni. Remélem, a közönség is jól fogja fogadni, bár a későbbi bulik még nem is voltak meghirdetve János nevével, azok így annyiban mások lesznek, hogy nem őt várja a hallgatóság" - magyarázta Soltész.

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)