Sorra mondják le koncerteket a koronavírus miatt – Balázs Klári: Másokért is felelősek vagyunk!

2020.03.09. Rivalda

Sorra mondják le koncerteket a koronavírus miatt – Balázs Klári: Másokért is felelősek vagyunk!

Olaszországban már a múlt héten betiltották a tömeges rendezvények megtartását, és most már itthon is egyre több koncertet mondanak le a szervezők. A Covid-19 fertőzés megfékezése miatt további rendkívüli intézkedéseket jelenthetnek be. Az AcNews utánajárt, hogyan érinti a magyar előadókat az egész világot érintő járvány. Balázs Klári lapunknak elmondta: itt az ideje, hogy az emberek felébredjenek, milyen fontos a higiénia!

 

 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Már több európai országban betiltották a tömegrendezvényeket a koronavírus járvány terjedése miatt. Múlt héten Magyarország kormánya is bejelentette, hogy elmarad a március 15-i múzeumkerti ünnepség. S miután megállíthatatlanul terjed a járvány, várható volt, hogy a művészvilágot is érinteni fogja. Most már egymás után jelentik be a hazai sztárok a közösségi oldalukon, hogy elmarad a fellépésük.

Dér Heni az Instagramon tudatta követőivel, hogy ebben a hónapban szinte az összes koncertjét lemondták. Falusi Mariann Csíkszeredán lépett volna fel, de helyette zárt ajtók mögött zenéltek, az előadást pedig az énekesnő Facebook-oldalán közvetítették.

Balázs Klárinak és Korda Györgynek is tele a koncert naptára, nekik eddig szerencséjük volt. Az énekes házaspár eddig is nagyon adott a higiéniára, de most még fokozottabban védekeznek.

„Jobb félni, mint megijedni” – kezdte az AcNewsnak Balázs Klári. „Az alap, hogy naponta az 500 mg-os C-vitamint bevesszük. De emellett mindig van a táskámban kézfertőtlenítő, nedves törlő, és egy speciális spray, ami fertőtlenít. Bárhová megyünk, mindent fertőtlenítek, még a padot is, ami a sportcsarnokok öltözőjében van. Minden stábtag, aki velünk utazik, megteszi ugyanezt. Amit lehet, megteszünk. Sajnos rengeteg a felelőtlen, lelkiismeret nélküli ember, aki a világba, a képünkbe tüsszent, szórja szét a bacikat. Itt az ideje, hogy az emberek megtanulják, mi az a higiénia, hogy megtanuljanak jól kezet mosni! Remélem, ez a járvány tudatosítja mindenkiben, hogy nem csak magunkért, másokért is felelősek vagyunk! Ha például valaki beteg, ne menjen közösségbe, ez alap, mégsem tartják be sokan.”

Balázs Fecó tisztában van vele, hogy a korosztályát érinti leginkább a koronavírus. Éppen ezért csak akkor mozdul ki otthonról, ha nagyon muszáj.

„Eddig még nem mondtak le koncertemet, de a hétvégi tatai csokifesztivál, ahol fellépnék, úgy néz ki, elmarad. Egyelőre felbecsülhetetlen, mi lesz a végkimenetele ennek a járványnak. Nem szabad naivnak lenni, és mindent meg kell tenni, hogy a minimálisra csökkentsük a fertőzés veszélyét!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT