Szécsi Pál születésnapján temették el Koós Jánost - 75 éves lenne a legendás táncdalénekes

AC News 2019.03.20. Rivalda

Szécsi Pál születésnapján temették el Koós Jánost - 75 éves lenne a legendás táncdalénekes

Fotó: MTI

Éppen Koós János volt az, aki testével próbálta fékezni a Szécsi Pál temetésén hisztérikussá vált tömeget. Ma régi jó barátja - akinek halálát soha nem tudta feldolgozni - 75. születésnapján helyezik végső nyugalomra a Farkasréti temetőben.

 

cba bejegyzeseknél(200x300)

"Nagyon nehéz ez a nap, a szertartás után, amin Janitól búcsúzunk, Pali felé veszem az irányt. Meg kell majd kérdeznem, merre van a sírja, mert nem tudom, annyi elfoglaltságom van, hogy nem jut időm temetőbe járni. Most is egy tévéfelvételről sietek a Farkasrétibe, most is csak összenézünk a kollégákkal, miért nincs itt Jani, hogy mesélje a vicces történeteit" - nyilatkozta lapunknak keserűen Poór Péter a mai temetés előtt. Nem csak kollégáit, barátait is gyászolja az énekes, ezért különösen nehéz számára ez a nap. Szécsi Pál március 19-én, más források szerint pedig 20-án ünnepelné a születésnapját.


"Nem is emlékszem pontosan, a tavasz első napjához közel esik, így talán a 20-a lehet a reális. Nagyon fiatalon ment el, kevés születésnapot ünnepelhettünk meg együtt" - tette hozzá Poór, aki maga is emlékszik, hogy az egész országot mennyire megrázta Szécsi halálhíre. A rajongók képtelenek voltak feldolgozni a veszteséget, hogy kedvencük nincs többé, érzéseiken képtelenek voltak uralkodni, temetésén próbáltak betörni a ravatalozóba. Óriási tömeghisztéria alakult ki, aminek Koós János is részese volt, ő nyugtatta meg a több ezres tömeget. 

Fotó: Fortepan/URBÁN TAMÁS


"Én sem akartam először hinni a fülemnek, azt gondoltam, hogy ez csak valami kacsa lehet, aztán később sajnos beigazolódott a szomorú igazság. Nem csak ma, minden nap nagyon hiányzik Pali! Régen elválaszthatatlanok voltunk, sokszor egy kalap alá vettek minket. Emlékszem, a Táncdalfesztivál válogatásán láttam meg először. Éppen előttem énekelt, még mérgelődtem is, hogy milyen kellemes a hangja és kiválóan énekel. Rontja az esélyeimet azzal, hogy pont előttem hívta be a zsűri. Aznap végül csak kettőnket hívtak vissza, ott kezdődött a barátságunk" - nosztalgiázott Poór.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)