Som Lajos: „Senki kedvéért nem fogok meghalni!”

Kóré Károly 2017.08.11. Rivalda

Som Lajos: „Senki kedvéért nem fogok meghalni!”

Kórházban kezelik a Piramis együttes legendás basszusgitárosát. A hazai rockzene élő ikonja saját bevallása szerint sincs túl jó állapotban, de idén ünnepli hetvenedik születésnapját.

hbs(400x300)

Som Lajosról évek óta alig jelennek meg jó hírek. A róla szóló újságcikkek többnyire a betegségéről szólnak, illetve arról, hogy egyre kevesebb pályatársa hiszi el, hogy valaha is képes lesz visszatérni a színpadra. Ő azonban csak nevet a vészmadarakon, és azt mondja: őt nem úgy nevelték, hogy hajlandó legyen feladni a küzdelmet.

„Október elsején leszek hetven éves! Tudom, hogy sokan már évekkel ezelőtt azt jósolták, hogy nem érem meg ezt az életkort, de nem lett igazuk! Nekik is üzenem, hogy senkinek nem adom meg azt az örömöt, hogy idő előtt meghaljak! Terveim vannak még az életben, és már több, mint 12 vadonatúj dalt is megírtam” – nyilatkozta az AcNewsnak a kórházban lábadozó zenész. Fotóriporterrel nem szeretett volna találkozni, mert úgy gondolja, elég kép készült már róla kórházi ágyban.

Som Lajos egykor kirobbant az erőtől, de már nem a régi. Az állapota igencsak rapszodikus. Beszélgetésünk elején nehezen formálta a szavait, és egy-egy kérdésen percekig gondolkodott. Aztán hirtelen erőre kapott, és ömleni kezdett belőle a szó.

„Minden évben négyszer befekszem egy infúziós kezelésre és teljes kivizsgálásra! Alkalmanként 10-12 infúziót kapok. Vért is vesznek tőlem” – mondta a basszusgitáros, aki már alig várja, hogy hazamehessen a feleségéhez.

„A Sába királynője mindennap meglátogat, ha teheti. Sok ideje azonban nincs, mert rengeteget dolgozik. Szükségünk is van a keresetére, mert a jogdíjakból csak évente egymillió forint jön be. Nem szeretnék panaszkodni, de az igazságot elmondom. Azt se titkolom, hogy az egykori zenésztársaimmal nem túl fényes a kapcsolatom. Az én álláspontom szerint jogtalanul használják a Piramis nevet, de ez ügyben zajlik a per. Úgy tűnik, nem tudunk a bíróság nélkül megegyezni. Mindenesetre rosszul érint, hogy amikor a sárga csekkek is problémát okoztak nekem, eszükbe sem jutott segíteni!”

További cikkek

Spaverin bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
php bejegyzeseknel(200x300)
hbs(400x300)