Szabó Győző őszinte vallomása: „Herendi Gábor mentette meg az életemet!”

Dózsa Gabriella 2019.08.22. Rivalda

Szabó Győző őszinte vallomása: „Herendi Gábor mentette meg az életemet!”

Befejeződött a színész önéletrajzi könyvéből íródott Toxikoma című film forgatása. Szabó Győző tíz évig élt a drogok bűvöletében, egyre közelebb került a pokol tornácához. Akkor jött Herendi Gábor filmrendező megkeresése, hogy játsszon a Valami Amerikában. Ez volt a színész számára a lehetőség, hogy kimásszon a gödörből.

 

 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Szabó Győző executive producere volt a drogos múltjáról szóló Toxikoma című filmnek. Szinte minden nap kint volt a forgatáson, és így visszarepült abba a korszakába, amikor a heroin uralta az életét. A népszerű színész már tíz éve volt a kemény drog rabja, amikor Herendi Gábor megkereste.

„Az a tíz év a bulizásról, a csajokról, és a drogokról szólt” – mondta az AcNewsnak Szabó Győző. „Fantasztikus bulikat csaptunk, minden éjjel mentünk. A heroin észrevétlenül átvette a hatalmat felettem, miközben én már játszottam a Katona József Színházban. Tudtam, hogy abba kellene hagynom ezt a fajta önpusztító életet, de mindenhol jött a kísértés. Ekkor Herendi Gábor felkért, hogy szerepeljek a Valami Amerika című filmjében, de ehhez ki kellett kérnie a színház igazgatójától, Zsámbéki tanár úrtól. Ő azt mondta, csak akkor engedélyezi, ha Herendi eléri, hogy elvonóra menjek, és megszabadulok a függőségemtől.”

És a rendezőnek sikerült, így került össze Csernus Imrével a pszichiátrián. Állandó harcban álltak, de végül a színész legyőzte függőségét.

„Ennyi év heroinozást nem lehet egy nap alatt semmissé tenni” – folytatta Győző. „Kellett a szakember segítsége, és az én leszokásomhoz kellett Csernus személye… A poklok pokla volt az az  út, a cucc elvonása komoly testi, és lelki fájdalmakat okozott. De tudtam, ha elbukom, akkor végem van minden téren, kirúgnak a színházból, elhagy a családom, ez adta az erőt. És nekem sikerült! Herendi Gábor megmentette az életemet, amiért nem tudok elég hálás lenni neki.”

A Valami Amerika által a színész egy csapásra ismert lett, nagyon elfoglalt, játszik színházban, filmekben, rendez, éttermet igazgat. És emellett lenyugodott, boldog párkapcsolatban él Rezes Judit színésznővel, márciusban megszületett harmadik gyermeke.

„Nagyon könnyű lenne visszacsúszni, mert bevallom, azt az érzést, amit a heroin ad, azt az eufóriát semmi nem adja! De mindent, mindent elveszítenék, ha újra kezdeném. Így ha néha eszembe is jut a cuccozás, hamar elengedem!”

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)