Súlyos műtétjéről vallott Bangó Marika – „Nyolc hónapos kálvária után végre túl vagyok az operáción”

Soltész Mónika 2019.03.11. Rivalda

Súlyos műtétjéről vallott Bangó Marika – „Nyolc hónapos kálvária után végre túl vagyok az operáción”

Nyolc hónapos küzdelem után végre fellélegezhet Bangó Marika. Súlyos gerincproblémája miatt rengeteget szenvedett, elviselhetetlen fájdalmakkal élt együtt. Most azonban túlesett a komoly operáción, amelyről elsőként az AcNewsnak mesélt az énekesnő, akit a kórházban értünk utol.
 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Tavaly nyár elején derült ki, hogy az énekesnő porckorongsérvben és isiászban (ülőidegzsábában – a szerk.) szenved. A műtét hamar szóba került, ám orvosai döntésére először más módszerrel próbáltak javítani Marika állapotán. Végül azonban a fájdalmak nem szűnése miatt elkerülhetetlenné vált az operáció.

„Különös módon ünnepeltem idén a nőnapot. Nyolc hónapos kálvária után végre túl vagyok az operáción” – kezdte lapunknak boldogan Marika. – „Minden rendben van, az óriási fájdalmaim egy pillanat alatt megszűntek, remélem, ez már így is fog maradni. Az orvosom mondta, hogy egy nagytakarítást végzett a gerincemen a problémás résznél. Olyan elcsontosodások voltak, amelyeknek nem szabadott volna ott lenniük, ezek nyomták az idegeket, ettől nem működött rendesen a vérkeringésem. Ma már mehetek is haza!” – újságolta boldogan az énekesnő, aki korábban nagyon tartott az operációtól.

„Nem rajtam múlt, hogy nem estem át hamarabb a műtéten. Elsősorban konzervatív kezeléssel próbálták helyrehozni a gerincemet, bízva abban, hogy ezzel elkerülhető a komolyabb beavatkozás” – tette hozzá Marika, aki a műtét részleteiről is mesélt lapunknak.

„A fájdalmaimat emberi ésszel már szinte lehetetlen volt elviselni. A műtét előtti héten, szombaton hívtam az orvosomat, hogy nem bírom tovább. Mire beértem a kórházba, már minden elő volt készítve a fogadásomra. Felvettek az osztályra, és attól fogva a műtét napjáig folyamatosan kaptam a különböző erős fájdalomcsillapítókat, az isiászinfúzióban pedig a szteroidokat, amitől valóban enyhültek is egy kicsit a fájdalmaim. Pénteken 11 óra körül volt az operáció, két órán keresztül tartott, majd a műtőből az intenzív osztályra vittek. Amikor felébresztettek az altatásból, attól a pillanattól már magamnál voltam. Utólag mondták az orvosok, úgy ébredtem, hogy mindenkinek megköszöntem a munkáját” – mesélte az énekesnő, akinek most be kell tartania az orvos által előírt szigorú szabályokat.

„Hat hétig most semmit nem csinálhatok, kizárólag magamra kell figyelnem. Pihennem kell. Otthon majd már sétálhatok, ülhetek, amennyit bírok, de sokat kell pihennem, teljes nyugalomban. Örülök, hogy túl vagyok rajta, mert rengeteget szenvedtem. Sajnálom, hogy ennyire elhúzódott. És most élvezem, hogy már járkálhatok! Aki nem tudja, hogy mi történt velem, nem is mondaná meg, hogy egy ilyen nagy operáción vagyok túl” – zárta a beszélgetést teljes megnyugvással Bangó Marika.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)