Több mint félmillió forintot gyűjtött napjaink hőseinek Dombóvári István

Pataki József 2020.03.31. Rivalda

Több mint félmillió forintot gyűjtött napjaink hőseinek Dombóvári István

Meghatódott az emberek összetartó erején Dombovári István, aki követői segítségével, mindössze egy óra leforgása alatt gyűjtött össze több mint félmillió forintot egy alapítványnak.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A legnehezebb időkben mutatkozik meg, hogy az emberek még mindig ismerik az összetartás fogalmát, és bizonyítják, hogy együttes erővel sok mindenre képesek. Mióta eldurvult Magyarországon is a járványhelyzet, hazánk hírességei is sorra bizonyítják, hogy helyén van a szívük. De arra talán még Dombóvári István sem számított, ami szombat este történt. A humorista ugyanis, egy óra leforgása alatt gyűjtött össze követőivel több mint félmillió forintot a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak.

„Egy humoristának nehéz ilyen időkben értéket adni az embereknek. A lételemem a közönség és annak reakciója, így érthetően nehezebb eltölteni az otthoni karantént. Innen jött az az ötletem, hogy Youtube-on indítok egy élő adás sorozatot, a szombati adás alatt adományozni lehetett. Az összegyűlt összeget pedig felajánlottam a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért alapítványnak" – kezdte az AcNewsnak a népszerű humorista.

Azt is megtudtuk, hogy miután összegyűlt az összeg, a Google levont 30 százalékot a pénzből, de ezt Dombi végül a saját zsebéből kipótolta.

„Azt saccoltam, hogy maximum 200 ezer forintot fogok összegyűjteni, de amikor megláttam egy óra után a számot, nagyon ledöbbentem és meghatódtam. 521 ezer forintot dobtak össze a követőim, ami megint csak azt mutatja, mennyire jófejek tudnak lenni az emberek. Létezik még az összetartás, és az emberek ki tudnak állni a jó ügyért a mai időkben is!  Az alapítvány egyébként már megkapta a pénzt, és azt mondták, hogy az intenzív osztályokon található gépekre fogják költeni az adományt.”

Az akcióról egyébként az Insta oldalán is beszámolt Dombi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dombóvári István (@dombipisti) on

 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT