Teljesen összeomlott a ’60-as évek legnagyobb színésznője – „Nem akarok sokáig élni!”

AC News 2017.03.30. Rivalda

Teljesen összeomlott a ’60-as évek legnagyobb színésznője – „Nem akarok sokáig élni!”

A Remember–díjátadó gálaesten egészségügyi okok miatt nem tudott megjelenni, de az otthonában szeretettel várt ránk a ’60 -as évek egyik legnagyobb színésznője. Vass Éva, aki szeretett férje halála óta teljesen elzárkózik a nyilvánosság elől, az AcNews-zal kivételt tett. Lapunknak adott exkluzív interjújában mesélt a Kossuth–díjas színésszel, Gábor Miklóssal való hallhatatlan szerelméről, akinek az elvesztése a legnagyobb törést okozta az életében.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

„Nem akarok sokáig élni, nagyon sok a fájdalmam. Miklós elvesztése…az tett tönkre. 1998-ban halt meg, utána én kórházba kerültem és teljesen összeomlottam! Akkor már nem tudtam lábra állni sem, azóta pedig nincs semmi, ami érdekelne. Miklós nélkül nekem nincs életem! Fáraszt. Nem kell. Nincsenek vágyaim, kivéve az egyetlen - ami a színpad lenne - de azt meg nem bírom csinálni” – magyarázta szomorúan a kétszeres Jászai Mari–díjas színésznő, aki karrierje kezdetét és kalandos szerelmük első pillanatait is felelevenítette a beszélgetés alatt.

 

 

„Az egyik legkedvesebb szerepem A Medikus volt, ahol egy féllábú, sánta lányt játszom. Valamint az Anna Frank, amivel a pályámat kezdtem, és ami az ismertséget is meghozta számomra, mert bárhova mentem azután, mindenki felismert, főleg az érintettek, akikről szólt… Miklóssal pedig a Figaro házasságában akadtunk össze, 1957–ben. Akkor volt az a bizonyos csattanás közöttünk, akkor szerettünk egymásba. Viszont csak 1973-ban házasodtunk össze, addig pedig a világon semmi nem volt köztünk. Neki ott volt a családja, nekem pedig az én családom. Levelekből, érintésekből állt mindössze a szerelmünk… Ennél csodálatosabb érzést nem tudok elképzelni, ezért tartott egészen a haláláig… Azóta nem élet az élet” – mondta elcsukló hangon a 84 éves művésznő, aki szeretett férje emlékére, támogatás nélkül hozta létre a Gábor Miklós-díjat, amit az év legjobb Shakespeare alakításáért ítélnek oda. „Amit most érzek, felemelő és lesújtó érzés egyszerre. Miért múlik az idő, miért nem áll meg ott a színpadon, ahol minden abban a percben már el is múlik?” – fogalmazott meghatódva a Remember–díj átadása után Vass Éva. 

 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT